עבור לתוכן

מחשב נייד חזק עם בטריה שמחזיקה שעתיים וחצי לפחות בתקציב של 7500 שקלים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מחשב נייד איכותי שיוכל להחזיק את התוכנות הבאות כמו שצריך:

Microsoft Visual Studio 2005 ואולי גם 2008 אם יהיה לי תקציב,

SolidWorks (אין תקציב, גירסת סטודנטים:) ) כולל תוכנת אלמנטים סופיים כמו קוסמוס,

Matlab

Steinberg Nuendo + כמה תוספים שלה,

ועבודה סבירה בפוטושופ ואילוסטרייטור במקביל,

עד עכשיו הדגם שחשקה נפשי בו היה Hp DV5 1190ej עד שקיבלתי בשורה שהבטריה שלו לא תחזיק יותר משעה במצב עבודה,

אין לי בעיה לראות דגמים מכל חברה, אבל להשתדל לא לחרוג אם אפשר מתחום ה7500 שקלים עד 8000 שקלים.

אני צריך בטריה של שעתיים וחצי לפחות, כשכמובן שהמשקל לא יהיה בשמיים, 2.5 נראה לי לגיטימי, בהנחה ואני אקח איתי בתיק כמובן מטען וספר או משהו ככה שבכל מקרה זה יגיע לאיזה 3 וחצי קילו אם לא 4.

יש הצעות?

פורסם

בתקציב הזה יש מחשבים הרבה יותר טובים מה-Dv5.

אתה יכול להסתכל למשל על ה-T400 של לנובו, יש לו חיי סוללה טובים מאד ואיכות בניה עסקית.

פורסם
  • מחבר

נראה מעניין, אבל המסך 14.1 ואני מעדיף את 15.4 ככה שאם כבר הT500 יותר לכיוון,

מצד שני יש איתו(T500) דיי הרבה בעיות מבחינתי, זיכרון נמוך 2 ג'יגה (אבל DDR3, כזה הבדל?) כשאני בונה על 4 ג'יגה,

הרד דיסק ממש קטן יחסית 160 ג'יגה, כשכל VST לNUENDO שוקל איזה 8-10 ג'יגה זה לא מחזיק מים 160 ג'יגה,

ובקשר לכרטיס מסך, אני לא יודע אם הוא טוב או לא טוב, אין לי צורך בכרטיס HD שסתם יתן לי לראות סרטים, אני מעדיף כרטיס שיחזיק עיבודים כבדים באותו מחיר

פורסם

זכרון זה דבר שאין שום בעיה להחליף/ להגדיל או לשנות בהתאם לדרישה, ניתן לעשות זאת במעמד הקניה או להוסיף אח"כ.

נפח הדיסק הקשיח כמובן ניתן להרחבה בהתאם לתקציב. במקרה הזה באמת יתכן שתצטרך להתפשר על הנפח אם אתה רוצה מחשב ברמה כזו. הסיבה שהצעתי את ה-T400 היא שחוץ מהעובדה שהוא מחשב טוב ברמה עסקית הוא גם מציע חיי סוללה גבוהים מהממוצע בשביל הקטגוריה הזו וזה נושא שחשוב לך. תוכל למצוא מחשבים צרכניים זולים יותר עם נפח אחסון גבוה בהרבה אבל חיי הסוללה יהיו פחות טובים (וכמובן איכות הבניה תהיה צרכנית).

בנוסף, אין מחשב 15.4" ששוקל 2.5 ק"ג (טוב, אולי יש מעטים אבל זה לא רלוונטי לך כרגע). מחשבים במשקל שאתה רוצה הם מחשבי 14.1".

מה זה כרטיס HD? אתה מתכוון לעובדה שהשם שלו הוא-HD3450? אין לזה קשר לצפיה בסרטים, זה פשוט שם הכרטיס.

ה-HD3450 הוא כרטיס מסך בסיסי יחסית, אם הוא יספיק לך או לא זה תלוי ברמת העבודה בתלת מימד (קח בחשבון שעבודה על כרטיס מסך חזק יותר מצמצמת את זמן הסוללה). ב-T500 יש כרטיס מסך הרבה יותר חזק, HD3650. בשני המחשבים הללו מדובר בכרטיס מסך היברידי של גיימינג (לא מסדרה מקצועית). התקציב לא ממש מאפשר כרטיס מסך מקצועי ולא בהכרח יש לך בזה צורך.

ה-T500 יכול להכנס לך בתקציב, השאלה היא האם תמצא אותו בקונפיגורציה הזו עם אחריות של לנובו בארץ (בניגוד לאחריות של היבואן). הקונפיגורציה המתאימה העיקרית שגם נפוצה בארץ היא ה-2082, נסה לברר מול לנובו האם היא זכאית לאחריות או לא.

לדוגמא:

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=20823HU&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=2&aff=Zap〈=HE

אתה מקבל כאן כמובן גם רזולוציה גבוהה.

פורסם
  • מחבר

זיכרון DDR3 זה דבר נורא יקר ככה שלהחליף במעמד הקניה בתמורה לעוד 1000 שקלים ל2 ג'יגה לדוגמא, זה לא משהו שאני מתכוון לחשוב לכיוון שלו אפילו.

מה זאת אומרת אין מחשב של 2.5 קילו עם מסך 15.4?

מה המשקל שכן אפשרי למסך של אינץ' וקצת יותר?

גם 2.6 זה בסדר.

אם הכרטיס של ה500 הוא חזק ויוכל להריץ לי את הSOLIDWORKS והPHOTOSHOP בשקט זה מה מספיק לי, אין לי שום סיבה להתעסק עם תוכנות 3D כבדות וכדומה, מה שכן - SOLIDWORKS היא תוכנת תכן שכולה עובדת ב3D. על המחשב הנייח שלי היא עובדת בסדר גמור רק בלי אפשרויות מסויימות שנוגעות לאיכות התצוגה ויש לי כרטיס מסך פשוט.

יש קונפיגורציות שונות לT500?

כי אם מגדילים לו את הנפח של ההרד דיסק ל250 לפחות ומוסיפים זיכרון ל4 ג'יגה מבחינתי זה המחשב שאני קונה,

כמובן בהנחה והכרטיס מסך הוא טוב (לא מחפש מקצועי לכל מיני גרפיקאים מטורפים כי אני לא וחבל לי על הכסף)

פורסם

אמנם זכרון DDR3 זה עדיין יקר אבל 1000 ש"ח ל-2gb זו הגזמה פראית (לאחרונה ראיתי סטיקים של 2gb בסביבות ה-350 ש"ח), במסגרת התקציב שלך ישאר לך מספיק כסך להרחבה. בכל מקרה כמובן שהמחיר צפוי לרדת בחודשים הקרובים כי זה דבר שרק נכנס. מבחינתי העניין הזה שווה את האיכות של המחשב, שיקול שלך.

מה זאת אומרת אין מחשב של 2.5 קילו עם מסך 15.4?

זאת אומרת שהרוב הגדול של מחשבי 15.4" שוקלים בין 2.7-3 ק"ג.

אם הכרטיס של ה500 הוא חזק ויוכל להריץ לי את הSOLIDWORKS והPHOTOSHOP בשקט זה מה מספיק לי, אין לי שום סיבה להתעסק עם תוכנות 3D כבדות וכדומה, מה שכן - SOLIDWORKS היא תוכנת תכן שכולה עובדת ב3D. על המחשב הנייח שלי היא עובדת בסדר גמור רק בלי אפשרויות מסויימות שנוגעות לאיכות התצוגה ויש לי כרטיס מסך פשוט.

ל-Photoshop אין שום צורך בכרטיס מסך, הוא רלוונטי רק בתוכנות של תלת מימד. אם אתה עובד על כרטיס מסך בסיסי ב-Solidworks וזה מספיק לך אז ה-HD3650 בהחלט יספיק. גם ה-HD3450 יספיק ככל הנראה. אם זה המצב אתה יכול לשקול גם את ה-E6500/ E6400 של דל שמגיע עם זכרון DDR2, נפח אחסון גדול יותר וכרטיס מסך בסיסי ויאפשר לך לשדרג את הזכרון יותר בזול כרגע. כרטיס המסך כאן אינו היברידי.

יש קונפיגורציות שונות לT500?

כי אם מגדילים לו את הנפח של ההרד דיסק ל250 לפחות ומוסיפים זיכרון ל4 ג'יגה מבחינתי זה המחשב שאני קונה,

כמובן בהנחה והכרטיס מסך הוא טוב (לא מחפש מקצועי לכל מיני גרפיקאים מטורפים כי אני לא וחבל לי על הכסף)

כן, יש קונפיגורציות שונות ל-T500, חלקן כוללות כרטיס מסך מובנה ורזולוציה יותר נמוכה. אני לא מאמינה שתצליח לדחוף גם הגדלת זכרון ל-4gb, גם דיסק קשיח של 250gb וגם את ה-HD3650 בתקציב. כמו כן, קח בחשבון שהוא כנראה מגיע עם מערכת הפעלה של 32bit.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ולנוכח כל הבקשות שלי והדרישות שלי,

עדיין ללכת על T500?

יש עוד אופציות?

בקשר למערכת הפעלה, תמיד אפשר להחליף לVISTA ULTIMATE 64BIT

דרך אגב אם לא ברור,

אז תודה רבה רבה על העזרה.

פורסם

כפי שאמרתי, אתה יכול לשקול גם את ה-E6500/E6400 אם התכונות שציינת חשובות לך יותר מכרטיס המסך ההיברידי וחיי הסוללה. כאן אתה עדיין מקבל מחשב ברמה עסקית בתוספת זכרון זול יותר ונפח דיסק גדול יותר אבל חיי הסוללה פחות טובים (וכרטיס המסך הרבה יותר חלש, למרות שבמקרה הזה זה כנראה לא משנה).

אם חיי סוללה חשובים לך כדאי להסתכל דווקא על דגמי ה-14.1" ולא על דגמי ה-15.4" (בכל מקרה הם כדאיים יותר לדעתי שכן הם קלים וקומפקטיים יותר ומציעים רזולוציה זהה וכרטיס מסך שיספיק לצרכיך).

מחשבים צרכניים זולים יותר יש בשפע אבל חיי הסוללה שלהם לא יהיו מעל לממוצע.

פורסם
  • מחבר

טוב, כמו שזה נראה אני אמתין עוד קצת עד שירדו מחירים או משהו, אני לא רוצה להתפשר על עניין ה15.4 וסוללה שתחזיק לזמן ממושך,

מ17 אינץ' ירדתי, ממקדלת מלאה ירדתי, מהרד דיסק גדול ירדתי,

מעבד חזק, 4 ג'יגה זיכרון, מסך 15.4 וסוללה של לפחות שעתיים וחצי שלוש אני לא אתפשר,

אולי בתקווה יפול עליי פתאום איזה מבצע לW500 ואז אני אהיה מסודר

תודה על הכל

פורסם

מעבד חזק, 4 ג'יגה זיכרון, מסך 15.4 וסוללה של לפחות שעתיים וחצי שלוש אני לא אתפשר,

אלה דרישות לא בשמיים בכלל ויש מלא מחשבים שיספקו את זה. למשל ה-DELL E6500 בחריגה קטנה:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6500.htm

הזיכרון שלו הוא DDR2, אז השדרוג ל-4GB באמת עולה גרושים.

אולי בתקווה יפול עליי פתאום איזה מבצע לW500 ואז אני אהיה מסודר

אל תדאג, לא ייפול. ;)

פורסם
  • מחבר

הDELL הזה לא מתאים לי, מבחינת כרטיס מסך ומבחינת הCASCH, אני מעדיף 6MB,

,

ובמחיר הזה לקבל גם הרד דיסק קטן וגם סוללה נמוכה וגם כרטיס מסך לא משהו וגם לא 6MB CASCH לא נראה לי הכי הכי

אבל הוא אכן ישאר כאופציה

פורסם

בוא ננסה לנתח מה צריך ומה כדאי.

למה אתה צריך כרטיס מסך חזק? העבודה שלך ב-Solidworks מערבת 3D (אני באמת שואל, כי אני לא מבין). משחקים הרי לא ציינת, אז אין עוד סיבה שאני יכול לחשוב עליה.

ככלל, ככל שכרטיס המסך חזק יותר, חיי הסוללה קצרים יותר.

מעבדי ה-T9XXX עם ה-6MB גם צורכים יותר חשמל מה-P8XXX עם ה-3MB, משמע - חיי סוללה קצרים יותר.

כל הדברים האלה ביחד מצטברים ובגלל זה אתה מקבל חיי סוללה של שעה וחצי - שעתיים.

למה ההתעקשות על ה-6MB? ניסית לעבוד עם המעבדים האחרים וגילית שהם איטיים מידי? או שאתה סתם רוצה את זה כדי שיהיה לך את "הכי טוב"?

הארד דיסק של 200-250GB נראה לך קטן? צר לי, אבל אם זה לא מספיק לך, תגלה מהר מאוד שגם 320GB לא יספיק. בשביל זה יש צורב והארד דיסקים חיצוניים.

נראה לי שאתה פשוט ננעלת על ה-HP DV1190EJ, ולא רוצה להתפשר על המפרט, אבל כן לקבל חיי סוללה יותר ארוכים באותו מפרט ואותו משקל. זה כנראה לא אפשרי.

אל תבין אותי לא נכון. ה-DV1190EJ אחלה מחשב, לצרכים מסוימים. רק לא נראה לי שהוא תפור ספציפית לצרכים שלך.

על ה-DELL אתה משלם יותר בשביל מפרט פחות טוב, אבל אתה מקבל מחשב בסטנדרט בנייה עסקי, שזה עולם אחר לגמרי. מי שיצא לו לעבוד זמן מה על מחשב כזה - כל המחשבים הצרכניים נראים כצעצועים נוצצים במקרה הטוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז ככה,

לגבי הניתוח

הצרכים שלי קשורים בחלק ניכר לעניין הNUENDO - זאת תוכנה להקלטות ומיקס, חלק מהזמן ברגע שיהיה לי אפשרות עם מחשב נייד אני מתכנן לבצע המון הקלטות שטח, מה שאומר שלא יהיה לי אמצעי חשמל, חלק מהעבודה תעשה גם בשטח באותו רגע ככה שגם אז לא יהיה חשמל, מה שמצריך ממני חיי סוללה ארוכים.

בנוסף עבודה עם המון קבצי סאונד קטנים דורשת זיכרון מאוד מאוד מהיר ומכאן הצורך בהרבה זיכרון ובמטמון גבוה.

עבודה עם קבצי סאונד גדולים מצריכה הרד דיסק גדול כשהעדיפות היא 7200 אבל על זה אני יכול להתגבר עם הרד דיסק חיצוני בFIREWIRE.

בקשר לעבודה עם SOLIDWORKS, כל התוכנה היא בעיקרון תכן בתלת מימד, אפשר להסתדר גם בלי כרטיס סופר מקצועי, אבל אני רוצה משהו שיחזיק את העיבוד הזה כמו שצריך ושלא יטחן את המעבד, לפחות ככה נשמע לי שזה יקח פחות בטריה וגם המחשב פחות יתחמם. בהנחה שהכרטיס מסך מיועד לעיבודים כאלה ויחזיק אותם טוב יותר מהמעבד הרגיל.

אני לא נעול על אף מחשב, אני מחפש משהו שיתאים לצרכים שלי,

הVISUAL STUDIO לא מפריע, אני מאמין שרוב המחשבים של היום יריצו אותו בלי בעיות,

ככה שלסיכום אני צריך המון כח עיבוד, זיכרון מהיר וכרטיס מסך שהוא טוב במינימום, משחקים כמו GTA וכו' יהיה נחמד אם הוא יריץ בכיף, אולי הRED ALERT החדש. אני לא גיימר או משהו, אבל צורך המון עיבוד מהמחשב בדרך כלל בתוכנות של סאונד וגרפיקה בסיסית, כמו שאמרתי בעיקר שני מימדים, פרט לSW שדורשת 3D לא נראהל י כל כך מסובך אבל דורשת.

עידכונים? מישהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים