עבור לתוכן

הסבר כללי על עבודות בהיי-טק על מנת להחליט במה להתמקד.

Featured Replies

פורסם

הכל תלוי בשיווק עצמי.

לא משנה איפה למדת.

ככל שתלמדי במוסד גבוהה יותר יהיה לך קל יותר כי "שי לך תעודות" ליכולת הלמידה שלך ...

זה לא אומר כלום על יחסי אנוש , חזון ... , יכולת ניהול ,לקיחת אחריות ...

השאלה מה את באמת מחפשת ?

מה יתן לך סיפוק ?

כמה את דורשת מעצמך ?

לכי ללמוד הנדסאי תוכנה

שם תלמדי לתכנת ברמה סבירה + יסודות טובים בשנתיים בלי לבזבז יותר מידי משאבים כספיים

ותראי אם זה בכלל בשבילך

משם אפשר כבר להתחיל לעבוד ולהתגלגל

תואר אקדמאי לא ישפר יחסי אנוש, חזון וכו'. אבל מה זה קשור? באותה מידה אתה יכול לומר שקורס בג'ון ברייס לא ישפר את המראה החיצוני שלך (גם פקטור בקבלה לעבודה ד"א). שאתה רוצה להתקבל לעבודה, תואר אקדמאי (וגם פירסומים אקדמאיים בתחומים מסוימים) זה דבר אוביקטיבי אחד שנמצא כעוגן ב-CV שלך. רק מעצם זה, המראיין יודע שיושב מולו אדם בעל כושר התמדה, יכולת ללמוד דברים חדשים וידע תאורתי שניתן להתפתח ממנו.

תואר הנדסאי לוקח שנתיים, תואר BSc לוקח בערך שלוש וחצי שנים (אבל חשוב לציין שהוא קשה משמעותית ודורש הרבה יותר השקעה), זה לא הבדל קריטי אבל הוא פותח בפני הבוגר אפשרויות רבות שאין להנדסאי (המשך במסלול האקדמאי, משרות ממשלתיות שונות, יותר אפשרות להתפתח רוחבית).

• תגובות 63
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לעבוד במחשבים זה יכול להיות גם קלדנית/פקידה באיזה מקום שכל מה שעליה לעשות זה להקליד מכתבים וכאלה. זה מה שבא לך לעשות?

מעניין שאתה חושב שזה גרוע כאשר השאיפה שלך היא לעבוד בבאג ::)

פורסם

שלום טניה.

הקדמה: אני בוגר הנדסת מחשבים באחת מארבע האוניברסיטאות בדרג הראשון, ועובד כמפתח אמבדד בסטארט-אפ שמייצר מוצר שקשור לגיימיניג.

בקצרה -

תואר ראשון אקדמי מאחת האוניברסיטאות הגדולות (טכניון,ת"א, העברית, בן-גוריון, לפי סדר זה), עם ממוצע ציונים של 85+ יאפשר לך למצוא

עבודה בכל מקום כמעט, במשרת פיתוח, עם שכר התחלתי של בערך 16,000 ש"ח, ברוטו - עבור סטארט-אפים ומקומות שמשלמים יחסית הרבה, ציונים טובים הם הכרח. (מצטיין דיקן ללא נסיון יתחיל מ 20-22 אלף שקל לחודש).

כדי שתקבלו קצת פרופורציה - במקומות עבודה רבים, ובמיוחד בסטארט-אפים, לא שוקלים אפילו לזמן לראיונות עבודה מועמדים שסיימו תואר באוניברסיטה מהדרג השני, ובוודאי שלא ממכללות.

תואר ממכללה טובה (בעיקר, אם לא רק, הבין תחומית) או אוניברסיטה מהדרג השני (חיפה או בר-אילן), יאפשרו לך למצוא משרת פיתוח בחברה גדולה ומעפנה,

כמו למשל נס או אמדוקס. השכר ההתחלתי שם יותר נמוך - 12,000 ברוטו לחודש (זה בערך 8000 ש"ח נטו לחודש), שוב, בתלות בציונים.

תואר ראשון בציון נמוך מאוניברסיטה מהדרג הראשון, ממוצע ציונים נמוך מ-90 מממכללה או 85 מאוניברסיטה מהדרג השני בד"כ יוביל למשרות QA, אבטחת איכות. קצת מעפן, אבל השכר לא רע, ואפשר לעבור לפיתוח בשלב מאוחר יותר.

כל מיני תעודות מכל מיני מוסדות כמו ג'ון ברייס בד"כ מובילות למשרות בשכר יחסית נמוך, עם אפשרויות קידום יחסית מוגבלות, ולא כיף באופן כללי.

עצתי, בקצרה - נסי להתקבל למוסד האקדמי הטוב ביותר שאת יכולה, לתואר במדעי המחשב / הנדסת מחשבים / אלקטרוניקה.

אני אישית נרשמתי לכל הארבעה. זה יוצא איזה 1000 שקל, אבל בטווח הארוך זה זניח לגמרי.

הלימודים עצמם הם פתיחת תחת אטומית, אישית - היה לי קשה, לא היו לי חיים במשך 4 שנים, אבל זו הייתה התקופה המספקת והמהנה ביותר בחיים שלי.

לדרור חזן: גם אני, כשהייתי בתיכון, נורא רציתי לעבוד בחנות מחשבים. נראה לי מגניב, אבל לא יצא.

לחברים שלי יצא לעבוד שם, וגם בתמיכה טכנית (בבזק, לא בנט-ויז'ן). אף אחד מהם לא עבד שם יותר משנה, ואף אחד מהם לא ראה את זה בתור יותר מעבודה זמנית לתקופת הלימודים. ברגע שהם הגיעו לשנה ב', הם חיפשו משרות סטודנטים בפיתוח/ בדיקות.

רוצה לאמר - גבר, צא מהסרט, תמיכה טכנית ועבודת מעבדה זו עבודה זמנית לתלמידי תיכון. לא צריך ולא דורשים בשביל זה יותר מידע מינימאלי, ואין שם עתיד מקצועי. זה כמו שלא תעשה התמחות מקצועית בשביל להיות שליח פיצה או בייביסיטר. (אני חס וחלילה לא מזלזל בעובדי מעבדה - צריך בשביל זה הרבה נסיון וידע, אבל זו לא הדרך להוציא את המקסימום ממקצועות שקשורים למחשבים).

טבלאות שכר:

http://www.cps.co.il/SiteFiles/1/14/2899.asp

http://dialog.co.il/tavlaot.htm

http://www.jobinfo.co.il/Content/Career/Salary/SalaryTableDB.asp

תנאי קבלה:

http://ug.technion.ac.il/admissions/

http://www.ims.tau.ac.il/md/Ut/Smdp007.aspx

http://info.huji.ac.il/ShowPage.asp?cat=654

http://www.bgu.ac.il/students/pages/faculty/arrangements/kabala/kabala_intro.html

פורסם
  • מחבר

תודה רבה מנחם!

עזרת לי המון. זה הבהיר לי הרבה מאוד דברים שרציתי לדעת.

פורסם

מה זה מהנדס חומרה? ממש לבנות צ'יפים ומעגלים אלקטרוניים?

פורסם

לטניה: בשמחה!

לנירומיט':

מהנדס חומרה מתכנן צ'יפים ומעגלים.

יש כמה התמחויות (בקווים סופר כלליים) -

מהנדס אלקטרוניקה אנאלוגית - חשמלוגיה סופר מתקדמת - כתיבה של מעגלים ע"י שימוש בתכונות הפיזיקליות שלהם - התנגדות, השראות, קיבוליות וכו' - ברמה מאוד נמוכה (כלומר קרוב מאוד לפיזיקה -שדות מושרים של אלקטרונים בודדים, הרכבי חומרים, וכו' מגיעים גם להתחשבות באפקטים קוונטיים כמו אפקט המנהור)

זה רק נשמע מפוצץ, בתכלס זה קשה, אבל אפשרי מאוד.

מה בונים עם זה? מעגלי rf (כמו למשל, עבור תקשורת סלולארית), DACים, טיונרים, וכו'. מה עוד? את השערים הלוגיים הבסיסים: and, or, not וכו'.

איך כותבים את זה? בשפות שונות, כמו למשל (בעיקר) spice.

http://en.wikipedia.org/wiki/VLSI

מהנדס אלקטרוניקה דיגיטאלית - כותב ברמה מעט גבוהה יותר - משתמש בבלוקים אנלוגיים קיימים (כלומר, לא רואה את הפיזיקה), ומתכנן צ'יפים ברמה הלוגית -

כאן אפשר לעשות הכל - cpus, gpus, embedded, צ'יפים שמנגנים מוזיקה ודופקים בטרומבון.

איך כותבים את זה? עם שפות כמו verilog ו vhdl.

מתכנן לוח - חשמלאות למתקדמים - איך מחברים את הצ'יפים אחד לשני, איפה יעברו החוטים, כמה מתח צריך ואיך להחזיק אותו, וכו'.

ד"א, יש כאן עניין קצת מעגלי - אם יורדים לרמה יותר נמוכה ממתכנן צ'יפים אנאלוגיים, מגיעים לפיזיקה, ואם יורדים יותר נמוך, מגיעים למתמטיקה, ואם יורדים יותר נמוך, מגיעים לפילוסופיה, ואז בוהים בקיר כל היום ומנסים להבין את משמעות הקיום.

ד"א 2 : מהנדס מחשבים בתחום האנאלוגי או הדיגיטאלי יכולים לא לראות מלחם בחיים שלהם, ולעשות את כל העבודה שלהם מול מחשב, או חתיכת נייר, אם הם ממש old school.

פורסם

שלום טניה.

הקדמה: אני בוגר הנדסת מחשבים באחת מארבע האוניברסיטאות בדרג הראשון' date=' ועובד כמפתח אמבדד בסטארט-אפ שמייצר מוצר שקשור לגיימיניג.

בקצרה -

תואר ראשון אקדמי מאחת האוניברסיטאות הגדולות (טכניון,ת"א, העברית, בן-גוריון, לפי סדר זה), עם ממוצע ציונים של 85+ יאפשר לך למצוא

עבודה בכל מקום כמעט, במשרת פיתוח, עם שכר התחלתי של בערך 16,000 ש"ח, ברוטו - עבור סטארט-אפים ומקומות שמשלמים יחסית הרבה, ציונים טובים הם הכרח. (מצטיין דיקן ללא נסיון יתחיל מ 20-22 אלף שקל לחודש).

כדי שתקבלו קצת פרופורציה - במקומות עבודה רבים, ובמיוחד בסטארט-אפים, לא שוקלים אפילו לזמן לראיונות עבודה מועמדים שסיימו תואר באוניברסיטה מהדרג השני, ובוודאי שלא ממכללות.

תואר ממכללה טובה (בעיקר, אם לא רק, הבין תחומית) או אוניברסיטה מהדרג השני (חיפה או בר-אילן), יאפשרו לך למצוא משרת פיתוח בחברה גדולה ומעפנה,

כמו למשל נס או אמדוקס. השכר ההתחלתי שם יותר נמוך - 12,000 ברוטו לחודש (זה בערך 8000 ש"ח נטו לחודש), שוב, בתלות בציונים.

תואר ראשון בציון נמוך מאוניברסיטה מהדרג הראשון, ממוצע ציונים נמוך מ-90 מממכללה או 85 מאוניברסיטה מהדרג השני בד"כ יוביל למשרות QA, אבטחת איכות. קצת מעפן, אבל השכר לא רע, ואפשר לעבור לפיתוח בשלב מאוחר יותר.

כל מיני תעודות מכל מיני מוסדות כמו ג'ון ברייס בד"כ מובילות למשרות בשכר יחסית נמוך, עם אפשרויות קידום יחסית מוגבלות, ולא כיף באופן כללי.

עצתי, בקצרה - נסי להתקבל למוסד האקדמי הטוב ביותר שאת יכולה, לתואר במדעי המחשב / הנדסת מחשבים / אלקטרוניקה.

אני אישית נרשמתי לכל הארבעה. זה יוצא איזה 1000 שקל, אבל בטווח הארוך זה זניח לגמרי.

הלימודים עצמם הם פתיחת תחת אטומית, אישית - היה לי קשה, לא היו לי חיים במשך 4 שנים, אבל זו הייתה התקופה המספקת והמהנה ביותר בחיים שלי.

[/quote']

אני חושב שאתה קצת לוקח את זה לאקסטרים .....

תלוי בתקופה ובביקוש

הנדסאי יוצא מהר לשוק

ולהתחיל לעבוד ולהשלים לתואר ראשון.

לא ממליץ על גון ברייס או כל מיכללה זהה אחרת

רק הנדסאי או תואר ראשון

אם את ראלית זה מצויין

תחומים:

QA

מערכות מידע

הנדסת תוכנה

אלגוריתמים (תואר שני ומעלה)

הנדסת חשמל (משעמם וקשה רצח ולכן משכורות בשמיים )

פורסם

בילבו:

השאלה מה נותן את המקסימום

שים לב שלקחת שני מקרי קיצון -מחד, המקרה שלך, בו אתה מפגין כח רצון ותשוקה עמוקה למקצוע, וכך מצליח להתקדם יפה מאד,

ומאידך, מקרים של אנשים שעשו תואר ראשון אבל לא הצליחו להחזיק עבודה בגלל פגמי אישיות.

זה לא המקרה הכללי, אלא מקרים מיוחדים וספציפיים. לא סתם ציינת את אחוז המסיימים הנמוך בכיתה שבה למדת.

אני מסכים עם הרעיון - מי שמשקיע וטוב, מצליח גם בלי תארים רשמיים. אבל, וזה אבל גדול, זה לא המקרה הכללי.

ד"א, בשביל החישוב הכלכלי: נניח אדם לומד שנתיים, ומרוויח 8000 שקל בחודש. בוא נניח שהוא השקיע בלימודים 125,000.

אדם שני לומד 4 שנים, מרוויח 12,000 ומשקיע בלימודים סכום כולל של 250,000 שקל.

ההבדל בשכר הוא 4,000*12 בשנה הראשונה, וסה"כ 48,000. אם הם לא מתקדמים לשום מקום, תוך שלוש שנים הפער נסגר, ואז הולך ומתרחב.

צריך לזכור שיש גם תקרת שכר (אפשר לראות בטבלאות), כך שבטווח היותר ארוך, ההון שיהיה לאקדמאי בסיום הקריירה יהיה משמעותית יותר גדול.

פורסם

לטניה: בשמחה!

לנירומיט':

מהנדס חומרה מתכנן צ'יפים ומעגלים.

יש כמה התמחויות (בקווים סופר כלליים) -

מהנדס אלקטרוניקה אנאלוגית - חשמלוגיה סופר מתקדמת - כתיבה של מעגלים ע"י שימוש בתכונות הפיזיקליות שלהם - התנגדות, השראות, קיבוליות וכו' - ברמה מאוד נמוכה (כלומר קרוב מאוד לפיזיקה -שדות מושרים של אלקטרונים בודדים, הרכבי חומרים, וכו' מגיעים גם להתחשבות באפקטים קוונטיים כמו אפקט המנהור)

זה רק נשמע מפוצץ, בתכלס זה קשה, אבל אפשרי מאוד.

מה בונים עם זה? מעגלי rf (כמו למשל, עבור תקשורת סלולארית), DACים, טיונרים, וכו'. מה עוד? את השערים הלוגיים הבסיסים: and, or, not וכו'.

איך כותבים את זה? בשפות שונות, כמו למשל (בעיקר) spice.

http://en.wikipedia.org/wiki/VLSI

מהנדס אלקטרוניקה דיגיטאלית - כותב ברמה מעט גבוהה יותר - משתמש בבלוקים אנלוגיים קיימים (כלומר, לא רואה את הפיזיקה), ומתכנן צ'יפים ברמה הלוגית -

כאן אפשר לעשות הכל - cpus, gpus, embedded, צ'יפים שמנגנים מוזיקה ודופקים בטרומבון.

איך כותבים את זה? עם שפות כמו verilog ו vhdl.

מתכנן לוח - חשמלאות למתקדמים - איך מחברים את הצ'יפים אחד לשני, איפה יעברו החוטים, כמה מתח צריך ואיך להחזיק אותו, וכו'.

ד"א, יש כאן עניין קצת מעגלי - אם יורדים לרמה יותר נמוכה ממתכנן צ'יפים אנאלוגיים, מגיעים לפיזיקה, ואם יורדים יותר נמוך, מגיעים למתמטיקה, ואם יורדים יותר נמוך, מגיעים לפילוסופיה, ואז בוהים בקיר כל היום ומנסים להבין את משמעות הקיום.

ד"א 2 : מהנדס מחשבים בתחום האנאלוגי או הדיגיטאלי יכולים לא לראות מלחם בחיים שלהם, ולעשות את כל העבודה שלהם מול מחשב, או חתיכת נייר, אם הם ממש old school.

תודה רבה על התשובה המפורטת.

לגבי ד"א 1: הקומה של הפיזיקה נמוכה מספיק בשבילי. אני לא מעוניין לרדת עוד, אם אתה מבין למה אני מתכוון. אני אוהב מחשבים ומדע, אבל מתמטיקה אף פעם לא אהבתי. למדתי אותה רק כי אילצו אותי (אני מאמין שגם בלימודים אקדמאיים מאלצים).

לגבי ד"א 2: אז איפה כל הכיף? :P

לגבי מה שרשמתם אח"כ: תואר ראשון באמת עולה כ"כ הרבה? :-[

פורסם

מתמטיקה, לפחות מתמטיקה שימושית, היא חובה. אי אפשר להתחמק מזה אם רוצים לעשות משהו מעניין בתחום.

(אופטימיזציות, פילטרים, כל דבר מעבר לדברים פשוטים יחסית).

מהנדסים, בהגדרה, הם החבר'ה שמתכננים דברים, ולא בונים אותם בעצמם. (חוץ מזה, כדי לגדל צ'יפ צריך כמה חודשים במפעל שעולה מליארדים, לא עושים את זה בבית..). אני מסכים שזה כיף להיות מסוגל לתכנן משהו, ואז לבנות אותו לבד..

לגבי עלות - בוא נניח 4 שנים באוניברסיטה - 10,000 * 4 ש"ח.

נוסיף עלות מחייה במעונות + אוכל + נסיעות באוטובוס - 10*4*1600 (עשרה חודשים בשנה, 4 שנים, מעונות זה בערך 700 ש"ח לחודש, אוכלים לא משהו, ולא חוזרים הרבה הביתה).

סה"כ - 104,000 ש"ח, בחישוב סופר מינימאלי (אפשר לרדת יותר, אם גרים אצל ההורים, ואז זה יוצא ~64,000 שקל, אם נוריד 1000 ש"ח על מגורים ואוכל).

המקרה הגרוע ביותר: לימודים במכללה - 4*20,000

מגורים בשכירות בת"א (נניח 1600 ש"ח לחודש, דירה פצפונת עם שותפים) - 3000*4*10

סה"כ - 200,000 ש"ח.

יש גם מענק שחרור, אמץ לוחם, ומלגות שונות.

פורסם

א. השלמתי עם לימודי המתמטיקה.

ב. כמה כסף אני משלם לאוניברסיטה על תואר ראשון? אני כבר גר בתל-אביב, ומן הסתם אוכל ונוסע באוטובוס, אז זה די טחינת מים.

אני בן 19, משוחרר מהצבא מכמה סיבות (בן יחיד ואימא לא מרשה קרבי, ועוד כמה...). אני עכשיו לומד באו"פ לתואר הזה:

http://www.openu.ac.il/programs/83.html

כשלמדתי כבר "יסודות הפיזיקה", "חדו"א א'" ועכשיו אני לומד "ביולוגיה כללית א'". האם התואר הזה יקדם אותי לאנשהו? אני ממש רוצה לגמור אותו. חוץ מזה אני מוציא עוד שבועות ספורים רשיון לטכנאי מחשבים ומתחיל קורס של טכנאי רשתות תקשורת. אחרי זה אני גם אלמד אבטחת מידע.

אין לי תעודת בגרות מסיבות שאני לא אפרט כאן, אבל יש לי בגרות בסביבות 30 יחידות, חוץ משאלון 007 במתמטיקה. כנראה אני אקבל אותה עוד כמה שנים. הציונים לא בשמים (בסביבות 75).

מה אתם מיעצים לי? האם תואר בתחום אחר גם נחשב "תואר ראשון" אם אני אלמד במקביל מחשבים במכללה (לא הקורסים הנ"ל, הם רק בשביל שתהיה לי עבודה בסיסית)?

פורסם

שנת לימוד אוניברסיטאית עולה בערך 10,000 ש"ח.

התארים ש"נחשבים" בענף הם המדעי המחשב, פיזיקה, ומתמטיקה. מתמטיקאים טובים (במיוחד אלו עם תואר שני), מאוד מבוקשים, ויש להם את השכר הגבוה ביותר בענף (אלגוריתמאים). מבחינה רשמית, ד"א, מדעי המחשב הוא ענף של מתמטיקה, ובמקומות מסויימים שניהם מאוגדים תחת הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב.

אני חושב, אבל לא בטוח, שאם יש לך ציונים טובים בתואר ראשון כלשהו, אפשר להשתמש בו כתנאי קבלה לתואר ראשון אחר, כך שהציונים בבגרות ובפסיכומטרי לא נכנסים לחישוב. אפשר גם לקבל פטורים מקורסים שעשית בתואר הראשון האחר (למשל, מחדוו"א 1). זה משתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה, וצריך לדבר עם המזכירויות השונות.

ד"א, אם אתה אוהב את התואר שאתה עושה, אתה יכול להתפרנס מאוד יפה בעבודה בתחום. אם בנוסף, תסיים גם תואר במדעי המחשב, אני מעריך (אבל לא יודע), שתוכל למצוא עבודה בתחום של טכנולוגיה ביו-רפואית, מה שמגניב. אם אתה רוצה יותר מדעה, כדאי שתשאל אנשים שעוסקים בתחום, או אפילו תיצור קשר עם כמה חברות השמה ותשאל שם (טבלאות השכר שקישרתי אליהן קודם הן באתרים של חברות השמה).

פורסם

תודה רבה. אני בהחלט אתעניין יותר לעומק. בינתיים אני אשלים את התואר שלי, את ההסמכות (טכנאי מחשבים+רשתות, אבטחת מידע), אעבוד בתחום, ואולי לקראת גיל 25 אני אלך על תואר במחשבים באוניברסיטת ת"א (או למכינה).

פורסם
  • מחבר

העיניין אצלי הוא שאני לא רוצה עבודה משעממת. [גם אם המשכורת בשמיים].

אני רוצה עבודה שאוהב לעבוד בה כי ככה אני יודעת שאתן בה את כולי.

כסף זה לא רק מה שחשוב לי בעבודה שלי. [כמובן, זה חלק שצריך לקחת בחשבון, אני רוצה משכורת גבוהה על מנת לחיות כמו שצריך בעתיד],

אבל אני רוצה גם לאהוב את מה שאני עושה, אחרת זה לא שווה את זה.

ואני לא אשלם על דירה משלי ואוכל כי יש לי את ההורים, סבא וסבתא, :P ואני לא מתכוונת לעזוב כל כך מהר.

באמת לא מבינה למה כולם ממהרים לעזוב את ההורים, כאילו זו בושה לגור איתם...

פורסם

אבל לגבי זה את צריכה להחליט בעצמך. אף אחד לא יכול לדעת מה מעניין אותך - כל אחד ותחומי העניין שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים