עבור לתוכן

האם צפויה ירידה במחירי הניידים בשבועות/חודשים הקרובים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל קבלו ח"ח על הפורומים כאן, אני לומד הרבה מכם..

אני סטודנט - ואני גם צריך מחשב נייד..

(אני דיי מבויית על ה DELL 1535.. מבחינת יישומים אני עובד רק עם אינטרנט ו-WORD .. כך שלא קריטי המעבד וכ').

אני עכשיו מחכה עם הקנייה של הנייד, בגלל שאני צופה ירידת מחירים כוללת במחירי הניידים,

וזאת בעקבות המצב הכלכלי העולם. פחות חברות קונות מחשבים, פחות רכישות בעולם = ירידות מחירים להעלאת המכירות..

(אני אישית מוצא דרכים זמניות להסתדר ללא נייד).

בכל מקרה, הבנתי שגם אינטל מתכננים להוציא עוד סדרת מעבדים חדשים, כך שלטווח החודשים הקרובים גם מהבחינה הזו תהיה ירידה.

חשובה לי דעתכם פה בנושא..

אשמח ללמוד מכם.

בתודה,

ליאור

פורסם

אני לא מצפה לשינויים משמעותיים במחירי הניידים אבל אני לא כלכלנית או נביאה.

המחירים בארץ משתנים בדר"כ בעיקר על פי תנודות הדולר, כפי שנאמר לאחרונה עלו דווקא.

בכל רגע נתון בזמן "אינטל מתכננים להוציא" משהו כזה או אחר, זה חלק מהתהליך של חידושים בעולם המחשוב.

פורסם

בגישה הזו תחכה לנצח.

תהליך החידושים בעולם המחשבים הוא רציף, ותמיד כשדגם חדש יוצא, יורד מחירו של הדגם הקודם.

באמת לאחרונה המחירים עלו בגלל הדולר, כמו שאמרה tgolin. בעיצומו של משבר כלכלי אתה מצפה לקבל חוות דעת רצינית ממישהו מה עתיד לקרות לדולר בפרט ולשוק בכלל? ועוד בפורום מחשבים? :smile1:

לי אישית יצא מספר פעמים לקנות מוצרי מחשב, וכעבור חודש לראות איך המחיר ירד ב-20%, פשוט בגלל תהליך ההתפתחות הטבעי. אז מה, אני אוכל את עצמי כי לא חיכיתי? מה פתאום.

יצא לי גם לקנות דברים, ולראות שגם אחרי חצי שנה, המחיר נשאר או אף עלה. אבל בד"כ הדבר הראשון קורה.

פורסם

"בגרף הירידה האדיר במחירי המחשבים הניידים נהוג לסמן את נקודת ה-eee - הנקודה בה שינתה Asus את כללי המשחק והשיקה את אחד הגאדג'טים הכי נמכרים בשנים האחרונות - מחשב נייד מיניאטורי, המריץ Windows XP או לינוקס ונמכר בכ-400 דולר - מה שהפך אותו במהרה ל-iPod של הלפטופים. ובדיוק כמו ה-iPod, גם הוא פתח את השוק לסערה שלמה של מחירים ולמותגים חדשים, בהם ה-Compaq של HP - שמוכרים מחשבים ניידים מלאים, בעלי מפרטים מכובדים למדי, במאות דולרים בודדים.

בשורה התחתונה, גורסים בשוק, הייצור היום פשוט זול יותר. "מחירי המעבדים ירדו, הלוחות ירדו, הזכרונות ירדו - והמחיר הממוצע כולו ירד", מסביר דונקל. "אם בשנה שעברה המחיר הממוצע היה 4,700 שקל, היום זה כבר 3,900 שקל"

מתוך עיתון גלובוס, לפני שלושה חודשים בדיוק.

מצד אחד הגלגל חוזר חלילה, מצד שני בהחלט יש זמן בו נכנסת טכנולוגיה חדשה לשוק ולכן המודל הקודם יפול מחירו. עליך לסנכרן עצמך ליציאת הטכנולוגיות החדשות ובהתאם לכך לרכוש.

בין כה וכה, המשבר העולמי לא יכול שלא להשפיע על עולם המחשבים הניידים, שהרי הם לרוב בגדר מותרות... סוני רק יצאה עם שדרוג לדגמי הTZ שלה לא מזמן וכבר מיהרה להוריד את מחיריהם...

הבעיה היא שגם 1. הדולר מהווה פונקציה, 2. המטבעות האסיאתים מהווים פונקציה. ולך תדע מה יקרה איתם.

אך בכל מקרה ההחלטה נשארת בידך!

אותי דווקא מעניין למה החלטת לבחור בDELL 1535?

בתור סטודנט, מסך 15.4 הופך את המחשב שלך לעול - כמעט 3 קילו! שלסטודנט זה לא מעט... בתור אחד כזה בעצמי, אמליץ לך לחשוב על מחשב 12.2\13.3 אינץ (אני בעל נייד 13.3 במשקל קילו וחצי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים