עבור לתוכן

2 מפרטים: אחד מבוסס 1366 והשני 775. תקציב מקסימלי של

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם!

אני בקרוב ככל הנראה רוכש מחשב חדש. חלק מכם בטח זוכרים שתכננתי לרכוש אחד בטיול לארה"ב אך כל התוכנית התפקששה כשגיליתי כמה זה קשה לברוח מהמכס עם מערכת מחשב קטלנית כפי שתכננתי :P

בכל אופן, אני מעוניין לרכוש מחשב לצורך גיימינג כבד, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, שמיעת מוזיקה, תכנות קל-בינוני ובעצם כל פעילות משרדית.

אני מחזיק מסך 24" מתוצרת DELL, 2408 WFP UltraSharp. יש לי גם רמקולים שאני מוצא כמספיקים+, X-540 מתוצרת Logitech.

יש לי גם מקלדת, עכבר ומדפסת מצוינים ואני לא זקוק לחדשים. בקיצור, מערכת מחשב קומפלט חוץ מן הציוד ההיקפי.

שניגש לעניין?

1366

מעבד: Core i7 920 @ 3.4GHZ

לוח אם: Asus P6T Deluxe

זיכרון: G.Skill 6144MB (3) DDR3 1600 MHZ CL9 NQ

כרטיס מסך: Pine-XFX nVidia GeForce 260GTX 216 Core @ 666/2300

דיסקים קשיחים: Seagate ST31500341AS 1500GB + Western Digital VelociRaptor WD1500HLFS 150GB RAID 0

מארז: Antec Twelve Hundred

ספק כוח: Enermax Modu82+ 625W

* מחפש קריר אוויר טוב במחיר מקסימלי של 220-240 ש"ח למעבד.

* מאמין שאצייד את כרטיס המסך ב-Twin Turbo. בנוסף לכך, אני מאמין שאנסה לסחוט ממנו עוד קצת מיץ, בנוסף ל-OC איתו הכרטיס מגיע.

* אוסיף למארז עוד 2 מאווררים חוץ מה4 שהוא מגיע איתם.

מחיר: 9540 ש"ח (לא כולל הנחת מזומנים, כונן אופטי, קירור למעבד וקירור לכרטיס מסך.)

775

מעבד: Core 2 Quad 9550 @ 3.6 GHZ

לוח אם: Asus P5Q Pro

זיכרון: G.Skill 4096MB (2) DDR2 900MHZ CL4 PI @ 1066 MHZ

כרטיס מסך: Pine-XFX nVidia GeForce 260GTX 216 Core @ 666/2300

דיסקים קשיחים: Seagate ST31500341AS 1500GB + Western Digital VelociRaptor WD1500HLFS 150GB RAID 0

מארז: Antec Twelve Hundred

ספק כוח: Enermax Modu82+ 625W

* מחפש קריר אוויר טוב במחיר מקסימלי של 220-240 ש"ח למעבד.

* מחפש קירור אוויר טוב במחיר מקסימלי של 150 ש"ח לזכרונות.

* מאמין שאצייד את כרטיס המסך ב-Twin Turbo. בנוסף לכך, אני מאמין שאנסה לסחוט ממנו עוד קצת מיץ, בנוסף ל-OC איתו הכרטיס מגיע.

* אוסיף למארז עוד 2 מאווררים חוץ מה4 שהוא מגיע איתם.

מחיר: 8230 ש"ח (לא כולל הנחת מזומנים, כונן אופטי, קירור למעבד, קירור לכרטיס מסך וקירור לזכרונות.)

אשמח אם תעזרו לי להחליט. זה מאוד חשוב לי לדעת מה יהיה הפרש הביצועים בין 2 המפרטים, כדי שאוכל להחליט האם ללכת על נהלם או על C2Q הקלאסי.

מה גם, אני מאמין שזה יהיה מאוד יעיל אם תתחשבו בעובדה שכשארצה לשדרג בעתיד, במקרה ואבחר במערכת ה-C2Q, אאלץ להחליף בנוסף למעבד, גם את לוח האם והזכרונות.

תודה רבה על הצפיה והמשך יום נעים!

פורסם

10 אלף שקל ולא דחפת בפנים איזה hd4870X2 ?

פורסם
  • מחבר

ה-GTX260 מספיק לי לרזולוציה של 1920 על המסך שלי. בשביל מה אני סתם צריך כרטיס שעולה פי 1.5 אם לא ארגיש שום שיפור בביצועים? בנוסף לכך, אם מדובר על מערכת ה-Core i7, אם אקח HD4870x2 אחצה את התקציב. בסופו של דבר המטרה שלי היא לקבל מקסימום ביצועים ולהוציא כמה שפחות. כמובן שלא חסכתי ב2 המפרטים, אבל איפה שאפשר ואני מוצא את זה יעיל אני חוסך.

פורסם

אני לא מוצא לנכון ללכת על מערכת מבוססת Core I7 שכן היא עדיין בחיתוליה, לוחות האם וגם הזכרונות עולים פי 3 ויותר מלוחות ל-775.

מה גם שלגיימינג אין זה משנה באיזה מעבד מדובר ואת העבודות המשרדיות שלך גם סלרון יכול לעשות.

לך על מחשב חזק למשחקים מבוסס "דור" ישן שמור את רוב הכסף לשדרוג בעתיד שייצאו דגמים שפויים יותר והמחירים יהיו הגיוניים יותר (והם יירדו, כמו כל דבר אחר).

אם אתה לא מתכנן לשחק ב-1920X1600 ב-V.HIGH אין שום סיבה בעולם שלא לקחת את ה-260GTX שכן ה-4870X2 עולה כ-1000 ש"ח יותר ולא יצדיק את המחיר שלו אלא אם אתה גיימר מושבע.

פורסם
  • מחבר

את האמת? תכננתי לשחק ב-1920 על 1600 ב-VERY HIGH עם אותו כרטיס מסך :P

גם בקרייסיס וורהד.

מה יהיה הפרש הביצועים בFPS בערך?

אה כן, תודה רבה גם על דעתך בנוגע ל- Core i7

פורסם

ב-V.HIGH עם כל הפילטרים פועלים ה-260GTX עלול להוות בעיה במשחקים מסויימים.

ב-WIC הוא מוציא 25FPS.

ב-CRYSIS הוא נופל ל-18.

ב-Call Of Juarez הוא על כמעט 20.

וכל זה ב-1920X1200.

תוכל ל"התפשר" קצת ולוותר על שלל הפילטרים על מנת שה-FPS יטפס קצת.

אם בכל זאת תרצה להפעיל את מלוא הפילטרים וברזולוציה כזאת ועדיין לשחק משחקים דוגמת אלו שציינתי ועוד משחקים זוללי כוח עיבוד גראפי תצטרך לעלות בכרטיס מסך בלי הרבה ברירה.

פורסם
  • מחבר

שים לב בבקשה ל-OC ה"קטלני" שבוצע ל-260 :P זה עדיין לא משנה?

וגם ממש אשמח לדעת מה יהיו ביצועיו של HD4870x2 באותם מבחנים, במידה ועבר OC מקסימלי שניתן להחזיק עם קירור Twin Turbo.

פורסם

300MHZ לזכרונות ו-90 לליבה זה OC מכובד, עדיין לא ממש קיצוני.

בכל אופן אתה מוזמן להציץ http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/his-hd4870x2_12.html

כנראה שה-OC הזה ייתן משהו כמו 6-7FPS ואולי אפילו פחות להערכתי כמובן.

פורסם

מניסיון גם 260 MAXCORE לא מריץ את CRYSIS על FULL AA, נכון שרוב המצבים הם על HIGH אבל לא ה-AA.

בכל מקרה לצרכים 260 MAX תהיה אחלה בחירה למחשב.

פורסם
  • מחבר

אז אני חושב שאלך על ה-HD4870x2 עם המערכת מבוססת 775.. תודה רבה :)

פורסם

אני חושב שכדאי להתפשר מעט על פילטרים וכל מיני "ממתקים" לעיניים למיניהם על מנת שלא לגרום לעצמך להוציא 1000 ש"ח נוספים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים