עבור לתוכן

המהרת מעבד ומתח זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי זכרונות מסוג: OCZ DDR2 800MHZ OCZ2T800C44GK. לפי נתוני היצרן CL 4-4-4-15 כאשר מקבלים 2.2V .

כאשר אני בודק ב Bios , הזכרונות מקבלים 1.8V ולכן הזמנים שלהם CL 5-5-5-18 .

אני לא מוצא את האפשרות לתת להם מעל 2.1V ( בלוח ניתן להעלות רק עוד 0.3V דגם לוח אם: MA78GM-S2H Gigabyte ).

חוץ מזה חשבתי קצת להמהיר את המעבד AMD 5200+ DC דרך ה BIOS . יש לי קירור מתאים ואני לא מעוניין בהמהרה מטורפת ( אולי 10-20% ).

אז השאלות למבינים בתחום הם:

1. איך אפשר לגרום לזכרונות לפעול במתח הנכון ועקב כך ה- CL יהיה נמוך יותר?

2. מהם השלבים לביצוע המהרה בטוחה למעבד והאם יש צורך לשנות גם את תדר ה BUS ( או ה- HTT )?

פורסם

אוקי אז ככה:

אתה צריך להגדיר את הזיכרונות שלך כמו שאמרת 4-4-4-15 תתן להם מתח 2.1 לא 2.2.

במעבד אתה צריך לנעול את הC1E אתה צריך לעלות למהירות מסויימת שאתה רוצה דוגמא המעבד עובד על 2.5 אמרת OC 10-20% אז הוא יהיה על 3.0 בערך.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

אך מזה C1E ?

כשאני נותן לזכרונות 2.1V הם לא יורדים לזמנים שאני רוצה שיגיעו..( הם נשארים על 5-5-5-18)

פורסם

הם בחיים לא ירדו לזמנים שאתה רוצה, הם מוגדרים ככה אם הם עובדים על 800MHZ תעשה OC הם יעבדו יותר מהר 850-900MHZ לדוגמא.

הCL לא משתנה זה פשוט התדר עבודה שלהם.

פורסם

שאלת תם: האם ניסית לשנות תזמונים בלי לשנות וולטאז'?

כרגע אני במערכת עם לוח אם M55PLUS-S3G עם זכרונות חדשים:

http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=15704

למרות שעל הצ'יפ מופיע 4-4-4-15 ב-2.1V אני מצליח לעבוד בתזמונים האלה במתח הרגיל של 1.8V והמערכת יציבה.

יש לי ביוס של AWARD, מניח שגם אצלך, והאופצייה לשנוי המתח נמצאת במסך ה-MB Intelligent Tweaker ב-DDR2 VOLTAGE בעליות של 0.05V עד 2.5V.

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

שיניתי תזמונים בביוס. ( איך לא ידעתי שצריך ללחוץ Ctrl+F1 ?? )

הכל עובד כמו שצריך וזה אומר שצריך לטפל בשאלה השניה..

אז איך כדאי להעלות את תדר המעבד ( שעומד כרגע על 2.7=13.5X200 )?

אני מעוניין לבצע המהרה ל 3G , אין בעיה לבצע את העניין מול הביוס ( להעלות ל- 223 ). השאלה היא האם צריך להתעסק גם עם המתחים של המעבד והגשר הצפוני? ומה זה C1E ?

אגב, כשניסיתי לשנות לתדר הרצוי הופיע לי כיתוב: "המתחים של המערכת לא אופטימאליים".. אז אשמח לעוד קצת עזרה

פורסם
  • מחבר

יש משהו?

פורסם

בOC כזה נמוך..בספק רב אם תדרש לשנות מתחים אחרים..

כמו כן חוץ מהכיתוב שמרת את ההגדרות והעלאת את המערכת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים