עבור לתוכן

יום שחור לכלכלה הישראלית, הבורסה התרסקה ביותר מ 10% והמסחר הופסק

Featured Replies

פורסם

אתה בעצמך טענת, גם בעבר, שלטווח ארוך זה האפיק הטוב ביותר

ואני טענתי בת'רד הזה שחלק גדול מההפסד הוא כרגע על הנייר, למי שפורש היום יש אכן בעיה (ועדיין הוא הרוויח הרבה יותר ב30+ שנים שחסך)

לקרנות ולקופות יש המון אגחים, רוב החברות יפרעו את ההתחייבויות והקופה תראה את מלוא הכסף (ריבית+קרן) למרות שדיווחו היום על הפסד של עשרות אחוזים.

בכל מקרה, ירידה בשיעור האחזקות היום רק תגדיל את ההפסדים כי המימושים יהיו במחירי ריצפה.

אתה טוען שזה לא יפתור את הבעיה, אני טוען שזה רק יחמיר אותה עשרות מונים.

מי שרוצה סולידי יכול לבחור סולידי, לבוסית שלי בעבודה יש קופה שהרוויחה מתחילת השנה, מצד שני שנה שעברה היא הרוויחה חמישית מהקופות האחרות.

אתה מסרב להבין שהמיתון העולמי התחיל הרבה לפני שהבורסה בארץ קרסה,

אולי כדאי שתעיף מבט על ההיסטוריה של המשבר בוויקיפדיה.

• תגובות 63
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אנחנו לא מתווכחים בנוגע לרווחיות של הבורסה לטווח ארוך. אנחנו גם (אני מקווה) לא מתווכחים בנוגע לסיכון הגדול יחסית שבהשקעה בבורסה. יש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם טווח ארוך - מי שיוצא לפנסיה בשנה הקרובה למשל.

אני בהחלט מסכים שיש אפשרויות סולידיות להשקעה פנסיונית וגם שמי שרוצה שהכסף שלו יהיה בטוח צריך להתעניין ולברר, גם כתבתי את זה כמה פעמים בדיון הנוכחי. אבל כתבתי גם "הציבור טומטם ולכן הציבור משלם", לפעמים המדינה צריכה להגן על הציבור מפני עצמו. זו למשל אחת מהסיבות ששוטר התנועה שעוצר אותך דורש רישיון נהיגה, רישיון רכב וביטוח חובה - כי לפעמים אנשים פועלים בהתאם לאינטרס קצר טווח ומפקירים את האינטרס ארוך הטווח שלהם. כשמתחיל מירוץ של תשואות בין הקרנות, תשואות שאפשר להשיג רק כתוצאה מהגדלת הסיכון, לפעמים המדינה צריכה לומר לציבור שעדיף להירגע קצת. בקרן הנאמנות שלך תעשה מה שבא לך, אבל לא בחיסכון הפנסיוני. וזו כמובן הסיבה שהפכו את קופות הגמל לעוד סוג של חיסכון פנסיוני, כי יש אנשים שלא חושבים עד לגיל הפרישה.

הפאניקה בשוק יכולה לגרום לפשיטת רגל של חברות. חברה שפשטה רגל לא פורעת את האג"ח שלה. ובכלל, למה לסבול ממיתון בגלל פאניקה אם אתה יכול לעצור אותה עוד לפני שהתחילה?

אני לא אומר שצריך למכור עכשיו. ברור שלא. אמרתי למכור בזמן שיש ביקוש, כשהשוק עולה, לא? עכשיו אין ביקושים, זו הסיבה שמכירה של מניות באי אילו מיליונים שקל בלבד גרמה לשוק לקרוס ב- 11% תוך פחות משעה. אבל לו הקרנות היו מתחילות לשחרר מניות בזמן שהשוק עוד עלה, בזמן הנפילות ההפסדים שלהן היו קטנים יותר והפאניקה קטנה יותר. שוב, במקרה שלנו, עד שהצעת החוק היתה עוברת כבר היה הרבה יותר מידי מאוחר, אבל זו לא הנקודה. הנקודה היא מי זיהה שיש בעיה פוטנציאלית וניסה למנוע אותה ומי התעלם ממנה. אלא אם אתה מנסה לטעון שבקדימה ובעבודה ראו את הנולד, ידעו שעד שהחוק יעבור השוק יקרוס ורצו לצמצם נזקים? מעניין, הייתי חושב שבר און וברוורמן יתגאו ביכולת חיזוי העתיד הכלכלי שלהם, מוזר שהם שותקים.

המיתון התחיל לפני הקריסה? מה פתאום. היו סימני האטה, לא מיתון. אבל נניח שאתה צודק. מתי הממשלה צריכה להגיב למיתון: כמה חודשים אחרי שהשוק קורס או כשמתחילים הסדקים הראשונים?תחשוב מה היה קורה לו במקום לריב עכשיו על איך יוצאים מהמשבר, היתה תוכנית פעולה מוכנה עוד לפני שהוא התפרץ. לומר שוב מה ההבדל בין פוליטיקאי למדינאי או שכולם כבר זוכרים? ;)

פורסם

כתבתי כבר בתחילת הת'רד מה אני חושב על החסכון הפנסיוני,

הוא צריך להיות יותר דיפרנציאלי, הרכב התיק והסיכון בהתאם לתיק.

יש מעט שעושים את זה כבר היום, צריך לעגן את זה בחוק (זה אפילו לא ברמה של חוק, זה תקנות השקעה של האוצר)

אני לא טוען שבקדימה או בעבודה יש גאונים שרואים את העתיד, אני בסה"כ טענתי שביבי נשאר ביבי.

כשהתחילה האטה לא ידעו כמה עמוק זה יגיע אבל סקטורים מסויימים (כמו הענף שלי) התכוננו לזה,

אנחנו בזמנו לא הצלחנו להבין, היום אנחנו מבינים.

פורסם

אני לא אומר אל תעזור

אני אומר אל תשכח להחזיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים