עבור לתוכן

נייד לסטודנט עד 6000

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

מחפש נייד לסטודנט במחיר של עד 6000 ש"ח.

הנייד אמור לשמש גם למשחקי מחשב וצפייה בסרטים.

משקל: עד 2 קילו

מסך 12-14

איך הכרטיס הגרפי: Intel GMA 5400HMD?

האם הוא מתאים למשחקים? האם קיים כרטיס מקביל טוב יותר של Nvidia?

האופציות שאני שוקל כרגע הן:

Toshiba Portege M800

P8400 , 3GB מסך 13.3 , דיסק 320 - מחיר 6000

HP SL 300.

מעבד T5670 , זיכרון 2GB מסך 13, דיסק 160 - מחיר 5200

לשניהם יש את הכרטיס מסך 4500 של Intel.

פורסם

ה-4500MHD הוא כרטיס מסך משולב שלא מתאים למשחקים חדשים כבדים. קיימים כמובן הרבה כרטיסים טובים יותר של Nvidia ושל חברות אחרות (בתחום הכרטיסים המשולבים יש את ה- 9400m G של Nvidia שעולה עליו אבל עדיין לא קיים בהרבה מחשבים ואת ה-HD3200 שזמין רק בפלטפורמת פומה).

מכיוון שאתה מחפש מחשב של 2ק"ג ומטה אתה יכול לפסול מחשבי 14.1", אין כאלו בתקציב לך שעומדים בדרישה הזו. במחשבי 12.1"-13.3" אין כרטיסי מסך חזקים במיוחד בדר"כ. על אילו משחקים מדובר?

עד כמה חשובים לך חיי הסוללה?

פורסם
  • מחבר

תודה tgolin.

לגבי חיי הסוללה, עדיף כמה שיותר.

משחקים: בעיקר FIFA, Need for Speed.

המטרה שירוצו באופן חלק.

האם יש המלצות ללפטופ מתאים אחר?

איך שני הדגמים שהצעתי כאן?

פורסם

לשני המשחקים הללו יש המון גרסאות. הרמה של המשחק תהיה תלויה כמובן בגרסא שאתה משחק, גרסאות ישנות ירוצו בסדר גמור, חדשות ידרשו הגדרות נמוכות או יקרטעו (חלק מהמשחקים הללו רק יצאו ועוד אין דיווחים מלאים על היכולת של ה-4500MHD להריץ אותם בצורה סבירה). אם אתה רוצה גמישות סבירה בתחום כן מומלץ לבחור בכרטיס מסך נפרד בסיסי. מחשבי 12.1" כמעט ולא קיימים עם כרטיסי מסך לא משולבים.

קח בחשבון שכרטיס מסך נפרד יבוא ברמה מסויימת על חשבון חיי סוללה.

ה-SL300 שוקל מעל שני קילו (כ-2.2 ק"ג עם סוללת 6 תאים) אבל סה"כ הוא מחשב די טוב (מונטבינה, לא סובל מחימום, מקלדת טובה, יש Trackpoint).

עקרונית הוא קיים עם ה-9300m GS אבל בארץ לא ראיתי שמוכרים את הקונפיגורציה הזו. אם תמצא אותה אז זו אפשרות טובה.

ה-M800 פחות מוצלח לדעתי, המקלדת הרבה פחות נוחה, מסך פחות טוב וחיי סוללה קצת פחות טובים. עניין פחות מהותי אך מעצבן הוא הצבע הלבן שממגנט לכלוך וכתמים בלתי ניתנים להורדה (לדעתי הוא קיים בחו"ל גם בשחור, אין לי מושג אם זה זמין בארץ). לזכותו, לא ניסיתי את הרמקולים אבל מספר ביקורות מציינות שהם טובים במיוחד בהשוואה למחשבים בגודל כזה. כמו כן הוא טיפה יותר קל מה-SL300. לא ידוע לי שיש לו אפשרות לכרטיס מסך נפרד.

אם אתה מוותר על כרטיס מסך נפרד אתה יכול להסתכל גם על מחשבים ב-12.1":

ה-tx2500 של HP הוא מחשב Tablet יוצא דופן שסה"כ לא הכי מומלץ לדעתי למי שלא זקוק ל-Tablet בתקציב נמוך אבל אני מציינת אותו כי הוא מכיל את ה-HD3200 שיתן לך ביצועים גרפיים הרבה יותר טובים. המחשב נייד יחסית וזול לעומת מה שהוא מציע אבל סובל מבעיות חום, חיי סוללה נמוכים ומסך רע. אתה יכול לקרוא את ההתרשמות שלי כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=356014.0

ההתרשמות יותר חיובית של חבר אחר בפורום, amitbl:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=367742.0

HP 2510p - קצת מעל לתקציב (ניתן להשיג כרגע בסביבות 6200) אבל נותן משהו אחר לגמרי. זה מחשב באיכות בניה עסקית עם מקלדת מעולה. יתרונו המרכזי הוא בחיי סוללה מעולים (6-8 שעות על סוללת 6 תאים) ומשקל נמוך (1.3-1.5 ק"ג) בשילוב כונן אופטי. החסרון הוא שזה בא על חשבון הביצועים והמחשב מצוייד במעבד ULV ודיסקים קשיחים איטיים יותר. כמו כן הוא בפלטפורמת סנטה רוזה. למשחקים הוא יהיה ממש רחוק מאידיאלי והא מתאים בעיקר אם חיי סוללה חשובים לך יותר ממשחקים. המחליף שלו כבר קיים בשוק אבל הוא יקר בהרבה מהתקציב.

Lenovo X61 - זול מאד כרגע. איכות בניה מעולה, משקל נמוך וביצועים טובים יותר (סנטה רוזה). חיי סוללה פחות טובים. אין כונן אופטי או Touchpad. חסרונו העיקרי ברזולוציית מסך נמוכה. המחליף שלו כבר קיים בשוק ומתחיל בסביבות 6500 ש"ח.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711683

פורסם

דבר ראשון תודה רבה לך על התגובה המעמיקה.

אבל, מרוב אופציות יצאתי יותר מבולבל.....תראי עקרונית מה שחשוב לי זה באמת מחשב נייד קל מבחינת משקל(פחות מ-2 קילו) ומסך קטן ככה שיהיה אפשר לשאת אותו בקלות ממקום למקום.

בנוסף אני אשמח לקנות מחשב עם כרטיס גרפי, מסך ורמקולים איכותיים. אני רוצה שהוא יהיה תחנת מולטימדיה איכותית כמה שיותר...זהו הצורך העיקרי שלי.

האמת את יכולה למקד אותי איזה מחשב הוא הכי ממולץ....של איזה מותג...טושיבה?אל.ג'י?

תודה רבהה

פורסם

הנקודה היא שאין מחשב מתחת ל-2 ק"ג עם כרטיס מסך טוב, חיי סוללה טובים ורמקולים איכותיים (זה בכלל כמעט לא קיים במחשבים ניידים ועוד פחות במחשבים קטנים) ושנכנס בתקציב שלך. בגלל זה הצגתי לך כמה אופציות שכל אחת מהן גוררת פשרה על תחום מסויים.

אין טעם להמליץ על מותג, מותג בדר"כ לא אומר כלום ויש להסתכל על כל דגם בנפרד.

אם אתה רוצה מחשב 13.3" עם חיי סוללה גבוהים מהממוצע וסיכוי לכרטיס מסך נפרד במחיר משקל יותר גבוה - Lenovo SL300

אם אתה רוצה חיי סוללה ארוכים מאד ואיכות טובה על חשבון ביצועים ומשחקים - 2510p HP

אם אתה לא צריך כרטיס מסך נפרד ומוכן להתפשר על חיי הסוללה והפלטפורמה לטובת משקל טיפה יותר נמוך אז אתה יכול להסתכל גם על ה-XPS m1330

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=695150 (לדעתי פחות מומלץ)

פורסם

בוקר טוב

רציתי לשאול מה דעתך על הדגם LG R410 של אל.ג'י, הוא מגיע עם כרטיס של ג'י פורס 9300...האם את ממליצה? אומנם המשקל שלו הינו 2.5 אבל הוא נראה מחשב איכותי בהחלט

תודה רבה ויום נפלא[br]פורסם בתאריך: 23.11.2008 בשעה 08:42:34

מצורף כאן לינק לדגם המדובר

http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=6935&catcode=386&AdCat=&parentid=

יש לציין שהוא מגיע עם מעבד P8600

שוב תודה

פורסם

שירי, מילא לדחוף את האתר הזה בכל מקום אבל המחשב עצמו גם לא מתאים בכלל לדרישות כאן.

דודידודו, את ה-R410 לא ראיתי ולא שמעתי עליו הרבה אבל בהנחה שמדובר בעדכון חומרתי בעיקרו ל-R405 לא מדובר במחשב איכותי במיוחד או לא איכותי במיוחד, הוא סטנדרטי למדי. חיי הסוללה ורמת הבניה של קודמו היו ממוצעות. מתחרים לו הם מחשבים כמו ה-dv4 של HP או ה-SL400 של לנובו.

פורסם

ערב טוב

רציתי לדעת מה דעתך על ה HP PAVILION DV4-1030? עם כרטיס ג'י פורס 9200....

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים