עבור לתוכן

מחשב לימודים , 5K, קל וקטן.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם .

ושוב מגיעה שנת הלימודים האקדמאית , ושוב זבי חוטם (כמוני) מפוצצים את הפורום בשאלות על נייד החלומות שלהם ...

אז קודם כל תודה , אתם עושים עבודת קודש , שנית, אחרי הרבה חיפושים לא מצאתי בדיוק את מה שאני מחפש אז הנה זה בא :

תקציב : עד 5K

מטרת המחשב : מחשב לימודים , אופיס ואינטרנט , אבל עם מולטיטסקינג (נגיד מדיה פלייר אופיס וגלישה ביחד )

גודל המסך: 12' זה נהדר. חשוב שיהיה קטן אבל לא מתחת לזה, זה בלתי אנושי.

משקל: עד 1.6 ק"ג , עדיפות לכמה שיותר קל

סוללה : זמן עבודה כמה שיותר ארוך , 4 שעות לפחות

כונן : סטנדרטי

יציאות מיוחדות :סטנדרטי

בלוטות': אם יש

צורב : לא נדרש

מערכת הפעלה : XP או ויסטה , לא אכפת לי

העדפה:חברה מובילה,אבל לא מק - אנחנו לא כ"כ מסתדרים.

הערה 1 : אכפת לי מאיכות בניה , אני מסתובב הרבה ולכן צריך מחשב קטן במארז חזק ועמיד .

הערה 2 : על אף הכתוב לעיל , ממש התלהבתי מהחדש של HP (הtouchsmart tx2) , בגלל השדרוג של המסך (LED ) והטבלט . הייתי חורג מהדרישות שלי וקונה אותו אם הוא היה עכשיו בארץ.מתי באמת הוא מגיע לארץ ?

אז אחרי שביקשתי הרבה, אני משאיר אתכם להיענות לאתגר .

פורסם

הדרישות לא כלכך מתאימות לתקציב.

מחשב 12.1" ששוקל פחות מ-1.6 ק"ג ומציע איכות בניה טובה יעלה בדר"כ לפחות 1000-1500 ש"ח יותר. אולי ניתן למצוא כמה מהדגמים הקודמים קצת מתחת ל-6000 ש"ח.

מתי ה-tx2 יגיע לארץ אין לי מושג אבל בהנחה שהוא דומה ברוב תכונותיו ל-tx2500, הוא לא עומד בדרישות שלך (חיי סוללה נמוכים מהממוצע, משקל גבוה מ-1.6 ק"ג ואיכות בניה סטנדרטית לחלוטין). יתכן שנראה שיפור בחיי הסוללה אבל אני עדיין מצפה לחיי סוללה נמוכים מהממוצע.

פורסם
  • מחבר

1) האם יש לך המלצה לדגם ישן יותר , נניח ב1500 ש"ח יותר (כלומר עד 6.5K ) שעונה לדרישות ? משהו שמתאים למערכת XP (אני לא מבין את הגליק הגדול בויסטה) ?

2) הTX2 מלהיב אותי יותר בעיקר בגלל שהוא טבלט (כלומר קטן יותר ב1/2 שאתה יושב באוטובוס וקורא מאמרים) עם פטינציאל למסך קריא יותר מה2520 (קשה עדיין לדעת , אין עליו עדיין ביקורת אוביקטיבית אחת ברשת) וטיפה יותר זמן סוללה . זו סוג של פנטזיה אבל בכל זאת .

פורסם

מתחת ל-6500 כבר אפשר למצוא X61 או X61s של לנובו, אבל במחיר זה חלקם ביבוא אפור, עם אחריות שלא תקפה בארץ.

יש לשים לב למספר הדגם (יש קישור בסטיקי "ייבוא מחשב נייד" שמראה איך לבדוק תוקף של אחריות על מחשב לנובו לפי מספר דגם).

את ה-TX2 מן הסתם עוד לא ראיתי, אבל את ה-TX2520 ראיתי אתמול בבאג, ודי הזדעזעתי. גדול, עבה, כבד, מתחמם, איכות בניה ממנו והלאה. הצרה העיקרית - מסך זוועתי (למרות שבתאורה ביתית זה עשוי להיות פחות רע מאשר באורות הבהירים בחנות). זוויות צפיה צרות של מסך TN בשילוב מסך מבריק בטאבלט = מתכון לאסון. וגם אם בדגם החדש שיפרו את המסך, הבעיות האחרות כנראה נותרו כפי שהן.

פורסם

תוכל בוודאי למצוא דגמים ישנים יותר במחיר הזה כמו אלו ש-Qttp ציין וגם את ה-2510p של HP.

לדוגמא:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711333

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711332

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711693

את ה-X200 של לנובו שהוא דגם חדש אפשר להשיג בערך ב-300-400 ש"ח יותר ולכן זה לא בהכרח משתלם לקנות את הדגם הקודם במחיר כזה. כמובן שזה תלוי בכמה אתה יכול להשקיע תכלס.

אני בהחלט מסכימה עם Qttp בנוגע ל-tx2500, המסך שלו נורא לדעתי ולא הייתי קונה כזה מחשב אם לא היה לי צורך חיוני ב-Tablet.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים