עבור לתוכן

עומס ברשת.

Featured Replies

פורסם

אולי נושא דומה הופץ בעבר, אבל אחרי חיפוש מהיר (ומרפרף, קצת קשה לעבור על פורום שלם:) לא מצאתי משהו שמתאים לבעיה שלי.

אז ככה, יש לי בבית שני מחשבים האחד DURON800 והשני P4 1.4 .

הם מחוברים עם כבל רשת רגיל, עם כרטיסי רשת מבוססי רילטק.

יש בבית ADSL 512KB, עם מודם פנימי של גלובספאן שיושב על הDURON.

בשני המחשבים יש XP SP1.

עכשיו הגענו לחלק של הבעיה, כאשר אני מחובר לאינטרנט לפעמים אני עושה משהו על הרשת שכנראה יוצר עומס שלמראית עין לא נראה בקשר ישיר לאינטרנט, אבל בכל זאת האינטרנט מתנתק. או לפעמים משחקים שאני מפעיל או תוכנות, שגם יוצרות סוג של עומס, ואותה תוצאה.

יש אפשרות למנוע או לפחות לקצץ במקרים האלו?

פורסם
  • מחבר

רק בשביל הפרוטוקול, שיתוף האינטרנט הוא המובנה שקיים בWIN XP.

פורסם

גם לי יש תבעיה הזאת שהרשת כאילו מעומס נופלת החשמל לא מתנתק רק החיבורים במחשבים כזה

הנורות מהבהבות אצלי זה עם ראוטר סוויטצ.

אז אני מצטרף לשאלה.

ודרך אגב 26 צפיות ואף לא תגובה אחת !??!?!?! מה אנשים פה לא יודעים או לא רוצים לענות לבן אדם

פורסם

גם לי יש תבעיה הזאת שהרשת כאילו מעומס נופלת החשמל לא מתנתק רק החיבורים במחשבים כזה

הנורות מהבהבות אצלי זה עם ראוטר סוויטצ.

אז אני מצטרף לשאלה.

ודרך אגב 26 צפיות ואף לא תגובה אחת !??!?!?! מה אנשים פה לא יודעים או לא רוצים לענות לבן אדם

נו באמת !

אנשים נמצאים כאן בזמנם החופשי לסייע לאנשים אחרים ואתה מתלונן? אולי תנסה לנסח את מה שכתבת כדי שנוכל להבין ?

לעינייננו.

אתה חייב לציין אילו פעולות אתה מבצע, ומה בדיוק אתה מקבל במשמעות של עומס ברשת. כדי לנסות לעזור אנחנו צריכים לקבל מידע שמתאר מצב קיים. האם כשאתה מעביר קובץ ממחשב למחשב הרשת של האינטרנט נהיית איטית ? איך בדיוק זה מתבטא? ותבדוק אם זה לא זמני או אקראי לחולטין.

פורסם
  • מחבר

ובכן זה לא אקראי, וקרה יותר מפעם אחת, וזה מתבטא גם בהעברת קבצים (הבעיה נגרמת יותר עם קבצים גדולים כלומר שליחות ארוכות), וגם שליחה לאו דוקא דרך הווינדוס, אלא דרך תוכנה נלווית.

עומס אחר שאליו לא הצלחתי למצוא קשר, זה בצריבה, לפעמים, באופן אקראי עד כמה שידוע לי פשוט האינטרנט מתנתק.

יתכן והיו עוד בעיות דומות, אבל לא שעולות בזכרוני כרגע...

תודה על העזרה :) וגם על הדאגה!!

פורסם

מה האורך של הכבל שמחבר בין שני המחשבים והאם הוא מסוכך?

פורסם
  • מחבר

10 מטר דומני, או משהו מאוד באיזור, מסוכך... ממממ, אני חושב שכן, אבל סיכוך לא גבוה אני מאמין, הכבל עלה דיי זול.

פורסם

האורך לא קובע

אצלי זה 20 מטר ואין שום הבדל בינו ולבין המחשב השני שמחובר עם 1 מטר כבל רשת

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

חבר'ה, חזרתי עם עידכון לגבי הבעיה.

ובכן שמתי לב שהבעיה נוצרת לא רק כשאני עושה דברים הקשורים לרשת, אלא גם כאשר אני עושה דברים אחרים שכנראה זוללי משאבים, כגון העתקת קבצים גדולים בין הארדיסקים שבאותו מחשב, או צריבה.

האם יש דרך למנוע זאת?

פורסם

האורך לא קובע

אצלי זה 20 מטר ואין שום הבדל בינו ולבין המחשב השני שמחובר עם 1 מטר כבל רשת

למעשה האורך כן קובע... ככל שהכבל ארוך יותר אז ההתנגדות גבוהה יותר... אחד החוקים של הפיזיקה

אבל בכל מקרה זה לא תופס בכבלים באורכים כאלה

פורסם

הבנתי שהמודם יושב על הדיורון

למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר שהאינטרנט מתנתק? החיוג עצמו במחשב עם הדיורון ניתק ככה שאתה צריך לעשות dail up vpn מחדש? או שהמחשב השני ברשת לא מקבל אינטרנט?

פורסם
  • מחבר

מתנתק אני מתכוון לגמרי, בלי שום קשר לרשת.

המודם יושב על הדורון, ואני צריך "לחייג" שוב כדי להתחבר.

פורסם

כנראה שבגלל שהמודם פנימי ולא חיצוני הוא דורש הרבה משאבי מערכת כדי לפעול, מה שנקרא מודם תוכנה שאת רוב עבודת החישוב מבצע המעבד של המחשב בניגוד למודם חומרה שמבצע את רוב עבודת החישוב על החומרה של המעבד. ככה שכל פעם שאתה מעמיס על המעבד כנראה שהמודם לא מקבל מספיק משאבים והאינטרנט מתנתק. זה נשמע הכי הגיוני ואם זו אכן הבעיה אז אין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליף מודם.

פורסם

מחשב דיורון הוא מחשב יחסית חזק ומתאים ליישומי אינטרנט ושיתוף בסיסי. אני לא מאמין שצוואר הבקבוק נובע בגלל המעבד.

תנסה להפעיל בדיקות עומס בעזרת Performance שנמצא בתקיית Administrative Tools. שם אתה יכול לקבוע אופנים שונים של בדיקות וגלאים עבור משאבי מערכת בסיסים.

תיקח לדוגמא בדיקה על CPU ותעבורת מידע בסיסית. תבצע פעולה ואז תבדוק את המחוונים השונים ואת הגרפים היוצאים מזה.

לדוגמא בתמונה אני בודק מחשב אחר ברשת. כך תוכל לנטר תקלות שונות במחשב אחרים ברשת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, קודם כל תודה על התגובה המהירה מכולכם.

נשמע לי מאוד הגיוני מה שHOLY אמר, כי בסך הכל הבעיה היא לא ברמה פעולה בסיסית באינטרנט, המצב מדבר על שימוש כגון העברת קובץ גדול או צריבה, שכנראה לוקחים משאבים ברמה גבוהה.

מה שמוביל אותי לשאלה, אם להחליף את המודם הפנימי יפתור את הבעיה לדעתכם? ואם כבר שאלתי את השאלה הזאתי, אז רציתי לשאול אם יש הבדל משמעותי בין מודם USB או רשת (מה הייתם ממליצים)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים