עבור לתוכן

קינפוג עכבר חדש של לוג'יטק (MX518) בדרייבר שלו - איך להעלות דיוק?

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה קטנה עם העכבר, איך אני גורם לו להיות מדוייק? ניסיתי הכל, לשחק עם הDPI, להעלות רגישות במשחק/בWindows או כל מיני קומבינציות בין שניהם, אבל אף אחד מאלה לא פתר את הבעיה, או שהעכבר מהיר מדי (ועדיין לא מדוייק) או שאיטי מדי (אם אני מאט אותו דרך הwindows).

כעיקרון ככל שהDPI גבוה יותר כך העכבר אמור להיות מדוייק יותר וגם איטי יותר (סורק יותר נקודות לשניה) אבל שילוב של מהירות גבוהה+DPI גבוה לא גורמת לדיוק.

יש עצות?

פורסם

דיוק היא לא פונקציה של DPI, הדבר העיקרי ש-DPI משנה הוא את מספר סריקת הנקודות לאינצ' על המסך, ולפיכך משפיע בעיקר על רגישות העכבר ולא על הדיוק.

תיאורטית העכבר מסוגל להיות מדוייק יותר ככל שה-DPI גבוה יותר אבל בפועל ההבדלים בין עכבר 400DPI ל-1600DPI הם זניחים.

בכל מקרה מה שאתה צריך לעשות זה קודם כל להחזיר את הרגישות בווינדוס ל-default שהיא 6 מכל צד ( כלומר באמצע ), בכדי באמת למנוע הפסדי דיוק.

עכשיו בשביל להשתמש ב-1600DPI של העכבר בלי שהוא יהיה מהיר מדי אתה צריך ב-Driver של העכבר לבחור ב-SetPoint Implementation ולהגדיר דרך הדרייבר רגישות נמוכה של העכבר באמצעות הסליידר, כאשר Acceleration צריך להיות מבוטל. הייתי נותן לך הכוונה יותר מדוייקת אבל אני לא ממש זוכר איך הדרייבר של ה-MX518 נראה, אם תוכל לתת לי תמונה של כל עמוד ב-DRIVER ( אני חושב שיש 3 עמודים מרכזיים ) אז אני יהיה יותר מדוייק במידה ולא תסתדר עם ההסבר הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בגרסה החדשה יותר של העכבר, זאת עם 1800DPI ורגליות שונות.

מה שאני רוצה זה פשוט דיוק טוב יותר, בלי מהירות מטורפת.

הנה תמונות מהדרייבר:

[attachment deleted by admin]

פורסם

התמונות שלך לא עובדות לי אז חיפשתי בעצמי בגוגל, אני מאמין שהדרייברים עדיין נראים אותו דבר למרות הגרסה החדשה?

mx518gamesettings.jpg

בדף הזה תוריד את ה-V מ-Keep Mouse Acceleration, ותסמן את SetPoint Implementation במקום OS Implementation.

5139_screen3.jpg

בדף הזה קודם כל תבטל Pointer Acceleration ע"י סימון None. הדבר השני שאתה צריך לעשות זה להוריד את Pointer Speed עד כמה שתצטרך בשביל שהסמן יזוז במהירות סבירה/נמוכה למרות ה-1800DPI, אני מאמין שלשים את הסמן על הקו ה-3 או ה-4 מצד שמאל יעשו את העבודה, אבל איך שבא לך.

חשוב שתעבוד לפי השלבים.. כלומר קודם כל התמונה הראשונה ואז השנייה.

פורסם
  • מחבר

העכבר מכוון בערך ככה אבל הבעיה היא שהוא לא מספיק מדוייק כשצריך. ואם אני עובר מ400 (הכי נמוך שהגדרתי) ל1800 הוא פשוט נעשה מהיר יותר אבל לא יותר מדוייק.

ככה זה נראה אצלי:

עריכה: התמונה השנייה עדיין לא רוצה לעלות, בכל מקרה המד של הסקאלה של העכבר נמצא על 5, שזה שילוב טוב.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תראה, את ה"דיוק" המוגבר סביר להניח שלא תרגיש, אלא אם כן תשתמש ברזולוציות ממש גבוהות, כמו שכבר אמרתי DPI היא יותר פונקציה של רגישות מאשר דיוק בפועל.

הכי חשוב זה להשאר על 1800DPI בשביל לנצל את מלוא היכולת של העכבר ( אחרי הכל שילמת עליו 200 שקל ) ולהתאים את הרגישות כך שלא תהיה מהירה מדי על ידי שינוי הרגישות ב-Pointer Speed בדרייבר ( אל תשכח להשאיר את הגדרת המהירות של הסמן בווינדוס על 6 ), אני חושב ש-5 יהיה קצת מהיר מדי ל-1800DPI ברזולוציה סבירה אבל תעשה מה שנוח לך. מבחינה עקרונית ככל שהרגישות ב-SET POINT תהיה נמוכה יותר ( Pointer speed ) ככה תוכל להרגיש שהעכבר זז איטי יותר ולכן יותר מדוייק.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר בעצם זה שעכבר עם DPI גבוה מורגש רק ברזולוציות גבוהות? כי אחרת אפשר עם כל עכבר פשוט להוריד רגישות למינימום ואת הרגישות של win על 6 ולהישאר "מדוייק" יחסית. עובדה שעם העכבר הנ"ל אני לא מדייק יותר (כדוגמא אפשר לקחת מטלות שדורשות התמקדות מאוד מדוייקת, כמו צליפה או עבודה דרך זכוכית מגדלת) לעומת העכבר הישן שלי, עדיין זה מרגיש כאילו העכבר מדלג על פיקסלים ולא משנה כמה נמוך תיהיה הרגישות בדרייבר, או רמת הDPI שאני קובע לו (ועשיתי שינויים כל הזמן).

פורסם

אתה כן אמור להרגיש הבדל אבל ההבדל הזה הוא מזערי, כמו שאמרתי בשביל לנצל את ה-DPI הגבוה באמת אתה צריך להשתמש ברזולוציות גבוהות או להוריד מאוד את הרגישות דרך הדרייבר, יותר מזה אתה לא יכול לעשות. באופן כללי DPI זה עבודה בעיניים. אני משתמש עכשיו עם עכבר 400DPI ואני לא מרגיש הבדל בינו לבין ה-DA שהיה לו 1800DPI, גם עם ה-MX518 אני זוכר שגם כשהשתמשתי ב-400DPI וגם ב-1600DPI ההבדלים היו לא מורגשים.

אין לך מה לדאוג ככה זה. DPI גבוה יותר לא בהכרח אומר יותר דיוק.

אם אתה רוצה משהו שבאמת ישפר את הדיוק ואת התגובה של העכבר תנסה להוריד את ה-USB TWEAK שישנה את קצב העברת הנתונים בין העכבר למחשב מ-250HZ ( מה שיש לך כרגע עם ה-MX518 ) ל-1000HZ.

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון בUSB TWEAK?

פורסם

התוכנה הזאת =

http://www.esreality.com/download.php?file_id=36397

מאפשרת לך לשנות את קצב שידור הנתונים בין המחשב לעכבר..... פשוט תבחר 1000hz ותעשה APPLY, העכבר אמור להפסיק להגיב לשנייה או שתיים ואז כאילו "להתחבר מחדש" כשהוא עובד על 1000hz. אתה תרגיש בהבדל מיידית ( רק תבדוק שאין לך windows xp SP3 או VISTA כי אם כן זה לא יעבוד ), ותוכל לבדוק עם זה באמת פעל על ידי לחיצה על TestHz והזזת העכבר ( זה אמור למדוד לך את ה-HZ העכשווי, במידה ובחרת 1000 אתה אמור לראות מספרים ששואפים ל-1000, אבל בהרבה מאוד מחשבים המספרים מגיעים רק עם 600-700, אם אתה רוצה מספר יציב עדיף שתבחר 500HZ ותעשה APPLY )

פורסם
  • מחבר

אבל יש לי ויסטה :-\ אין תוכנה כזאת שמתאימה לה?

פורסם

ישך כאן מדריך לויסטה -

http://www.ngohq.com/news/15043-how-increase-usb-sample-rate-windows-vista-sp1.html

ואם כבר אתה נכנס לזה אז כדאי גם שתבטל את ה-Mouse acceleration לגמרי בויסטה בעזרת הקובץ הזה -

http://rapidshare.com/files/100900912/iQ_Vista_Mouse_Fix.zip.html

לא בטוח שזה עובד גם על SP1

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים