עבור לתוכן

יכולים להכריח אותי בעבודה?

Featured Replies

פורסם

שלום אני עובד בחברה כבר מספר חודשים עם התחייבות של 4 משמרות בשבוע .

כל משמרת הייתה 8 שעות ומלפני חודש בערך הם העלו את המשמרות שבבוקר (אלו שיותר נוחות) ל9 שעות, בגלל שאין להם אנשים...

האם מותר להם "להכריח" אותי לעבוד במשמרות האלה 9 שעות במקום 8 ?

כשהעלתי את הנושא אמרו לי :"לפי החוזה מותר לנו" אז הסתכלתי החוזה והנה מה שרשום:

"החברה רשאית מעת לעת ועל פי צרכיה לשנות את סוגי המשמרות, שעות ההתחלה והסיום של המשמרות, מספר המשמרות, הרכב המשמרות או את התגמול בגין המשמרות".

אומנם רשום שהם יכול לשנות את שעות ההתחלה והסיום, אבל לא רשום דבר על "אורך" המשמרת, יש מישהו שמבין בנושא ויכול לעזור לי או להפנות אותי למקום כלשהוא שנותנים בו ייעוץ?

בתודה מראש.

קודם כל הקדמה - לעצה אמיתי וטובה דבר עם עו"ד או עם קו לעובד (יש גם כמה פורומים של דיני עבודה בתפוז ובוואלה) - אינני עו"ד ואינני משפטן (אם כי עברתי כמה קורסים בדיני חוזים דיני עבודה ודיני תאגידים).

אז ככה - שינוי משמרות מ-8 שעות ל-9 שעות אינו מהווה הרעה מוחשית בתנאים - מה שגם ישלמו לך על פי חוק אז בכלל אין בעיה

תמיד - יש לך את הזכות להתפטר מהעבודה אם אינה מתאימה לך - כמו כן ברגע שמשנים את מרכיבי העבודה ולא עשית כלום אתה לא יכול לטעון להרעה בתנאי אח"כ (ואני מדגיש - לא נראה לי שיש פה הרעה מוחשית בתנאים). להכריח אותך באמת אי אפשר להכריח לשום דבר - לא מתאים לך תלך - לא חסר עבודה למי שרוצה לעבוד.

כמו כן כל חוזה - אם בעפ או בכתב - כפוף לחוקי המדינה - ואם תוכנו או משמעותו סותרים חוק כלשהו דין החוזה כולו או הסעיפים להתבטל.

כל טוב ובהצלחה,

גבריאל

• תגובות 37
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

החוזה בכללי איננו נוגד את חוקי העבודה

לבד מיזה קיבלת עצות טובות מאוד gabriel6

אם לא מספיק לך העצות האלו - אתה יכול להמשיך במקומות יותר מיקצועיים באינטרנט

כל עוד לא עברת את סה"כ השעות החודשיות 186 אאל"ט ו / או 43 שעות שבועיות יש מצב שלא מגיעות לך אפילו שעות נוספות

הפיתרון שלך הוא לפתור ( בלי יותר מידיי בכייניות ) את ה"בעיה" במסגרת העבודה

ניחוש שלי שיפטרו אותך בעילה כזו או אחרת - אתה לא ממוקד בעבודה אלא בזכויות שלך ומה שמגיע לך כאילו המעסיק שלך אין צרות מספיק ומאוד חסר לו להיות המטפלת שלך , מיצטער על החריפות אבל זה מה שנישמע לי מההודעה שלך .

לסיכום אני מתנצל אם הייתי קשה מידיי בתגובה אבל יש הרבה דורשי עבודה בזמן הזה ועדיף לך לשמור על מה שיש לך והם לא "דופקים" אותך ואם אתה לא מסכים אז תשתמש בעצות שגבריאל נתן הן טובות .

בהצלחה ותהיה יותר מרוכז במה שאתה עושה וכך תהיה לך משכורת יותר טובה .

פורסם

מה קשור הגזמתי בזה ששאלתי את זה?

איך הבנת שאני חושב שמישהו חייב לי משהו?

איך הבנת שהמסגרת צריכה להיות לפי הרצונות שלי?

אתה סתם מדבר מבלי לתת תשובה שתעזור, העיקר להתעצבן ולרשום את כל זה.

אם היית באמת קורא היית מבין שאני רוצה לדעת מה אני יכול לעשות בקשר לזה, והאם זה חובה עליי כי זה לא "מובן בצורה חד משמעית".

התגובה הראשונה שלי הייתה מופנת בין השאר למקרה שלך, התגובה השניה הייתה כללית.

ובנוסף בתגובה הראשונה הצעתי פיתרון

פורסם
  • מחבר

משום מה נוצרת אצלכם הרגשה שאני מתבכיין על זה שהוסיפו לי שעה למשמרת, אבל זה מגיע בגלל שכשביקשתי לפעמים לתת 3 משמרות במקום 4 הם ניפנפו לי בחוזה ואמרו "אין מה לעשות יש חוזה".

אגב אני כן ממוקד בעבודה וחבל שאתה אומר כזה דבר מבלי להכיר אותי, אני מגיע ועובר את כל ה"יעדים" שהם מציבים לי/כולם.

אם אני מתפטר לפני שנה, אני מחוייב ב1500ש"ח . ..

סתם מתוך התעניינות... זה באמת נכון ? 4288726-455א או שסתם רשמת מספר?

פורסם

סתם מתוך התעניינות... זה באמת נכון ? 4288726-455א או שסתם רשמת מספר?

:kopfpatsch::lol:

במה אתה עובד ?

פורסם

אם אני מתפטר לפני שנה, אני מחוייב ב1500ש"ח . ..

רק שתדע, שזה בוודאות לא חוקי, גם אם חתמת על זה בחוזה. עברתי כבר את הסיפור הזה...

פורסם

רק שתדע, שזה בוודאות לא חוקי, גם אם חתמת על זה בחוזה. עברתי כבר את הסיפור הזה...

ציטוט\מקור\מקום\לינק\מאמר\מס טלפון לחזק את זה?

פורסם

לצערי אין לי מקור מאומת לתת לך.

פורסם

אני לא ממש בטוח

השאלה מדוע ועבור מה אתה משלם ?

חוזה אישי הוא מעט בעייתי וצריך לדון בו באופן פרטני , כי אם המעסיק השקיע בהכשרה ו / או נשא בהפסדים למען החזר השקעה אז הוא יכול לדרוש החזר ו / או פיצוי .

פורסם

זה חוקי בתנאי שהעבירות אותך קורס כלשהו (גם של יומיים), להכשרתך לתפקיד.

פורסם

החוק קובע שאם העבירו אותך קורס כלשהו תמורת התחייבות לזמן עבודה מסוים ואתה עוזב לפני תום ההתחייבות עלייך לפצות חלקית את המעסיק על הקורס הזה. הבעיה היא שהחוק אינו קובע במפורש מהו גובה הפיצוי אך עם זאת חשוב לציין שככל שעוברים יותר חודשים מרגע קבלתך לעבודה, כך יורד סכום הפיצוי כלפי המעסיק.

פורסם
  • מחבר

האמת שעברנו קורס של שבוע בערך (לא שהם חידשו לי משהו), כששאלתי אם הסכום יורד עם הזמן אז אמרו לי שלא, וזה קבוע גם אם נשאר לי עוד חודש.

בהמשך עבודתי שם עליתי ב"דרגות" ולכן עברתי עוד קורס, אבל זה לא משהו שהם היו יכולים לדעת כשהתקבלתי ולהגיד שבגלל זה הסכום לא ירד

פורסם

הגיוני שהם יגידו זאת מפני שהם רוצים שאנשים יישארו עד סיום ההתחייבות, במציאות הסכום יורד ככל שאתה עובד שם יותר זמן.

פורסם

עוד דבר מציאותי ( ולא שהחייכן איננו צודק ) שהמעסיק הוציא עליך כסף והוא ירצה כסף בחזרה - כך שיש לו טיעון שלא בהכרח יתקבל כאחד כזה שאיננו מבוסס בבית דין כמו כן חוזה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים