עבור לתוכן

שאלה לגביי צוואר בקבוק - AMD Athlon 64 X2 6000+

Featured Replies

פורסם

שלום,

זה המפרט שלי:

מעבד - AMD Athlon 64 X2 Dual core processor 4400+ 2.31GHz

זיכרון: 2 גיגה

כרטיס מסך : ATI Radeon HD4850

לוח אם: Biostar NF61S Micro AM2 SE

כרגע לפי מה שהבנתי יש לי צוואר בקבוק רציני מאוד בגלל השילוב של הכרטיס מסך והמעבד. וברצוני להחליף את המעבד.

אני דיי קצר במזומנים אז בדקתי לגביי ה- AMD Athlon 64 X2 6000+ Socket AM2

לפי מה שהבנתי ככל שיש יותר MHZ למעבד, ככה לא יהיה צוואר בקבוק, ולמעבד הזה יש 3.00GHz.

ברצוני לוודא שבאמת קניה של המעבד הזה תהיה קנייה חכמה ומשתלמת, ושאכן לא יגרמו לי בעיות של צוואר בקבוק. ידוע לי שהמעבד הזה חלש יותר מהמעבד של אינטל- E8400, חשבתי על לקנות אותו, אבל זה אומר שאני אצטרך להחליף גם את לוח האם שלי, וזה יסתכם ב1500 שקל פחות או יותר, אני לא מחפש מעבד על, אלא משהו שלא יגרום צוואר בקבוק. אם תוכלו לאשר, שלא יגרם צוואר בקבוק, ואולי תנו טיפים, זה יעזור לי מאוד.

תודה.

פורסם

"הבנתי שיש לי צוואר בקבוק"

עזוב מה הבנת.. תספר מה הבעיה. חסר לך ביצועים? אם כן, איפה?

אם במשחקים, תן דוגמאות למשחקים... ובאילו רזולוציות אתה משחק?

ואני חושב שאם כבר אז היה כדאי לקחת את ה5600+ שכן נכון לעכשיו יש מעט הבדל במחיר כשאין הרבה בביצועים.

פורסם

קודם כל, כמו ש nike אמר- לא מחליפים מעבד סתם כי אמרו לך שיש לך צוואר בקבוק. השאלה היא קודם כל אם אתה מרגיש שמשהו לא עובד כמו שצריך....

אם לא, מה הטעם?

שנית, אם אתה קצר במזומנים, הייתי ממליץ לך לחכות.

נכון לכרגע אין שום מעבד של AMD שיביא לך שיפור ביצועים משמעותי. ה X2 6000 יביא שיפור, אבל הוא יקר מאוד וחבל על הכסף.

לדעתי עדיף לך לחכות למתי שמעבדים שיתנו לך שיפור משמעותי יותר (לדוגמה מרובעי ליבה במהירות 2.6 ומעלה) יהיו בהישג ידך.

מעבדי הפנום II הראשונים ישוחררו לסוקט AM2. שיפור הביצועים אמור להיות משמעותי ביותר- וגם אמורות לצאת גירסאות כפולות ליבה (זולות יותר). תחכה להם.

פורסם
  • מחבר

"הבנתי שיש לי צוואר בקבוק"

עזוב מה הבנת.. תספר מה הבעיה. חסר לך ביצועים? אם כן, איפה?

אם במשחקים, תן דוגמאות למשחקים... ובאילו רזולוציות אתה משחק?

ואני חושב שאם כבר אז היה כדאי לקחת את ה5600+ שכן נכון לעכשיו יש מעט הבדל במחיר כשאין הרבה בביצועים.

אוקיי, אז ככה:

COD 4 - 60 FPS

1280x1024

GTA IV- 20 FPS

1280x1024

FAR CRY 2 - 30FPS

1280x1024

crysis warhead - 30FPS

על HIGH..

עשיתי השוואה עם עם חבר שלי שיש לו את אותו כרטיס ורק מעבד ולוח אם שונים (E8400 ולוח אם שאני לא זוכר את שמו) , והוא קיבל נתונים הרבה יותר גבוהים.

לדוגמא, GTA IV - 60 FPS , FAR CRY 2 70FPS על רזולוציות הרבה יותר גבוהות מ1280 על 1024.

וגם אמרו לי לפני שקניתי את הכרטיס שיכול להיות לי צוואר בקבוק מזה, לכן הסקתי שזה באמת הגורם לבעיה של הFPS, ושאני אומר FPS אני לא מדבר על אויש נו 10 FPS פה 10 שם, זה אומר שהמשחק לא רץ חלק 100% ויש תקיעות פה ושם, וזה מאוד מציק!!!

קודם כל, כמו ש nike אמר- לא מחליפים מעבד סתם כי אמרו לך שיש לך צוואר בקבוק. השאלה היא קודם כל אם אתה מרגיש שמשהו לא עובד כמו שצריך....

אם לא, מה הטעם?

שנית, אם אתה קצר במזומנים, הייתי ממליץ לך לחכות.

נכון לכרגע אין שום מעבד של AMD שיביא לך שיפור ביצועים משמעותי. ה X2 6000 יביא שיפור, אבל הוא יקר מאוד וחבל על הכסף.

לדעתי עדיף לך לחכות למתי שמעבדים שיתנו לך שיפור משמעותי יותר (לדוגמה מרובעי ליבה במהירות 2.6 ומעלה) יהיו בהישג ידך.

מעבדי הפנום II הראשונים ישוחררו לסוקט AM2. שיפור הביצועים אמור להיות משמעותי ביותר- וגם אמורות לצאת גירסאות כפולות ליבה (זולות יותר). תחכה להם.

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000 3.0Ghz 2Mb BOX AM2 לא יקר בכלל, הוא עולה 425 שקל לאומת INTEL C2D E8400 שעולה 700-800 שקל, וזאת עוד בלי לוח אם שיעלה לי עוד 400-600 שקל אם אני אחליט לקנות את הINTEL, ולכן יותר שווה לי לקנות את ה AMD אם הוא ייבטל לי את הצוואר בקבוק!

פורסם

איך באמת בודקים FPS במשחקים

פורסם
  • מחבר

FRAPS \ XFIRE

זה מה שאני משתמש.. יש אפשרות לבדוק FPS

פורסם

אחלה תודה לך איזה משחק אתה משחק אני אבדוק עם המעבד שלי פחות הוא יותר יש לי AMD6000

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה לך איזה משחק אתה משחק אני אבדוק עם המעבד שלי פחות הוא יותר יש לי AMD6000

COD 4 - 60 FPS

1280x1024

GTA IV- 20 FPS

1280x1024

FAR CRY 2 - 30FPS

1280x1024

crysis warhead - 30FPS

על HIGH..

אבל אתה תקבל הרבה פחות FPS ממני כי הכרטיס מסך שלי הרבה הרבה יותר טוב משלך

פורסם

FAR CRY 2

בין 35 40 FPS

זה רק מה שבדקתי על המחשב שלי אז יש מצב שהמעבד מגביל אותך כי הכרטיס שלך הרבה יותר חזק משלי

פורסם

לא אמרתי שלקנות 8400 זו חלופה טובה. קודם כל אני לא חושב שכדאי לקנות מעבד בכזה מחיר, ובטח לא עבורך (יש לך לוח שתומך במעבדים חדשים, אין טעם להחליף לוח כזה).

לדעתי להוציא עכשיו 450 שקל על ה 6000 לא שווה כי ההבדל הוא פשוט לא משמעותי מספיק והוא לא יהיה מספיק חזק עבור משחקים חזקים.

הלוח שלך יתאים גם למעבדים החדשים של AMD שאמורים להציג שיפור משמעותי- ולא יצאו עוד כל כך הרבה זמן.

בכל מקרה, אני מאחל לך הנאה מהמחשב, עם ה 6000 או בלעדיו. :xyxthumbs:

פורסם

גם לי היה מעבד 4400 AMD והחלפתי אותו ל6000 בגלל ששברתי אותו בטעות שרציתי לנקות את המאוורר אבל שמחתי ששברתי כי אז רכשתי

את המעבד 6000 בלי יסורי מצפון אני אומר אם יש לך כסף לך על זה מעבד יותר חזק וגם מה תחליט שאתה לא מחליף מחשב בשנה הקרובה

ותחיה בשקט עם עצמך בשנה הקרובה היום אני לא חושב לרכוש שום מעבד אחר לא בשנה הקרובה זה בטוח גם אם יצא המשחק הכי מדהים בעולם אני שלם עם המעבד שלי בכל המובנים לכן הלוח שלך כבר תומך אז אין טעם להחליף את כל המחשב במיוחד שמדובר במחיר יפה לך על זה בלב שלם

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4440

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה לכולם על התגובות. עזרתם לי מאוד. ישר כוח :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים