עבור לתוכן

צריך עזרה בקשר לקירור המעבד - Freezer XTREME

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי מעבד E8500 ואת הקירור Arctic Cooling Freezer XTREME.

הקירור הזה הוא PWM, איך אני שולט במהירות הסיבוב שלו?

עוד משהו, יש במארז שלי (CM690) מאוורר אחד שהוא גם בעל תכונת הPWM, איך אני שולט בו? (המאוורר הזה הוא Scythe KAMA 120mm PWM ואני חושב שגם לאחד מהמאווררים המובנים של המארז יש PWM אז אולי יש שניים כאלה)

(ניסיתי עם SpeedFan) אבל זה לא מצליח... ניסיתי לפי המדריך שיש בלינקייה בפורום (לא רשום שם איך לקבוע את המהירות אלא רשום איך לקבוע טמפ' מינימום ומקסימום ובכל מקרה זה לא מזהה את הלוח אם שלי: DFI LanParty DK P45 T2RS + ABS - זה רושם לי סתם משהו לא מובן דומה לג'יבריש).

אשמח לקבל דרך שעובדת.

והנה עוד כמה שאלות בקשר לתמונה הבאה:

wtfcpu2im4.jpg

1-2: בשתי התוכנות רשומות טמפ' אחרות וההפרש גדול מאוד (10 מעלות!), איך אני יכול לדעת מה הטמפ' הנכונה? ד'א בFanSpeed זה מראה לי בCore 0 וגם בCore 1 על 42 מעלות.

3: מה זה הטמפ' הזאת? core 1 וcore 2 זה הטמפ' של שתי הליבות, מה זה הטמפ' של הCPU?

4: מה זה?

5: למה רשום שהמעבד עובד על 2000MHZ כשהוא מעבד של 3.16GHZ?

6-7: מה זה?

8: איך הוא מזהה לי 3 מאווררים אם יש לי במחשב הרבה יותר... יש לי מארז CM690 ובו 3 מאווררים, מאוורר של המעבד (Freezer XTREME), מאוורר של הכרטיס מסך (HD 4870X2) וגם מאוורר של הספק כוח (PCPOWER&COOLING Silencer 750W QUAD).

9: מה זה הדבר הזה Aux? (המפרט שלי בצד ליד שם המשתמש).

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

פותח התרד..על חצי מהשאלות שלך יש תשובות בחיפוש קטן בפורום..

בכל אופן..

1. טמפ' למעבדי הC2D בודקים רק עם CORETEMP או REALTEMP..

2. התדר נובע מאופציית הEIST שמורידה מכפלה בעת חוסר מאמץ..

3. לגבי הזיהוי..רק מאווררים שמחוברים עם חיבור 3/4 פינים ללוח אם..והינם בעלי כבלי הRPM..ניתנים לשליטה..

תבדוק איזה מאווררים מחוברים ללוח אם..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד..על חצי מהשאלות שלך יש תשובות בחיפוש קטן בפורום..

בכל אופן..

1. טמפ' למעבדי הC2D בודקים רק עם CORETEMP או REALTEMP..

2. התדר נובע מאופציית הEIST שמורידה מכפלה בעת חוסר מאמץ..

3. לגבי הזיהוי..רק מאווררים שמחוברים עם חיבור 3/4 פינים ללוח אם..והינם בעלי כבלי הRPM..ניתנים לשליטה..

תבדוק איזה מאווררים מחוברים ללוח אם..

1. אז זה אומר ש100% הטמפ' היא 37?

2. זה תקין? כשאני מפעיל דברים כבדים זה מעלה את התדר עד 3.16? (GHZ)

3. האמת שצפוף במארז אז בדקתי רק את מה שהכי חשוב לי - הFreezer XTREME והScythe KAMA 120mm PWM (זה קצת מסובך לבדוק) ושניהם מחוברים ללוח אם ונראה לי שהFreezer XTREME מחובר ב4 פינים (לא ניתקתי אותו ולא ראיתי את החיבור עצמו אבל מחוברים אליו 4 כבלים קטנים וצבעוניים. בקיצור - מחובר ללוח אם - יש כבל שיוצא ממנו ומתחבר ללוח אם).

איך אני שולט במהירות של המאווררים הנ"ל? (Freezer XTREME, Scythe KAMA 120mm PWM)

ואם אפשר תשובות לשאר השאלות אני אשמח... תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

1. אם הקריאה היא מהתוכנות האלו אז כן..

2. כן..תקין..

3. לגבי השליטה יש לך בסטיקי מדריך לSPEEDFAN או דרך הביוס בהגדרות המאווררים...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352739.0

3. במדריך הזה ניסיתי בלי לשנות כלום בביוס ולא עבד, אז נכנסתי לביוס וחיפשתי את האופציה שהוא אמר לחפש... לא מצאתי. הנה 3 תמונות:

א. המסך הראשי של הביוס (חיפשתי בכל האופציות ואין): 43926288vy1.jpg

ב. PC Health Status - נשמע הגיוני שזה שם, אבל לא. תמונה של החלק העליון של המסך (כשההגדרות על הDefault). ניסיתי לרדת עוד ולשנות את מה שיש יותר למטה אבל זה לא נותן לרדת לשם. הנה התמונה: pchupeh0.jpg

ג. PC Health Status - החלק התחתון [שיניתי לזה שהמאוורר של המעבד יהיה ב100% כשהטמפ' גבוהה מ35 בשביל לבדוק אם ככה הFreezer XTREME יפעל ב100% (כמובן שבדקתי את זה רק אחרי שעשיתי Save & Exit) וזה לא עבד. כנראה שהFreezer XTREME לא מוגדר בתור הCPU Fan, גם רשום שהוא על 0RPM]. הנה התמונה: pchdowneq0.jpg

תודה רבה על העזרה!

פורסם

תבדוק לאן מחובר הAC EX בלוח אם..לאיזה מחיבורי ה3 פינים..

פורסם
  • מחבר

תבדוק לאן מחובר הAC EX בלוח אם..לאיזה מחיבורי ה3 פינים..

אני לא כ"כ מבין בזה... מה אני צריך לזהות שם? ונראה לי שזה 4 פינים...

אם אני אביא תמונה זה יעזור?

וגם מה זה משנה לאיזה חיבור זה מחובר? העיקר שמחובר ללוח לא?

פורסם

אתה צריך לראות לאיזה חיבור על גבי הלוח אם הוא מחובר..לרוב ליד החיבור מצויין איזה מהם (CPU FAN/SYS FAN וכו)..

כן תמונה מאוד תעזור..והחיבור שמנה..שכן לפי הביוס המאוורר לא מחובר לחיבור של המאוורר CPU..ולכן אין קריאה ואי אפשר לשלוט עליו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים