עבור לתוכן

האם כדאי להתקין Vista Ultimate 64bit עם 3GB זיכרון?

Featured Replies

פורסם

שאר המפרט:

AMD 4200*2 Toledo(512KB*2 Cache) 2.2GHz (s939) + AC Freezer 64 pro

Asus A8N-SLI Deluxe

Kingston 512*2 + OCZ 1GB*2 400Mhz CL3

Sapphire HD4850 Own Design

WD 160GB. Seagate 320GB

Pioneer 212BK

Compucase 6AG1 + Corsair 450VX

Dell 2007WFP

Logitech Media Keyboard Elite

Logitech G9 Mouse

Altec Lansing ATP3

עיקר השימוש הוא משחקים וסרטים.

מהם היתרונות והחסרונות במעבר? (הפקטור הכספי לא רלוונטי)

תודה.

פורסם

אם אתה אומר "הפקטור הכספי לא רלוונטי" אז תעיף את הזיכרון שיש לך ותשדרג ל 4 ג'יגה.

ואז תוכל להנות מהויסטה.

פורסם

תתקין, אין בעיה

פורסם

המאמר הבא מדבר אומנם על 8GB אבל רואים בטבלאות את השינוי בין 2 ל 4 GB אני חושב שברור לשדרג.

http://www.tomshardware.com/reviews/vista-workshop,1775-5.html

לא ברור לי איך יש לך 3 גיגה. מאז DDR 2 זיכרון באי זוגי יכול להאט את המחשב שלך. ז"א עדיף כבר 2 על 3. כמובן 4 יותר טוב משניהם.

**עריכה ** עכשיואני רואה את הטעות שלך. 2 של גיגה ושניים של חצי גיגה.

כדי למנוע בעיות צריך שכל הזכרונות יהיו אותה מהירות אותם תזמונים ואם אפשר אותו יצרן. כל שילוב אחר יכול לגרום למערכת להאט ולפעמים אפילו להוציא מסכים כחולים

פורסם

אני חושב שברור שצריך לבטל חצי מה60 Services שעולים עם המערכת ולבטל גם את הAero המעפאן הזה..

ויסטה יכולה לרוץ גל על 512 מגה..

פורסם
  • מחבר

אם אתה אומר "הפקטור הכספי לא רלוונטי" אז תעיף את הזיכרון שיש לך ותשדרג ל 4 ג'יגה.

ואז תוכל להנות מהויסטה.

אשמח לעוד דעות איך המערכת צפויה לעבוד על החומרה הנוכחית יחסית ל-XP. האם יהיה שיפור ביצועים?

תודה.

פורסם

אתה עומד בדרישות המינימום אם זה מה שאתה שואל...

ממש אין לך שום סיבה לעבור לויסטה או XP64. אולי במחשב הבא שלך. במערכת הנוכחית (כל מערכת בעצם אם היא לא מחשב מהחדישים ביותר עם 4 ג'גיה כמו שצריך) לא תראה שיפורים מהמעבר וכנראה רק תוריד ביצועים בהכל ובעיקר במשחקים

פורסם

ויסטה 64 רצה מצויין על 2 ג"ב ובטח על 3.

פורסם

רצה מצוין זה קצת לקחת את זה רחוק מידי.

המערכת תעבוד אבל ברור לי שפחות טוב מXP.

פורסם

אני מבין שאתה משתמש ב Vista 64? אני כן, על 2 ג'יגה.

פורסם

רצה מצוין זה קצת לקחת את זה רחוק מידי.

המערכת תעבוד אבל ברור לי שפחות טוב מXP.

למה שלא תרוץ מצויין עם 2 ג'יגה זיכרון? הדרישות מינימום זה 512MB, זה פי 4 מהמינימום.. זה שזיכרונות עולים כמו מנה פלאפל לא אומר שצריך 4 ג'יגה לויסטה..

אין טעם להשוות לXP

גם XP יעבוד פחות טוב מWindows 2000 עם אותה כמות זיכרון..

פורסם

גם אני, וזאת לדעתי ממש טעות. מלבד העובדה שהמערכת לוקחת עוד 200 מגה זכרון בהפעלה רגילה גם הגודל של התיקיית התקנה הוא 15 גיגה יותר מזאת של ה32 ביט.

וגם נתקלתי בבעיות דרייברים שלא יתוקנו לעולם כי לחברה של המצלמה שלי בכלל לא אכפת.

אז עבור 2 גיגה זכרון אני בהחלט ממליץ לא להתקין 64 ביט, רק עם 4 גיגה ומעלה כפי שמוסבר בסטיקי.

פורסם

זכרונות שזול היום לוקח אנשים להגזים קצת.

הנה בקישור בדיקת ויסטה עם זכרונות, ומה לעשות שהבדל בין 2 ל 4 לא גדול כלכך.

אז ב 64 זה יהי קצת יותר טוב אבל ציפיות שלכם לא ראליות בכלל.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2163

פורסם

אני עם 3 ג'יגה זכרון והתקנתי לפני יומיים וויסטה 64BIT ... (בגלל תוכנות ADOBE של CS4 ... כי הן מנצלות ושאר סיבות שלא מעניינות לדיון).

בכל אופן, אני לא חכם גדול טכנית ולא אוכל להסביר לך מנתונים מתמטיים למה כן עוזר או למה לא.

על סמך ותחושה איית על עבודה במערכת הפעלה 64BIT מקוצרת זכרון (3 ג'יגה) לעומת עבודה על 32BIT במשך זמן רב עם אותו מפרט , ותוך ידיעה של מה ה64BIT יודעת לעשות כשכן יש לה את הזכרון (מנסיון עבודה עם 4 ג'יגה, ומערכת אחרת עם 8 ג'יגה) ... את כל זה אני אומר כדי שיהיה ברור שכן ניסיתי את הקומבינות השונות:

ה64BIT בתצורה הנוכחית איטי יותר. זה לא מורגש ישר איפה שאפשר להצביע, התחושה היא שכאילו "נעלם מחסום הזכרון" ואז הWIN פשוט לתוכנו שכן רוצות זכרון נותן להן כמה שבא להן- ואז מהר מאוד אתה נכנס למצב של 98% תפוסת זכרון...מה שגורר תקיעות...וללא הסדר מסודר של סגירת התוכנות הרלוונטיות קריסה של המערכת בגלל מחנק.

לגבי הבחור ששאל למה לשים 3GB? וואלה לכל אחד הסיבות שלו-2GB בDUAL עדיין נמוכים משמעותית מבחינת ביצועי דרישת נפח זכרון מ3GB ... 3GB מביאים מרווח נשימה שעדיף בהרבה על היתרונות של DUALCAHANEL לככמה וכמה תפקידים שלא נלאה בהם את הדיון.

בכל מקרה- היום חבר עם 2GB פירמט ושאל אותי אם כדאי לו לנסות את ה64BIT , המלצתי היא לא. לא בגלל שהמערכת לא טובה, אלא בגלל שאין מחסום לזכרון שהתוכנות ידרשו, והסבירות שהמערכת תכנס למצב "מחנק" גבוהה יותר (מה שמוביל בדרך כלל לקריסה).

שוב- אין לי עכשיו הסברים טכנים מדעיים או WHATEVER, כל הנאמר מתחושה ונסיון אישי.

בהצלחה.

פורסם

זה מעניין מה שאתה אומר לגבי מחסום הזכרון. אכן ב32 ביט תוכנה לא יכולה לדרוש יותר מ2 גיגה זכרון.

באיזה תוכנה זה קורה לך?

שימו לב שהסיבה שאני לא ממליץ על 64 ביט עם פחות מ4 גיגה זכרון היא שהמערכת משתמשת ביותר זכרון. זה בגלל שגם יש לויסטה 2 גרסאות של כל DLL וגם בגלל שרשימות הזכרון הרבה יותר גדולות.

http://www.tomshardware.com/reviews/vista-workshop,1775-5.html

ניתן לראות בבנצ' הזה את ההבדל בצריכת הזכרון בין 64 ביט ל32 ביט. שימו לב שזה בלי תוכנות. עם תוכנות ההבדל גודל עוד יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים