עבור לתוכן

שאלה בנוגע לשליטה במשחקי wii (השימוש בשלט עם חיישן התנועה)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה התעניינתי ברכישת wii, בעיקר בגלל השליטה המגניבה במשחקים באמצעות זיהוי התנועה בשלט.

כאשר ביררתי קצת על משחקי wii קיבלתי את הרושם שרובם בכלל לא משתמשים ביכולת זיהוי התנועה, אלא רק בכפתורים הרגילים (ולעיתים גם בנונצ'ק).

אשמח אם תוכלו להגיד לי, מנסיונכם, כמה מהמשחקים אכן מנצלים את יכולת זיהוי התנועה.

למה אני שואל? כי אני לא גיימר רציני,ו ת'כלס המוטיבציה לקנות את ה-wii לא היתה משחקים "רגילים" אלא השליטה המגניבה (כפי שמודגם במשחקוני הספורט המגיעים עם הקונסולה). כך שאם רק מיעוט מהמשחקים משתמש בזיהוי התנועה, אז אין לי סיבה לקנות את הקונסולה (או להעדיף אותה על פני האחרות)...

תודה מראש למגיבים

פורסם

לא מזמן הראתי למישהו את הWII ואמרתי לו לא לקנות את הWII רק בגלל זיהוי תנועה

כן יש סיבות אחרות לקנות את הWII אבל לא זיהוי התנועה

קודם כל לשלט יש גם את הפוינטר שלדעתי חשוב בהרבה מהזיהוי תנועה (נותן לך משהו דומה לעכבר מחשב)

וחוץ מזה יש את המשחקים של נינטנדו עצמה ומשחקים בלעדים למכשיר

אם משחקי נינטנדו לא מעניינים אותך או המשחקים הבלעדיים אז תחפש משהו אחר

הWII נותנת משהו שונה מהPC\360\PS3 ורק אם אתה רוצה משהו שונה תקנה בלי קשר לזיהוי תנועה

פורסם

האמת, קניית WII בגלל חיישן התנועה מאוד מוצדקת.

שיחקתי אצל חבר בכמה משחקי FPS עם ה WII ZAPPER, ואף פעם לא כ"כ נהנתי ממשחק.

רק בשביל המשחקים האלה הייתי קונה אותו...

פורסם

Black Rain אתה מדבר על הפוינטר לא על הזיהוי תנועה

הפוינטר באמת עוזר למשחקיות הרבה

הזיהוי תנועה תלוי באיזה משחק

פורסם

הזיהוי תנועה עוזר ועוד איך עוזר.

ב MOH שאתה תופס מחסה וזז לצדדים עם הזאפר בידיים... ב REDSTEEL שאתה לוקח את השלט קדימה כדי לעבור למצב כוונת..

זה ממש תורם למשחק.

פורסם

יש לי WII כבר הרבה זמן ואני חולה על נינטנדו

הזיהוי תנועה לרוב משמש כתחליף לכפתור

זה שיש משחקים מסוימים כמו טראומה סנטר לדוגמה שעושים בו שימוש טוב לא אומר שרוב המשחקים כאלו

הפוינטר זה כבר דבר אחר

וגם לרמקול יש שימושים מגניבים לפעמים

פורסם

אתה צריך לקחת בחשבון שה"שליטה המגניבה" בסופו של דבר תמצה את עצמה והדבר יהפוך להיות שולי...

אתה תגיע לנקודה שאם תרצה להמשיך לשחק במשחק מסויים זה יהיה בגלל שהמשחק טוב וכיפי

ולא רק בגלל השליטה שלו

השליטה מוסיפה למשחק אבל לא עושה אותו!

אז תעבור קצת על המשחקים שיש לווי להציע ואם תראה אם הם נראים לך, אל תסתמך רק על השליטה המיוחדת של המכשיר!

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים.

לא מזמן הראתי למישהו את הWII ואמרתי לו לא לקנות את הWII רק בגלל זיהוי תנועה

כן יש סיבות אחרות לקנות את הWII אבל לא זיהוי התנועה

אני הייתי אצלך והראת לי (ולאשתי) את המשחקים, והרושם שלי + הדעה שלך גרמו לי לחשוב שרוב המשחקים לא מזהים את היכולות של חיישני התנועה.

אם משחקי נינטנדו לא מעניינים אותך או המשחקים הבלעדיים אז תחפש משהו אחר

כאמור, אני לא גיימר רציני, וכל המוטיבציה ל-wii היתה השליטה המגניבה.

משחקים בלעדיים הם לא שיקול מבחינתי כי אני גם ככה לא מכיר אותם...

האמת, קניית WII בגלל חיישן התנועה מאוד מוצדקת.

שיחקתי אצל חבר בכמה משחקי FPS עם ה WII ZAPPER, ואף פעם לא כ"כ נהנתי ממשחק.

רק בשביל המשחקים האלה הייתי קונה אותו...

אני מניח שאני צריך לחפש מישהו שיתן לי לנסות את ה-wii במשחקים כאלה (כי ל-קרירין לא היה).

זה בהחלט נשמע מגניב, ואני שמח לשמוע את הדעה הזו, אבל רק בשביל משחקי FPS אני לא יודע אם זה מוצדק.

הזיהוי תנועה לרוב משמש כתחליף לכפתור

זה שיש משחקים מסוימים כמו טראומה סנטר לדוגמה שעושים בו שימוש טוב לא אומר שרוב המשחקים כאלו

למעשה, זה בדיוק מה שאני מנסה להבין: כמה מהמשחקים עושים שימוש ביכולות השליטה המגניבות (זיהוי תנועה, וגם פוינטר)? ובכמה יש שימוש "רגיל" בכפתורי השלט בלי שום חשיבות לתזוזה או לאוריינטציה שלו?

הפוינטר זה כבר דבר אחר

גם הפוינטר נחמד מאוד. זה חלק ממה שאני מתייחס אליו כ-"שליטה מגניבה", שבהחלט נותנת חווית שימוש נחמדה שזה מה שאני מחפש. הכוונה היא לכך שהאוריינטציה של השלט והתזוזה שלו שולטים על המשחק.

אתה צריך לקחת בחשבון שה"שליטה המגניבה" בסופו של דבר תמצה את עצמה והדבר יהפוך להיות שולי...

אתה תגיע לנקודה שאם תרצה להמשיך לשחק במשחק מסויים זה יהיה בגלל שהמשחק טוב וכיפי

ולא רק בגלל השליטה שלו

השליטה מוסיפה למשחק אבל לא עושה אותו!

אז תעבור קצת על המשחקים שיש לווי להציע ואם תראה אם הם נראים לך, אל תסתמך רק על השליטה המיוחדת של המכשיר!

יש משהו במה שאתה אומר...

אם השליטה היא רק גימיק - אז זה באמת ימצה את עצמו, ובמקרה כזה אני אוותר על רכישת wii

אבל, אם יש הרבה משחקים בהם חוויית השימוש מוצאת חן בעיני בגלל שהתזוזה של השלט נוחה ומשפיעה על המשחק - אז זה מוסיף לחווית המשחק.

אם אני צריך להחליט לפי מגוון המשחקים - אז זה כמו כל קונסולה אחרת, ולמעשה המחשב די מספיק לי מהבחינה הזו כי גם ככה אין לי הרבה זמן למשחקים כך שבערך פעם בשנה שניים-שלושה משחקים נחמדים מספקים את הצרכים שלי. מה שרציתי לקבל זה את הערך המוסף של שליטה מגניבה.

(אני משתמש כל הזמן בביטוי "שליטה מגניבה" כי מבחינתי זה העיקר וזה מה שאני מקבל - אני רוצה ערך מוסף גדול שהופך את המשחק לכייפי, ולא סתם משחק מצויין שיהיה מצויין על כל פלטפורמה. נראה לי שזה די ממצה את הגישה של השחקן המזדמן ולא של הגיימר שמחפש משחקים ספציפיים או כאלה שיהוו אתגר גדול, עם סיפור טוב וכו').

פורסם

תראה בקרוב יצא תוסף לWII שיאפשר שליטה יותר מדויקת בשם Motion plus

זה תוסף שיתחבר לשלט ויתן שליטה כזאת

http://www.youtube.com/watch?v=ZzEBnoFIvQo

אותי זה לא מעניין לפחות לא כרגע אבל אולי זה מה שאתה מחפש

בנוסף יש היום בשוק את WII FIT שנותן לך להשתמש ברגלים

http://www.youtube.com/watch?v=j2XYRd28TOM

לWII FIT כבר יצאו משחקים רגילים שעושים בו שימוש אם יש לך אותו

אבל זה תוסף יקר ועוד פעם אם זה מה שאתה מחפש

אותי זה לא מעניין

בעניין הפוינטר הרבה משחקים עושים בו שימוש

פורסם
  • מחבר

ה-Motion plus נראה נחמד, למרות שחשבתי שכבר עכשיו יש את היכולות האלה...

ה-wii fit גם נראה נחמד, למרות שהוא קצת יקר.

השאלה היא כמה משחקים היום באמת מאפשרים יכולות שליטה כאלה (לא רק משחקונים שמדגימים יכולות אלא משחקים ממש).

בעניין הפוינטר הרבה משחקים עושים בו שימוש

אם אני זוכר נכון, מבין המשחקים שראיתי אצלך אני חושב שרק מיעוט באמת עשה בו שימוש.

אני פשוט רוצה להבין בכמה משחקים מדובר.

פורסם
ה-Motion plus נראה נחמד, למרות שחשבתי שכבר עכשיו יש את היכולות האלה...

ה-wii fit גם נראה נחמד, למרות שהוא קצת יקר.

השאלה היא כמה משחקים היום באמת מאפשרים יכולות שליטה כאלה (לא רק משחקונים שמדגימים יכולות אלא משחקים ממש).

עכשיו יש לו רק יכולות חלקיות כאלו

אבל לא אחד לאחד כמו בסרטון

התוסף עוד לא יצא ככה שרק משחק אחד יעשה בו שימוש בהתחלה אבל כנראה הרבה יותר מאוחר

לWII FIT יצאו כמה משחקים שעושים בו שימוש

וכנראה יצאו עוד בעתיד

אם אני זוכר נכון, מבין המשחקים שראיתי אצלך אני חושב שרק מיעוט באמת עשה בו שימוש.

אני פשוט רוצה להבין בכמה משחקים מדובר.

בפוינטר כל משחק FPS לWII עושה בו שימוש

טראומה סנטר \זאק אנד אוויקי ועוד הרבה עושים בו שימוש

אני פשוט לא שומר על הרבה משחקים אחרי שאני עובר אותם אבל יש הרבה משחקים שמשתמשים בפוינטר

פורסם
  • מחבר

בפוינטר כל משחק FPS לWII עושה בו שימוש

טראומה סנטר \זאק אנד אוויקי ועוד הרבה עושים בו שימוש

אני פשוט לא שומר על הרבה משחקים אחרי שאני עובר אותם אבל יש הרבה משחקים שמשתמשים בפוינטר

תודה רבה.

אשמח לקבל חוות דעת של משתמשי wii נוספים - כמה מהמשחקים עושים שימוש ביכולות השליטה המיוחדות של ה-wii (חיישני תנועה ופויינטר, כאשר הפואנטה היא שהתזוזה והאוריינטציה של השלט משפיעות על המשחק) ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים