עבור לתוכן

חוות דעת על מעבד QUAD וזיכרון ולוח אמ

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לקנות מחשב אני די סגור על החלקים ורציתי רק עוד חוות דעת כדי לדעת בוודעות שאני יהיה מרוצה

המעבד שאני מתכנן לקנות זה

מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray

לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L

זיכרון Corsair DDR2 4096MB (2048MBx2) 800MHz CL 5-5-5-18 XMS2

השאלות שלי הן:

המעבד הוא יחסית מתקדם מאד ורציתי לדעת אם גירסאות קצת יותר זולות של Q עדיין ירוצו לי לעוד כמה שנים המחשב שאני מתכנן בעיקר למשחקים כבדים מאד

אז רציתי לדעת אם שווה להשקיע במעבד כזה ולהנות ממנו כמה שנים ארוכות ( מקווה ) או לקנות מעבד קצת פחות ממנו לדוגמא Q8200 ...

בקשר ללוח אמ ... האם הוא אמין ויספק אותי בשנים האלו ?

ובקשר לזיכרון אני צריך הסבר קטן מזה CL5 - 4 ובמה שווה להשקיע פחות או יותר זה המחיר שאני רוצה

השאלה הגדולה שלי האם כדאי לי לקנות מעבד שתומך ב 64 כ"נל זיכרון ולהתקין מערכת מתאימה ? או ללכת ל XP ולקנות זיכרון ומעבד בהתאם ( בקשר למערכת הפעלה אני לא מהסוג שקונה אלא מוריד אני יודע שלא תומכים בזה פה אבל רציתי לשאול גם אם אני מוריד גירסא 64 האם יש קובץ שמוסיף תמיכה בעברית לוינדוס ? )

פורסם

הלוח יספיק, למרות שאם אתה מתכנן OC אז עדיף ללכת על לוח עם צ'יפסט P45. לגבי השנים הקרובות, תושבת ה775 נכנסת למחזוריה האחרונים, כך שקח בחשבון שאם תרצה לשדרג מעבד בעוד שנה או שנתיים סביר להניח שכבר תצטרך להחליף לוח כי התושבת כבר תהיה שונה. ובהתאם סביר שגם הזיכרון וכד'...

המעבד הנ"ל כמו גם כל מעבדי אינטל וAMD של ה4 או יותר השנים האחרונות בערך (מאז הצגת ATHLON 64 והPRESCOTT) תומכים כולם ב64 ביט, כך שאין לך אפשרות לרכוש היום מעבד שאינו תומך בכך. האם שווה להתקין ווינדוס בגרסאת 64BIT זה כבר די תלוי בשימושים, אבל כעיקרון אם אתה רוצה לנצל את כל 4GB שאתה שם אז את חייב מערכת 64BIT, כי 32BIT תומך רק עד 3.3GB.

לגבי CL4-5, ככול שהנתון הזה נמוך יותר, הזיכרון יותר מהיר, מדובר בתיזמונים שלו, כלומר באינטרבלים שבין המחזורים שלו. כמובן שזיכרון CL4 יכול להיות יקר במאות שקלים מזיכרון CL5. אבל כיום ניתן להשיג KIT 4GB של CORSAIR CL4 DDR2 800MHZ DHX (עם צלעות קירור משוננות גדולות) בפחות מ500 ש"ח.

סביר להניח שגם מעבדים חלשים מהQ9550 יספיקו לך, הכל תלוי רק באיזה כרטיס מסך תשים על הלוח הזה, כך שהמעבד לא יגביל אותו

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך HD4870

אני לא מתכנן OC ...

ואני לא רוצה לקנות מעבד בעוד שנה שנתיים אני רוצה שיספיק לי לכמה שנים ...

והשימושים שלי במחשב זה משחקים כבדים וסרטים ...

אוקיי איזה מעבדים הם לא QUAD וספיקו לדרישות שלי ותומכים ב 32 בייטס ?

פורסם

קנה מעבד e8400 אתה לא צריך יותר מזה. ואין דבר כזה מעבד שיספיק לכמה שנים.. אולי לשימושים רגילים, אבל לא למשחקים.

בנוסף, עדיף שתקח זיכרון יותר זול.. הרבה יותר זול, שכן אין יתרון לזיכרון יקר יותר לשימושים שלך (אין צורך באוברקלוק). קרא בסטיקי FAQ זכרונות על מה שחשוב ומה שלא חשוב.

פורסם
  • מחבר

E8400 והאחרים מסוגו תומכים ב32 בייטס ?

פורסם

כל המעבדים שנמכרים כיום הם 64bit.

על מה בידיוק אתה מדבר? על מערכת הפעלה 32 ביט? אני לא מבין...

פורסם
  • מחבר

כן אם אני צריך לדוגמא XP או VISTA שהם 64 בייטס למעבד כזה ?! כמו ל QUAD

פורסם

מי הכניס לך ת'שטות הזאת אתה יכול להשתמש גם אם מעבד q במערכת 32 ביט אין קשר בין הדברים מה שכן מערכת 32 תומכת עד 3.3 ג'יגה שכן אם תרצה לנצלם תתקין מערכת 64 ביט ואין מה לדאוג יש תמיכה מלאה ב64 ביט לרוב התוכנות

פורסם
  • מחבר

אה הבנתי אותך ... לא משנה איזה מעבד הוא יפעל גם על 32 ... רק זיכרון צריך לשנות ל2 ג'יגה כדי שהמחשב יפעל על 32 נכון ?

פורסם

לא, הזיכרון לא קשור לזה בצורה הזאת.

אתה יכול גם לעבוד עם 512 מגה על מערכת 64 ביט... (למרות שזה לא יהיה כיף, כי היא תעבוד ממש לאט)

מערכת 32 ביט תומכת בעד 3.5-3.2 ג'יגה של זיכרון RAM, כדי לנצל יותר מזה תצטרך מערכת 64 ביט.

כל מעבד היום תומך ב32 ביט ו64.

פורסם
  • מחבר

אז אם אני קונה זיכרון של 4 גיגה ואני אשתמש ב 32 בייטס זיכרון זה יחשיב את ה 4 כ 3 ?

או שהמערכת הפעלה בכלל לא תעבוד ? זאת השאלה שלי ...

כי אם זה ככה אז לא כל כך מעניין אותי אם אני מפסיד תגיגה זיכרון הזה אבל אולי בעתיד נעבור ל 64 ...

פורסם

אם תשתמש ב4 ג'יגה זיכרון על מערכת 32 ביט (לא בייטס) המערכת תזהה בין 3.5 ל 3.2 ג'יגה.

אם היית קורא את הסטיקי החדש שעלה לפה לא מזמן היית יודע את התשובה לבד...

פורסם
  • מחבר

קראתי ולא הבנתי ממש ... תודה על העזרה

פורסם

בקיצור אם אתה משתמש במערכת הפעלה XP עדיף לך 2GB זיכרון 800-מגהרץ, הכי זול שתמצא.

ואם אתה רוצה Vista אז עדיפות ל-4GB זיכרון גם כן 800מגהרץ, הכי זול שתמצא.

לגבי מעבד.. E8400 יתאים לך בול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים