עבור לתוכן

איך לבחור כרטיס רשת?

Featured Replies

פורסם

מזה5\9\17 DBI?

איזה נתונים לחפש?

802.11 b/g זה תדר של WIFI?

כשאני מחפש איזה כרטיס PCI\USB לא אמור להיות לכולם נתוני על הDBI שלהם?

הבנתי שזה משהו שקשור לאנטנה?

כי רק בחלק אני רואה..

תודה!

פורסם

אם היית מסתכל בFAQ הייתה מוצא את ההסבר לכל המונחים ששאלת. ::)

השוני היחידי הממשי בין הכרטיסים שונים הוא הרגישות, וגם כאן כל מה שבמחיר דומה יתן ביצועים דומים...

פורסם
  • מחבר

אני אכן קראתי את הFAQ לפני שפתחתי את האשכול..(אם לא הייתי עושה את זה היה לי הרבה יותר שאלות)

הקטע של הG\b לא הבנתי ב100 %

והDBI גם לא רשום שם..רשום בסוגריים "אנטנה" בגלל זה אמרתי שהבנתי שזה קשור לאנטנה חוץ מזה כלום..

אז אם בכל זול אפשר לקבל את ההגדרות של מה שציינתי..

ומזאת אומרת רגישות?

תודה.

פורסם

הקטע של הG\b לא הבנתי ב100 %

802.11 a/b/g/n

הסטנדרט של רשתות אלחוטיות מבוססות WiFi (ראה ערך).

הסטנדרט הנפוץ ביותר כרגע הוא 801.11g (ידוע גם רק כ-G). קודם לו היה ה802.11b שדומה לו מבחינה טכנית אבל מספק קצב העברת נתונים נמוך בהרבה (11Mbps מול 54Mbps). לעומת שניהם, 802.11a, שלא זכה לפריסה רחבה, עובד בתחום תדרים אחר, מספק מהירות גבוהה יחסית (54Mbps), אבל סובל מטווח מוקטן עקב שימוש בתדר יותר גבוהה (5GHz מול 2.4GHz). הסטנדרט החדש ביותר הוא 802.11n שעדין לא אושר נכון להיום, אבל נמצא בטיוטא מתקדמת וכבר נמכרים מוכשירים שמשתמשים בכמה מהכנולוגיות החדשות כדוגמאת MIMO (ראה ערך). כמו כן הסטנדרט החדש מבטיח קצב העברת נתונים גבוהה בהרבה (300Mbps כקצב מקסימלי).

והDBI גם לא רשום שם..רשום בסוגריים "אנטנה" בגלל זה אמרתי שהבנתי שזה קשור לאנטנה חוץ מזה כלום..

פרט להספק השידור גם האנטנה משפיעה על חוזק האות. השינוי הזה נמדד גם בדציבלים, אבל פה היחס הוא לאנטנה איזוטרופית. אנטנה איזוטרופית היא אנטנה שמפיצה את האנרגיה (האות) לכל כיוון בצורה שווה. בגלל שאנטנה כזאת לא קיימת במציאות ובגלל שאנחנו לא רוצים לבזבז אנרגיה לשידור לכל מקום, האנטנות (כמו האנטנות הדיפוליות שיש בנתבים וכרטיסי רשת) משדרות בתבנית מסויימת. האנרגיה ש"חסכנו" מלשלוח את האות לכל כיוון תתבטא בהגדלת האנרגיה לכיוון שאנחנו כן משדרים. זה נקרא שבח האנטנה (באנגלית gain). שבח של 3dbi מכפיל פי שניים את הספק השידור, שבח של 2dbi יכפיל פי 1.5 (אלו מספרים קבועים בכל מדד 3 דציבל זה כפול או חלקי 2). אז אם נמשיך את הדוגמא ויש לנו הספק שידור של 200mW (או 23dbm) ויש לנו אנטנה של 3dbi, ביחד יהיה לנו שידור בעוצמה של 26dbm. בגלל שאנחנו יודעים ש3db מכפיל לנו את התוצאה, יוצא שיש לנו הספק של 400mW~. שזה לא מעט.

בעקרון הספק השידור ושבח האנטנה יכולים להחשב כאותו נתון, כי הם ביחד נותנים את הספק השידור האמיתי. לכן יצרנים רבים רושמים את ההספק בmW אחרי החישוב עם האנטנה.

ומזאת אומרת רגישות?

פה נכנס הנתון האחרון והחשוב של רגישות הקליטה. יש לשים לב שהמספרים פה נתונים בdbm- (מינוס דציבל) - זה לא אומר שהערך הוא שלילי, המשוואה היא לוגריתמית (כלומר חזקות), לכן מדובר על מספרים קטנים. רגישות של כרטיס אלחוטי טוב שעובד בתקן G יהיה בסביבות ה75dbm-, זה סדר גודל של 0.00000003mW! מה שבעצם הזה אומר לנו היא מה עוצמת האות המינימלית שיכולה להגיע למכשיר והוא עדיין יוכל לפרש אותו. החלק היחיד שמשפיע על הנתון הזה הוא הכרטיס עצמו. כרטיס שהחלקים שלו ייצרו פחות רעש אלקטרומגנטי, יהיו יותר סבילים לרעש כזה מבחוץ ויידעו להגביר את האות בצורה טובה יהיה כרטיס שיוכל לקלוט אותות יותר מרוחקים/חלשים.

אני לא חושב שאני יכול לתת הסבר יותר טוב מבלי לדעת מה אתה לא מבין.

בנוסף, אם תרשום מה אתה רוצה לעשות אז נכול לתת לך פתרון ספציפי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים