עבור לתוכן

Pavilion dv5164ea - לתקן בארץ או בחו"ל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב בין 3 שנים מדגם HP Pavilion dv5164ea, בתקופה האחרונה המסך שלו עושה לי בעיות רבות, הוא לא מציג חלק את המסך אלא יש קווים שחורים לרוחבו של המסך ועד שאני משחק איתו ומצליח להגיע למצב שהוא מתאזן.

לפי הבנתי ולפי בדיקה ברשת אלו הם הסימנים האחרונים של חיי המסך.

דבר ראשון האם שווה לי להשקיע במחשב הזה או לקנות משהו חדש, אני חושב שכרגע המחשב הזה דיי מספק אותי מבחינת הצרכים שלי.

השימושים שלי מהמחשב הם בעיקר תכנות - אני מאמין ששדרוג זיכרון יספיק לי כידי לשפר את הביצועים שכבר יש לי היום.

להלן מספר שאלות שיש לי במידה ואתם חושבים ששוה לשדרג ולא לקנות חדש.

1. האם שווה להכניס את המחשב לתיקון בארץ - אין לי אחריות וממה שזכור לי המחירים בארץ נושקים לכיוון מחירים של קניית מחשב חדש ולפי דעתי זה לא משתלם. לפי מה שראיתי תיקון של מסך יכול להגיע לכמה אלפי שקלים בארץ.

2. האם שווה לי לקנות חלקים מחו"ל (לדוגמא מסך חדש יעלה לי בסביבות 600 ש"ח כולל משלוח לארץ) ולהתקין את המסך בעצמי באמצעות מדריכים שמצאתי ברשת.

3. הסוללה של המחשב דיי גמורה, היא מספיקה לי למשהו כמו 15-20 דקות עבודה ללא טעינה, כמה שאלות בנושא, שוב פעם האם שווה לקנות סוללה בארץ או בחו"ל באותו שיטה שהזכרתי למעלה (סוללה חדשה בחו"ל מגיעה למחירים של 400-500 ש"ח).

4. מה ההבדלים בין סוללים 6 תאים לבין סוללה 12 תאים ? מי יספק לי יותר זמן עבודה והאם יש הבדלי משקל בין השתיים ? ואם מישהו יודע איזה סוג של סוללה יש לי כרגע במחשב (כמו שאמרתי דגם dv5164ea).

5. האם מישהו מכיר איזה חנות טובה בחו"ל שתאפשר לי לקנות מספר חלקים שאני צריך למחשב הזה ושזה יהיה מאותה חנות בשביל שאוכל לחסוך בעלויות של המשלוח - כרגע אני מעוניין לקנות מסך חדש, סוללה בהתאם למה שתמליצו, ואולי עוד מספר חלקים כמו זיכרון ועוד אם זה ישתלם לי.

מה שאני ביררתי באמצעות e-bay מצאתי את כל החלקים שאני צריך אך זה חנויות שונות ועל כל חלק אני אצטרך לשלם משהו כמו 200-300 ש"ח משלוח.

אלו הם פרטי המחשב המלאים

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00648126&lc=en&dlc=he&cc=il&product=1845512

אודה לעוזרים.

פורסם

החלפת מסך תעלה לך בארץ לדעתי כ-1,500 ש"ח.

החלפת מסך + סוללה חדשה בארץ - אתה מגיע כמעט למחירו של מחשב חדש, כ-2200 ש"ח.

המחשב עקרונית הוא סבבה, ואישית אני הייתי קונה מסך + סוללה ב-Ebay ומחייה אותו.

בהנחה כמובן שאתה מסוגל להתעסק איתו בלי לקלקל :)

פורסם
  • מחבר

להתעסק איתו לא תהיה בעיה, אני מאמין ;D.

בכל מקרה האם אתה מכיר אפשרות להזמין את שני המוצרים האלו מחנות אחת ולשלם רק פעם אחת משלוח לארץ ?

כי לפי מה שבדקתי ב e-bay הם רוצים תשלום משלוח על כל מוצר.

זה יוצא עוד 200-300 ש"ח תוספת.

בנוסף לכך אשמח אם תענה לי מהו ההבדל בין הסוללה 6 תאים ל 12 תאים (השאלות שהעליתי למעלה בנושא של הסוללה).

פורסם

סוללת 12 תאים תספק הרבה יותר זמן עבודה ותשקול יותר. כמו כן, היא בולטת מהמחשב.

אם הסוללה שיש לך כרגע בולטת מאחור היא סוללת 12 תאים ואם לא אז מדובר ב-6 תאים.

פורסם
  • מחבר

כן בדקתי גם במפרט וראיתי שמה שיש לי זה 6 תאים.

השאלה מה השיפור בין ה 12 תאים למה שיש לי כרגע ?

האם אני יכול להעריך את זה בכמות זמן עבודה שתהיה לי ?

אם כן כמה זמן עבודה תתן לי סוללה 6 תאים חדשה וכמה סוללה 12 תאים חדשה.

ממה שזכור לי המחשב שלי לא היה כזה מוביל בתחום של עבודה בלי טעינה בתחילת דרכו.

פורסם

12 תאים יתן לך זמן עבודה כפול בערך.

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני משגע אבל כמה זה בשעות עבודה תכלס.

כמה שעות אני יכול לקבל מסוללה 6 תאים

וכמה שעות אני יכול לקבל מסוללה 12 תאים

תודה רבה

פורסם

אי אפשר לדעת. זה שונה ממחשב למחשב.

פורסם
  • מחבר

פחות או יותר לפי המפרט שציינתי למעלה, לכמה שעות עבודה אני יכול לשאוף מהמחשב הזה ?

לא ביקשתי לדעת כמה זמן מדוייק זה ייתן לי אלא הערכה.

פורסם

אף אחד כאן לא יודע. זה תלוי בגורמים שאנחנו לא מודעים אליהם/ לא זוכרים אותם.

אם אתה רוצה לדעת חפש ביקורות ישנות של סדרת ה-dv5000 ותברר. לך יש הרי את המחשב אז אתה יודע הכי טוב, קח את זמן הסוללה שקיבלת על 6 תאים ותכפיל. זה יתן לך הערכה כללית. קח בחשבון שסוללות Li-Ion נשחקות מהרגע שהן מיוצרות גם אם לא נעשה בהן שום שימוש כך שאם מדובר בסוללה בת כמה שנים או סוג שכבר לא מיוצר לא תקבל חיי סוללה מלאים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

כפי שציינתי קודם לא זכור לי שהמחשב היה מצטיין בתחום הזה.

בכל מקרה אני אעשה את השיקולים שלי כבר ואראה אולי אשתלם לי לקנות מחשב חדש ואחזור לפה להתייעץ איתכם.

תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים