עבור לתוכן

מחפש המלצה לנייד חזק, 14-13 אינצ', בתקציב גבוה (4500$)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש המלצה למחשב נייד חזק. חזק אני מתכוון בשני מובנים:

1. עמיד למכות ואמין

2. בעל כח עיבוד

המצב הוא שיש לי כרגע תקציב גבוה לקניית המחשב, 4500$ (לא מהכיס שלי ;)), שלא יהיה עוד שנתיים. לכן אני מחפש מחשב שיוכל להחזיק כמה שיותר זמן.

אני מעדיף מסך 14-13 אינצ', אולי אפשר גם 12, אבל חייב כונן DVD. עדיף משקל כמה שיותר נמוך (אני יודע שזה קצת בסתירה לחוזק פיזי), וגם זמן סוללה כמה שיותר ארוך. אני צריך גם בלוטות אם זה משנה.

המחשב ישמש לעבודה משרדית בעיקר, לצפיה בסרטים ואולי גם קצת משחקים, אבל למרות שלא צפויות לו משימות עיבוד תובעניות חשוב לי שיהיה חזק כדי שיהיה רלוונטי לשנים הבאות.

יש רעיונות??

פורסם

יש לך תקציב מאוד גבוה

ולדעתי זה ביזבוז לקנות מחשב בכזה תקציב ולהיתפשר על ביצועים בגלל הגודל שלו לכן אני ממליץ בחום לישקול ליקנות מחשב 15.4 אינטץ

והינה כמה דוגמאות :http://www.alienware.com/products/area-51-m15x-notebook.aspx?SysCode=PC-LT-AREA51M15X-AI1&SubCode=SKU-DEFAULT

וזה http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1530?c=ie&l=en&s=dhs&cs=iedhs1

אבל אם חשוב לך ממש הגודל אז אתה תמיד יכול לקחת אותו http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1330?c=ie&l=en&s=dhs&cs=iedhs1

פורסם

מה הצרכים שלך? עיבוד גראפי או רק מעבד חזק?- כמה דברים מעניינים מהארץ, בכל מקרה אני מניח שהתותחים פה יציעו לך דברים יותר עצבניים האפשריים בתקציב

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400-led-200.htm

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e4300.htm

**עוד דברים בדרך**

פורסם

יש לך תקציב מאוד גבוה

ולדעתי זה ביזבוז לקנות מחשב בכזה תקציב ולהיתפשר על ביצועים בגלל הגודל שלו לכן אני ממליץ בחום לישקול ליקנות מחשב 15.4 אינטץ

זה גם בזבוז לקנות מחשב נייד בכזה תקציב ולהתפשר על ניידות בשביל ביצועים.

ההמלצה על נייד 15.4" גרועה, שכן הבן-אדם אמר "משקל כמה שיותר נמוך".

מצד שני, $4500 למחשב נייד זה בזבוז מיותר בלי שום קשר לסוג המחשב.

בתקציב זה אפשר לקנות שני מחשבים, גם אחד סופר-נייד וגם אחד סופר ביצועיסט.

אם אתה מוגבל ויכול לקנות רק אחד, תצטרך להתפשר איפשהו, או על ניידות או על ביצועים.

שום מחשב 13" ומעט מאוד מחשבי 14" לא יספק כרטיס מסך טוב שיחזיק משחקי 3D כבדים לשנתיים הבאות. משחקים בסיסיים - בכיף.

פורסם

בתקציב כזה אפשר להסתכל גם על דברים שבדר"כ לא חושבים עליהם בכלל כמו הסדרות של Panasonic Toughbook (במיוחד ה-F8 החדש) שמשלבות אלמנטים שלא קיימים בשום מחשב אחר (גודל של 14.1" עם משקל מאד מאד נמוך, איכות ועמידות מעל למה שניתן למצוא בשוק ה-Mainstream וחיי סוללה טובים מאד). כמובן שמחשב כזה לא מתאים לכולם (מולטימדי הוא לא יהיה, לא ניתן לקבל אותו עם כרטיס מסך נפרד והוא לא מציע ביצועים מפוצצים).

כמה זמן זה סוללה ארוכה לדעתך?

אילו משחקים אתה מתכנן להריץ על המחשב הזה?

איפה אתה רוכש? האם יש חובה לאחריות בינלאומית?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, כמה הבהרות.

אני יכול לקנות מחשב אחד בלבד, 15" לא בא בחשבון בגלל המשקל.

התקציב הוא המקסימום האפשרי, ברור שאפשר וגם קצת רצוי בפחות.

משחקים זה לא העיקר, העיקר שיחזיק לכל משימות העיבוד הסטנדרטיות כמה שיותר זמן.

אני אתן דוגמא- לי יש כרגע T42 ששירת אותי נאמנה במשך שנתיים. אבל כרגע ה- HD של 40 GB כמעט מלא, Office 2007 עולה די לאט (גם בגלל שמותקנות הרבה תוכנות), ול- Windows XP בכלל לוקח המון זמן לעלות (אגב, זאת לא הסיבה שאני מחליף מחשב).

בתקציב כזה אפשר להסתכל גם על דברים שבדר"כ לא חושבים עליהם בכלל כמו הסדרות של Panasonic Toughbook (במיוחד ה-F8 החדש) שמשלבות אלמנטים שלא קיימים בשום מחשב אחר (גודל של 14.1" עם משקל מאד מאד נמוך, איכות ועמידות מעל למה שניתן למצוא בשוק ה-Mainstream וחיי סוללה טובים מאד). כמובן שמחשב כזה לא מתאים לכולם (מולטימדי הוא לא יהיה, לא ניתן לקבל אותו עם כרטיס מסך נפרד והוא לא מציע ביצועים מפוצצים).

כמה זמן זה סוללה ארוכה לדעתך?

אילו משחקים אתה מתכנן להריץ על המחשב הזה?

איפה אתה רוכש? האם יש חובה לאחריות בינלאומית?

המחשב שציינת נמכר כבר בארץ? אני הולך לקנות בארץ, אבל יש סיכוי שעוד שנתיים אצטרך לעבור לשנה לארה"ב, אז כנראה שאחריות בינלאומית זה דבר חשוב...

מה הכוונה שמולטימדיה הוא לא יהיה? לא ניתן יהיה לראות בו סרטים?

סוללה ארוכה זה כמה שיותר, לפחות 4 שעות. 6 שעות נראה לי טוב ו- 9 שעות מצוין.

בנתיים קצת חיפשתי וראיתי את הדגמים הבאים:

T400 של Lenovo

x301 של Lenovo

E4300 של Dell

פורסם

רגע, אתה קונה בארץ? אז למה המחיר בדולרים? זה כמובן משה את המצב, אני לא מאמינה שניתן להשיג את ה-F8 בארץ בשלב זה.

אם אתה לא רוצה להתמקד במשחקים אז אין שום בעיה לבחור משהו כמו ה- X200/s של לנובו שיתן ביצועים טובים עם חיי סוללה מטורפים ואיכות בניה טובה או ה-2530p של HP שיתן גם כונן אופטי מובנה.

ה-X301 הוא מחשב מצויין אבל יש לו כמה חסרונות גדולים, אין תחנת עגינה שזה בלתי ברור בכזה מחשב וחיי הסוללה שלו לחלוטין לא מספקים לטעמי בהתחשב בנתונים. כמו כן, הוא מגיע עם מעבד ULV בלבד ואתה מדגיש ביצועים גבוהים כדרישה. ה-E4300 כבד יותר אבל נותן חיי סוללה קצת יותר טובים (תחת שימוש בסוללה דומה בשני המחשבים) ותחנת עגינה. ל- X301 רזולוציה גבוהה בשביל מחשב 13.3" בעוד ל-E4300 רזולוציה סטנדרטית.

ה-T400 הרבה פחות נייד אבל גם הוא טוב מאד. יש לו יתרון מבחינתך שתוכל לקבל אותו עם כרטיס מסך נפרד למשחקים ומערכת גרפית היברידית שתאפשר לך לשמר חיי סוללה טובים. אפשרויות אחרות ב-14.1" הן ה-Dell E6400 וה-HP 6930p.

פורסם
  • מחבר

ה- x200 נפסל כי אין לו כונן חיצוני. את ה- 2530p של HP אני צריך לראות בעין כי אני חושש שיפריע לי מסך קטן.

ב- 13" הבנתי שעדיף ה- E4300 וב-14" ה- T400 או ה- E6400 (ה- HP שנתת הוא כבר 15").

למי מהם זמן סוללה ארוך יותר- כשמשווים לפי משקל כולל שווה?

פורסם

אתה צודק, זו טעות שלי. התבלבלתי בנוגע ל-HP, כוונתי הייתה ל-6930p ולא ל-8530p.

למי מהם זמן סוללה ארוך יותר- כשמשווים לפי משקל כולל שווה?

לא הבנתי את המשפט הזה. לאילו מחשבים אתה מתייחס ואיך אפשר להשוות זמן סוללה על פי משקל?

פורסם
  • מחבר

נניח ל-14". הכוונה להשוות לפי משקל היא שלא מעניין אותי להשוות ביצועים של 2 מחשבים על אותה סוללה כי יכול להיות שאחד הרבה יותר כבד מהשני. השוואה פיריית יותר (לדעתי) היא לצייד את המחשב הכבד יותר בסוללה קטנה יותר ואז להשוות. מעניין אותי לראות האם ה- T400 עם סוללה מסוימת שוקל 2.5 ק"ג וה- E6400 שוקל אותו דבר עם סוללה דומה או אחרת, למי הסוללה תחזיק יותר זמן מעמד.

פורסם

מכיוון שהם שניהם בערך באותו משקל עם סוללת 6 תאים זה לא ממש משנה.

על פי רוב המקורות חיי הסוללה של ה-T400 טובים יותר תחת קונפיגורציה דומה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים