עבור לתוכן

אימות בעיית מסך במחשב נייד - Pavilion dv5164ea

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי מחשב נייד מדגם Pavilion dv5164ea, המחשב בין שנתיים.

יש לי בעיה עם המסך של המחשב ואני רוצה להיות בטוח שהבעיה היא המסך לפני שאני מזמין חלקים מחו"ל.

אז ככה, הבעיה היא ריצודים של המסך בעת הדלקת המחשב ובעת תזוזה של זווית המסך.

כאשר אני מדליק את המסך, או שאני משנה את הזווית של המסך, אני מקבל קווים כאלו לרוחב במסך, התנועה במסך מפסיקה וזה מציג לי קווים לרוחב כאלו.

יכול להיות שאני רואה תמונה במסך ויש עליה את הקווים, התמונה המקורית לא מתעדכנת אבל עדיין רואים אותה (למשל אם אני מזיז את העכבר לא רואים אותו זז)

בנוסף לכל הבעיות האלו, ברגע שהמסך מגיע למצב נורמאלי שלו אני רואה שיש קו ארוך בצד שמאל של המסך שהוא צבוע אדום קבוע (כאילו הפיקסלים שם נשרפו וזה מציג רק צבע אדום שם).

המצב מסתדר ברגע שאני משנה את הזווית של המסך עד שזה מגיע למצב שהמסך עובד רגיל ואז אין שום בעיה עם זה (מלבד הפס האדום שבצד שמאל שאותו עוד אפשר לספוג).

חשוב לציין מספר דברים.

1. שאני מחבר את המחשב למסך אחר (חיצוני) דרך יציאת ה VGA שיש לו אין שום בעיות בראיה של המסך החיצוני - זה מבחינתי שולל את בעית כרטיס המסך.

2. פתחתי את המסך של המחשב וניתקתי את החוטים, החזרתי אותם ועדיין זה אותו מצב, ניקיתי אבק על הדרך ולא עזר יותר מידי.

3. חשוב להדגיש שהחליפו לי לוח-אם בחברה לפני סיום האחריות של המחשב, זה היה לפני שנה בערך.

כיצד אני יכול לאמת שזה באמת הבעיה של המסך ולא משהו אחר ?

אשמח לקבל את עצתכם לפני שאני מזמין חלקים מחו"ל.

תודה

פורסם

סבירות גבוהה מאוד שהבעיה היא במסך לפי התיאור שלך.

פורסם
  • מחבר

שפתחתי את המסך לבדוק אותו ולנקות אבק, ראיתי שיש שם מין מגשר שמחבר בין המסך לבין המחשב עצמו.

מה הסבירות שהוא גורם לבעיה ולא המסך?

עוד שאלה, אם היית במצב שלי האם היית משקיע בתיקון של מחשב זה או לא נכנס לזה בכלל ומשקיע במחשב חדש, בהתבסס על כך שאני מתכוון לקנות חלקים בחו"ל ולתקן לבד.

פורסם
  • מחבר

עוד מישהו יכול לעזור ?

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא יכול לעזור ?

פורסם

לרוב זה בגלל כבל שטוח ממסך ללוח האם (אולי זה מה אתה קורא מגשר ? )

שפלאג שלו על לוח אם לא יושב טוב או שכבל נקרע קצת בגלל שפשוף..

זה הפלאג יהיה מתחת מכסה עליון של קיבורד. לפעמים אפשר לתקן בלי לפרק עם לוחצים

בכוח על כסוי של קיבורד בצד הפנימי הרחוק באמצע בין 2 צירים של מסך באזור של F7 F8 F9 .

תמונה לא מנייד שלך אבל דומה.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

זה החלק שאני מדבר עליו, כיצד אני יכול להיות בטוח שזה החלק הזה ולא המסך עצמו.

תבין אני רוצה להזמין חלקים מחו"ל ואין לי כוונה לבזבז סתם כסף עבור מסך אך יחד עם זאת אני רוצה להיות בטוח שהחלקים שאני מזמין יפתרו לי את הבעיה שלי.

דרך אגב מה שהמלצת לעשות לא ממש עוזר, החלק הזה שלי יושב בתחתית המסך (אני יודע זאת משום שפתחתי את המסך וראיתי את זה) אכן יש לו שני כבלים אחד מחובר למסך ואחד מועבר ומחובר ללוח האם.

הבעיה שלי היא כאשר אני משחק עם המשך, מזיז אותו קצת מכות פתאום הוא חוזר לעצמו.

מעבר לזה מה שהדאיג אותי והפנה את דעתי לגבי בעיה במסך זה הקו האדום שיש בצד שמאל ברגע שהתצוגה מסתדרת במסך, זה פס לכל אורכו של המסך ברוחב של פיקסל אחד שצבוע באדום קבוע.

אשמח לקבל דעה נוספת או דרך בטוחה לבדוק מה הגורם לבעיה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

להיות בטוח צריך להחליף מסך. זה יכול להיות גם לוח אם שלך.

איך לפרק ? מי זה מה ?

לראות בספר השרות של מודל שלך (מסך בעמוד 5-30 )

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00700932.pdf

פורסם
  • מחבר

זה מה שאני רוצה למנוע מראש, כי להזמין סתם חלק מחו"ל כרגע זה אומר שאני צריך לבזבז בין 600-800 ש"ח במידה וזה לא בעיה של מסך.

לכן שאלתי האם יש דרך לאמת את הבעיה לפני שאני מחליף את החלק.

עוד שאלה אחת, האם אתה מכיר אתר אמין שמוכר חלקים למחשב שלי, אני רוצה להזמין מספר חלקים ושזה יהיה במשלוח אחד לארץ.

אני מעוניין כרגע בסוללה חדש, מסך חדש והמגשר שדיברנו עליו (של המסך ללוח אם).

מצאתי את כל החלקים ב e-bay אך על כל חלק אני צריך לשלם משלוח בפני עצמו, ואת זה אני מנסה לחסוך.

שאלה אחרונה לי אליך, ומצטער שאני מטריד, אם אתה היית במצב במקומי האם היית משקיע בתיקון של מחשב כזה או שזה לא שווה את המאמץ בכלל ?

פורסם

להיות בטוח רק בלהחליף חלקים. זה יכול להיות מסך כבל או לוח אם.

ספר תיקונים של מודל שלך בקישור. טיפול במסך בעמוד 5-30

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00700932.pdf

פורסם
  • מחבר

את התשובה הזאת כבר הבנתי בתשובה הראשונה שלך.

בכל מקרה אשמח אם תענה לי על שתי השאלות הנוספות שרשמתי לך

1. האם אתה מכיר אתר אמין שמוכר חלקים למחשב שלי, אני רוצה להזמין מספר חלקים ושזה יהיה במשלוח אחד לארץ. אני מעוניין כרגע בסוללה חדש, מסך חדש והמגשר שדיברנו עליו (של המסך ללוח אם).

2. אם אתה היית במצב במקומי האם היית משקיע בתיקון של מחשב כזה או שזה לא שווה את המאמץ בכלל ?

תודה

פורסם

אתה מחפש רשת בטחון ?

לא ממני.

אני לא מבין בכלכה ולא במחירים של יד שניה וחלקים.

פורסם
  • מחבר

לא מחפש ביטחון, מחפש בעלי ניסיון.

לגבי מושג במחירים של יד שניה זה לא מה שאני מחפש, אני מחפש חנות שתמכור לי את כל החלקים יחדיו.

החלקים אמורים להיות חדשים לא משהו אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים