עבור לתוכן

בעיה באוברקלוק (מפסיק באמצע ה-OCCT)

Featured Replies

פורסם

החלטתי להעלות את תדר המעבד שלי (Q6600) מ-3.0GHZ ל-3.4 ועשיתי את זה בהדרגה.

קודם כל העלתי ל-3.2 לאחר מכן שקיבלתי יציבות החלטתי להעלות ל-3.4.

משום מה אני כבר מחפש שעה מתח שבו המעבד יהיה יציב בהתחלה הוא אפילו לא עלה לווינדואוס,אחר כך הצלחתי להריץ 3DMARK06 הרצה מלאה והצלחתי זתומרת שהיה שיפור אבל עכשיו שאני מפעיל את ה-OCCT לא עוברות 5 דקות ואני שומע קול של ברווז והתוכנה מפסיקה.

כרגע הבאתי למעבד מעל 1.4v וזה כבר נראה לי לא הגיוני שלא יהיה יציב.

ניסיתי להביא מתח לגשר הצפוני אבל אז בכלל ניהיה מסך שחור ולא קרה כלום אז ביטלתי את זה.

יש למישהו מושג מה הבעיה??

יש אולי אופציה שלא שיניתי בביוס והייתה חשובה באוברקלוק הזה.

היחס של הזכרונות השתנה לבד ל-1:1 הטמפרטורה במאמץ לפי מה שראיתי לא עברה ת-45 מעלות אז מה יכול להיות הבעיה.

לא נראה לי שזה הלוח אם שלי ( ASUS MAXIMUS FORMULA)

ואני שואף גם להגיע ל-3.6 אז מה קורה פה??

חברה השמח מאוד לעזרה ממבינים (עזרה מהאחריים של הפורום תיהיה מצויינת)??

פורסם
  • מחבר

למה אף אחד לא עוזר אוףף :'(

הצלחתי לייצב את המעבד אחרי מלה נסיונות במתח של 1.47v בתדר של 3.4GHZ

אחרי רבע שעה ב-OCCT הטמפרטורות הגיעו ל-70-73 מעלות ל-CPU ו80-83 מעלות ל-CORE:1\2\3\4

המתח לא גבוה מידי ויכול לגרום לנזק?? מה לגביי הטמפרטורה גם מאוד גבוהה לא??

אני שואף להגיע ל-3.6 עם הלוח אם שלי והקירור שנמצא ברשותי מכובד בביצועיו (TT V1)

בכל אופן מה אתם ממליצים לי להשאיר את התדר הנוכחי או להוריד תמעבד לתדר של 3.2GHZ שמה אני יציב כמו בטון במתח 1.38v

בכל אופן ממה הטמפרטורה הכל כך גבוהה??

ללא מאמץ ה-CPU על 30 מעלות.

השמח לעזרה דחוף אני לא רוצה לגרום נזק למעבד ???

פורסם

עם כל הכבוד, הגיע הזמן להפסיק עם הקטע שהולך פה שמחליטים לאן רוצים להגיע ואז פשוט "מגיעים" (שזה לא באמת קורה) לשם.

אין כזה דבר. בהמהרה אתה מחפש את המהירות המירבית, לא פשוט מחליט שתגיע אליה.

שים לב גם שאתה מגיע לטמפ' מאוד מאוד גבוהות. להגיע לטמפ' של 80 מעל' זה לא מומלץ. ממה הן מגיעות? כנראה קירור לא כל כך טוב ומתח גבוה (סיבה: אם אתה מעלה את המתח ומשאיר את כל השאר אותו דבר אתה בעצם מעלה גם את הזרם, כלומר גורם ליותר אלקטרונים לעבור במעבד, כלומר גורם ליותר אנרגיה להיות מעורבת בתהליך, כלומר נפלטת יותר אנרגית חום כתוצאה מה"חיכוך" המסויים שקיים וכו').

יכול להיות שהגעת למגבלה של המעבד (בלי לטחון אותו במתח קיצוני). 3.2 זה יפה ומספיק לכל משחק שקיים היום.

:nixweiss:

פורסם

פותח התרד מה הVID של המעבד ?

שכן היה בבעלותי Q6600 אם אותו הלוח אם וVID יחסית גבוה..ועל מנת להישאר יציב ב3.6+- הוא היה זקוק ל1.56V+- (שזה בערך 1.52+- בפועל)..

ותיקח בחשבון שבמתחים של 1.45+ הQ6600 מגיע לטמפ' גבוהות של 70+..

ובכל אופן תן תמונה מלשונית המעבד/זיכרון בCPU-Z..כמו כן נסה להוריד מתח ולעלות מתח בPLL/FSB/NB..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד מה הVID של המעבד ?

שכן היה בבעלותי Q6600 אם אותו הלוח אם וVID יחסית גבוה..ועל מנת להישאר יציב ב3.6+- הוא היה זקוק ל1.56V+- (שזה בערך 1.52+- בפועל)..

ותיקח בחשבון שבמתחים של 1.45+ הQ6600 מגיע לטמפ' גבוהות של 70+..

ובכל אופן תן תמונה מלשונית המעבד/זיכרון בCPU-Z..כמו כן נסה להוריד מתח ולעלות מתח בPLL/FSB/NB..

ה-VID לא כל כך מוצלח (1.325) אבל בכל זאת 3.4GHZ נו באמת??

הלוח אם לא אמור לסייע לי בנושא הזה??

שמע שהפעלתי את ה-OCCT הטמפרטורה הגיע ל-73 והמשיכה לעלות אבל המחשב לא קרס אחרי נסיונות כושלים ומתח של 1.47V לא רחוק מ-5V

1.47V ב-FSB כזה גרם לי נזק בלתי הפיך למעבד לדעתך??

כרגע הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא 26 מעלות,ששיחקתי COD 4 היא הייתה 30-35.

בכל אופן אם אני מוריד את המתח ומעלה fsb השמח אם תגיד לי כמה מתח מדוייק לתת וכמה fps להעלות כי אני ממש חובבן בתחום.

יכול להיות שלא שיניתי פונקציות מסויימות בביוס שהייתי צריך לשנות באוברקלוק הזה כי סה''ב נתתי מתח והעלתי באס כמו באוברקלוק הראשון ל-3GHZ אז מה אתה אומר?

בכל זאת אני לא רוצה לגרום נזק למעבד אבל שקניתי תלוח אם הייתה לי שאיפה לעשות יום אחד אוברקלוק אבל לא קטן כמו (3GHZ)

השמח לעזרה שלך אחי??

פורסם

1. ה-VID לא כל כך מוצלח (1.325) אבל בכל זאת 3.4GHZ נו באמת??

2. הלוח אם לא אמור לסייע לי בנושא הזה??

3. 1.47V ב-FSB כזה גרם לי נזק בלתי הפיך למעבד לדעתך??

4. בכל אופן אם אני מוריד את המתח ומעלה fsb השמח אם תגיד לי כמה מתח מדוייק לתת וכמה fps להעלות כי אני ממש חובבן בתחום.

1) איך בדיוק החלטת שהוא צריך להגיע ליותר על המתח הזה? אני ממש לא בטוח שאם תחפש באינטרנט מאגרי המהרה אתה תגלה שהממוצע על המתח הזה יותר גבוה. בכל מקרה זה לא תמיד משנה, כי פשוט יכול להיות שאתה נפלת על המעבד שהוא מתחת לממוצע.

2) לא. הלוח אמור למצות את הפוטנציאל של המעבד (ע"י אפשור של מתחים יותר גבוהים, יותר מחלקים, מעגלי מתח יותר איכותיים, אפשרות ל FSB גבוה וכו,)- אך הוא לא משנה את הפוטנציאל של המעבד בסופו של דבר.

3) תגדיר "נזק בלתי הפיך". בגדול זה מזיק למעבד, השאלה אם זה משנה לך. זה לא שהוא פתאום ימות בגלל זה מחר, אלא פשוט חייו יתקצרו.

4) אין כזה דבר מתח מדוייק שמספיק. אתה צריך להעלות אותו פשוט עד שישנה יציבות.

גם את ה FSB וגם את המתח (לאחר מכן) אתה צריך להעלות בהדרגה. (יש כאלה שטוענים שצריכים להעלות את ה FSB בקפיצות של 1, לדעתי אפשר להסתפק בקפיצות של 10 [בהתחלה אפילו יותר] ולאחר מכן "לשחק" איתו ברמה של מגה הרצים בודדים).

אתה צריך להבין שאין פה דברים מדוייקים.

כל מעבד שיוצא מפס הייצור הוא בעל איכות שונה במקצת מהשאר. חלק ימכרו כמעבדים יותר מהירים, חלק כפחות. גם בתוך קטוגריות המהירות עצמן ישנם מעבדים יותר איכותיים וישנם פחות.

פורסם

פותח התרד בהמשך לתגובה ה^^^...

הVID שלך גבוה..ולכן רוב הסיכוים שתצטרך לתת יותר מתח...

ומתח לFSB אפשר להגדיר על 1.48 ומעלה (עד אזור ה1.55-1.6V+-) כמו כן גם המתח לPLL משחק תפקיד..אותו תגיד על 1.6V ותעלה משם..

פורסם
  • מחבר

פותח התרד בהמשך לתגובה ה^^^...

הVID שלך גבוה..ולכן רוב הסיכוים שתצטרך לתת יותר מתח...

ומתח לFSB אפשר להגדיר על 1.48 ומעלה (עד אזור ה1.55-1.6V+-) כמו כן גם המתח לPLL משחק תפקיד..אותו תגיד על 1.6V ותעלה משם..

מזאת אומרת מתח ל-FSB איך קוראים לזה בביוס (שם מלא)

מזה PLL ולמה כל כך הרבה (1.6)??

מה המטרה עם בסופו של דבר כדי לייצב תמעבד אני יצטרך להגיע לוולטים שיגרמו למעבד להיות חם כמו שהוא היה אתמול.

בכל אופן מתח של 1.47V בתדר של 3400GHZ זה יותר מידי אנשים בוולטים האלה מגיעים -3.6GHZ.

בכל אופן המטרה היא שגם תיהיה יציבות וגם טמפרטורה נורמלית אז מה עושים ???

כרגע אני על 3.2GHZ יציב על מתח 1.38V והטמפרטורה במאמץ הכי גבוה ב-OCCT ל-CPU הייתה 52 מעלות.

אז מה אתה מציע לעשות להשאיר את התדר הנוכחי או להמשיך באוברקלוק??

ד''א היום בצהריים הוספתי מתח כמו שאמרתה ל-NB אם הבנתי נכון זה הגשר הצפוני והמסך אפילו לא נדלק הייתי צריך לכבות תמחשב ולבטל את זה לגמרי.

פורסם

1. בביוס זה נקרא פשוט FSB TERMINATION....

2. לא נכנס למה זה PLL..אתה פשוט צריך לדעת שזה "מעגל/מתח" עקרוני במעבד...ו1.6 זה לא רחוק מהסטוק (1.55+-)..

3. לגבי השאר...

בעקרון רצוי למצוא איפה נמצאת היציבות של המעבד+-..ומשם לנסות לרדת במתחים מסוימים..עד למינימום...

בכל מקרה כמו שציינתי כבר במקרה שלך הVID גבוה..ולכן המתח הנדרש גם..אל תשווה את עצמך ל"אחרים" אם לא בדקת את הVID..

פורסם
  • מחבר

1. בביוס זה נקרא פשוט FSB TERMINATION....

2. לא נכנס למה זה PLL..אתה פשוט צריך לדעת שזה "מעגל/מתח" עקרוני במעבד...ו1.6 זה לא רחוק מהסטוק (1.55+-)..

3. לגבי השאר...

בעקרון רצוי למצוא איפה נמצאת היציבות של המעבד+-..ומשם לנסות לרדת במתחים מסוימים..עד למינימום...

בכל מקרה כמו שציינתי כבר במקרה שלך הVID גבוה..ולכן המתח הנדרש גם..אל תשווה את עצמך ל"אחרים" אם לא בדקת את הVID..

אוקי בוא נתקדם שלב שלב.

השמח אם תרשום לי במסודר שלב שלב מה לשנות בביוס כך שאני ירשום את זה לפני ולא יישכח.

אם תרשום גם מתח למעבד זה גם יהיה מצויין.

ועוד שאלה יש הבדל משמעותי בין 3.2 ל-3.4GHZ שממש יהיה מורגש?? או שההבדלים הם זניחים??

פורסם

1. ההבדלים זניחים..

2. תעבור על התרד ותראה מה ציינתי שכדאי לשנות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים