עבור לתוכן

למה כונן C בויסטה כל הזמן קטן ?

Featured Replies

פורסם

יש לי ויסטה 64 ואחרי כל ההתקנות כונן C שוקל 23 ג'יגה.

פתאום יש לי כרגע 18 ג'יגה ולא התקנתי שם כלום.

ניסיתי גם לנקום עם TuneUp אבל זה לא מצא שום דבר.

לאן נעלמו לי כמה ג'יגות ואיך אני מוצא אותם ? (אגב נראה לי שכבר פעם שאלו את זה אז עשיתי חיפוש אבל לא מצאתי כלום).

תודה.

• תגובות 30
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התיקייה של המערכת גדלה עם הזמן בעיקר בזכות winsxs.

פורסם
  • מחבר

מה זה ה-winsxs הזה ?

פורסם

דרך הגב, מסתבר שהגודל שה WINSXS הוא די פיקציה:

http://blogs.msdn.com/e7/archive/2008/11/19/disk-space.aspx

אם מסתכלים על גודל של התיקיה, אז זה מראה את הגודל של קבצים בעצם נמצאים פיזית במקום אחר (מה שנקרא hard links).

פורסם

גם אם מה שהם אומרים נכון, ואני לא אומר שלא, זה עדיין לא משנה את זה שויסטה 64 ביט תופסת מעל 20 ג'יגה כעבור כמה חודשים.

פשוט הקבצים נמצאים בתיקיות אחרות. זה לא שהגודל נספר פעמיים ,בסופו של דבר יש לדיסק נפח סופי ומדוייק.

פורסם

אם אתה מסתכל על כמה מקום פנוי בדיסק אז הוא לא נספר, אבל אם אתה מנסה לחשב את גודל התיקיה ב EXPLORER אז הוא כן נספר פעמיים (עשיתי ניסוי עכשיו).

פורסם

אז אם אני בודק את הגודל של Windows זה יספר פעמיים?

פורסם

אם אתה בודק את הגודל של תיקיה ב windows explorer ויש בה 2 קבצים שהם בעצם אותו קובץ (ז"א Hard Link) אז הם יספרו בנפרד במניין המקום שהתיקיה תוספת.

עשיתי בדיקה די מפגרת, אתה יכול לנסות גם ולראות איך זה מתנהג בויסטה.

פורסם

איזה בדיקה עשית?

פורסם

ב XP, הרצתי בחלון פקודה fsutil hardlink create <new file> <existing file ואז בדקתי כמה התיקיה תופסת באקספלור עם ובלי.

פורסם

בויסטה בדקתי עם spacemonger את הגודל של Windows ואז בדקתי עם אקספלורר וגם עם Total commander ובכולם קיבלתי את אותו מספר.

לדעתי הבאג הזה בXP תוקן בויסטה.

פורסם

למה שהם ידווחו משהו שונה, ואיך אתה יודע שהם לא סופרים משהו כפול בדיוק ? תיצור HARDLINK ותבדוק (חפש בגוגל איך לעשות את זה בויסטה אם זה שונה).

פורסם

בויסטה הלינק לא נספר בחישוב גודל. עשיתי מספר ניסיונות והוא פשוט מופיע ללא גודל בproperties.

פורסם

אז איך אתה מסביר את מה שרשום בבלוג שם ?

But in reality it doesnt actually consume as much disk space as it appears when using the built-in tools (DIR and Explorer) to measure disk space used.

הם מן הסתם מתייחסים לויסטה.

פורסם

שהם יסבירו את הדברים שהם כתבו.

אני לא רואה שום ספירה כפולה אצלי במערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים