עבור לתוכן

יום שחור לכלכלה הישראלית, הבורסה התרסקה ביותר מ 10% והמסחר הופסק

Featured Replies

פורסם

:s05:

• תגובות 63
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פשוט יש אנשים שאוהבים לדבר בססמאות

הנה כמה משלי:

"עדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה"

"די לקפיטליזם החזירי / ביבי דפק את החלשים / צריך להלאים הכל כולל את בזק כי אני מתגעגע לתקופה שהיה לוקח 7 שנים לקבל קו טלפון"

פורסם

הכלכלה היא כמו רכבת דומינו אתה מפיל אבן אחת, והיא גוררת אחריה אבנים נוספות. ואז יש שתי אפשרויות:

1. יש אבן אחת רחוקה משאר האבנים והיא מפסיקה את רצף הנפילות, ומתחילים לבנות מחדש

2. כל האבנים נופלות, ואז מתחילים לבנות מחדש.

ולדעתך ?

מהיא האבן שתעצור את הנפילה ?

האם זה המוסר הנכפה על הממשלה בידיי גופיים כגון ההיסתדרות ?

או שאין אבן שתעצור ?

נניח ההסתדרות שובתת ומחלישה את המשק יותר - ומצד שני האוצר עושה שרירים כך שהעלות של השביתה חורגת מהיקף התשלומים ?

פורסם

מה שבטוח, זה יהיה מפתח בבחירות הקרובות

ביבי יטען שהוא הוציא כבר את המשק הישראלי "מהבוץ" (ויש לי לא מעט השגות לגבי זה)

ולבני תתקוף אותו על כך שבגללו הציבור הפסיד עשרות מיליארדים (בקרנות החדשות ובקופות הגמל)

מעניין איך זה ישפיע על אנשים שהפסידו 200 ו300 אלף שקל בקופות הגמל שלהם ב2008 :-\

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3627393,00.html

ברק ופרץ: נתניהו לקח לכם את הפנסיה

המשבר הכלכלי שגורם להפסד לחוסכים, הופך לנושא החם של הבחירות. בכנס בת"א, איחדו מנהיגי העבודה כוחות ותקפו את הליכוד וקדימה, שגרמו לטענתם להפסדים: "עכשיו אנחנו יודעים שהסיסמה של כסף עובד, זה כסף אובד"

פורסם

ולדעתך ?

מהיא האבן שתעצור את הנפילה ?

האם זה המוסר הנכפה על הממשלה בידיי גופיים כגון ההיסתדרות ?

או שאין אבן שתעצור ?

נניח ההסתדרות שובתת ומחלישה את המשק יותר - ומצד שני האוצר עושה שרירים כך שהעלות של השביתה חורגת מהיקף התשלומים ?

לפי דעתי המשבר הזה הוא בלון מנופח.למה המניה של אפריקה ירדה ב90 אחוז? אתה באמת חושב שהחברה עכשיו פחות יעילה או פחות טובה ב90%.

אני בספק אם יש ירידה של 5% בפועל. אבל כשמתחילה המפולת קשה לעצור והמניה ממשיכה ליפול סתם.לאחר תקופה מסוימת נפילת המניה משפיעה בסופו של דבר על פעילות החברה.

הבלאגן התקשורתי רק גורם למצב להיות גרוע יותר. הכתבים מלחיצים סתם אנשים שהם מאבדים כסף רב בקרנות ובפנסיה, אנשים חסרי ידע כלכלי מושכים כסף על סמך ידיעה שטוטית של כמה כתבים שמחפשים כותרת. ולא מבינים שפנסיה זה למעשה חיסכון של עשרות שנים.ובשורה התחתונה אי אפשר להפסיד כסף בפנסיה.

מתי המשבר יפסק? כשהתקשרות תקח את עצמה בידיים. וכשהאוצר יעשה הצגה שהוא עוזר. כך משקיעים יקבלו ביטחון(גם אם הוא מדומה) ויתחילו לקנות מניות.

ההמלצה שלי , מי שיש לו ג'ובה או שתיים בצד שיקנה מניות עכשיו כשהמחירים בשפל. החוכמה היא לתפוס את הגרף מלמטה ולעזוב אותו למעלה.

פורסם

אכן

זו למעשה הבעיה כפי שאני רואה אותה

ולעניות דעתי " הרצת המניות " באופן הרעיוני והשיטתי לעשות כסף קל מאנשים חסרי ידע ואי יכולת לקרא מכפילים וכו' עדיין נמשכת בצורה כזו או אחרת -

נכון שעדיף כעת לקנות ,

לצערי כמו כל דבר ללא רגולציה ושליטה טובה (כמו למשל בורסה שתפקידה הוא לאפשר קידום של הכלכלה ע"י שיתוף הציבור בבעלות על חברות ) ינוצל ע"י ספקולנטים ללקיחת כסף ( תוך כדי אזהרות ש"הבורסה גם יורדת" ) מהציבור החלש יותר .

שוב כלכלה חופשית - האם היא כוללת את החופש להיות חסר כל מתוך חוסר ברירה מתוך אילוץ , מתוך חוסר ידיעה ?

השאלה היא למעשה שאלה של אחראיות ציבורית - אפילו לא של שיטה כלכלית כזו או אחרת , אישית אני בטוח שבעולם נאור אין ממש מקום לכלכלת ג'ונגל.

פורסם

^^^

כמו בשיר הידוע, "הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם, מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם".

יש אנשים שלא מבינים בחומרה ולכן קונים מחשב סוג ז "הכי משוכלל בעולם" במחיר מופקע. אני מתאר לעצמי שצריך רגולציה על שוק המחשבים, נכון?

אגב, עוד לא הסברת איזה קפיטליזם אתה רוצה.

אלא מה... הרי הבחירות מתקרבות. ברור שכל פוליטיקאי יטען שכל המתחרים שלו אשמים בכל הבעיות ורק הוא ומפלגתו צחים כשלג ויכולים לפתור הכל.

לפי דעתי המשבר הזה הוא בלון מנופח.למה המניה של אפריקה ירדה ב90 אחוז? אתה באמת חושב שהחברה עכשיו פחות יעילה או פחות טובה ב90%.

אני בספק אם יש ירידה של 5% בפועל. אבל כשמתחילה המפולת קשה לעצור והמניה ממשיכה ליפול סתם.לאחר תקופה מסוימת נפילת המניה משפיעה בסופו של דבר על פעילות החברה.

מסכים. זו בועה בהפוכה: המחירים יורדים לא בגלל שיש לכך הצדקה כלכלית כלשהי אלא אך ורק בגלל שאנשים חושבים שהם הולכים לרדת.

מצד שני, מי שקונה עכשיו לוקח סיכון: האם יש לו יכולת להמתין בלי הכסף עד שהמחירים יעלו? שלא לדבר על כך שאם הנפילות יהיו מספיק חזקות, החברות עלולות לפשוט רגל ואז המניות שקנה לא יהיו שוות כלום.

פורסם

שמעתי עכשיו בדיחה טובה שאומר נגיד הבנק הפדראלי:

"בגלל המשבר הכלכלי ומחיר החשמל נאלצנו לקצץ בצריכת החשמל. לכן כיבינו את האור בקצה המנהרה"

שימו לב למספרים

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=596487&sid=126

פורסם

מעניין אם כל אלו שנגד התערבות של הרגולטור בשוק ההון ( כלכלה חופשית - פחח ) יקפצו עכשיו נגד הפעולות של משרד האוצר :jump:

וגם כן מעניין אותי איך משרד האוצר מתכוון להחזיר לקופה הציבורית את כספי הסיוע .

כלכלה חופשית - בדיחה יקרה .

פורסם

^^^

עוד לא הבנת שאין לך מושג?

אף אחד, אפילו לא הליברטריאן האדוק ביותר, לא טוען שהממשלה לא צריכה להתערב אף פעם ובשום מקרה. הממשלה צריכה להתערב בעיתות משבר וכדי לתקן כשלי שוק, כלומר עכשיו. כשהממשלה מתערבת כשהשוק מתנהל כשורה, היא יוצרת כשלי שוק וגורמת למשברים. שוב, המשבר הנוכחי נולד כשממשל קלינטון הורה לחברות החצי-ממשלתיות למשכנתאות (פאני מיי, פרדי מאק ואחרות) לתת משכנתאות בגובה של עד 100% ללווים בעלי יכולת פרעון מפוקפקת כדי לאפשר לשכבות החלשות לרכוש דירות. בנקאים שפויים לא יחלמו אפילו על מתן משכנתאות כאלו.

מדהים. אגב, זה רווחים ריאליים או נומינאליים?

ידעתי שהמשבר פחות חמור מכפי שהפאניקה בציבור מביאה לחשוב, שהרי אנשים לא מבינים שאם הרווחת 100 שקלים ביום ראשון והפסדת 50 שקלים ביום שני, אתה עדיין ברווח של 50 שקלים, אבל חשבתי שלפחות הרווחים של חמשת השנים האחרונות נמחקו. מתברר שאפילו זה לא?!

אגב, משהו מעניין שיצא לי לשמוע אתמול בחדשות ערוץ 2:

ח"כ ישראל כץ מהליכוד העלה תיקון להצעת חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, לפיו לא יוכלו להשקיע יותר מ- 25% מהכסף לפנסיה בבורסה. הצעת החוק נפלה. מי הצביע בעד? 11 חברי הכנסת של הליכוד שהיו במליאה (כולל ביבי). מי הצביע נגד? 20 ח"כים של קדימה מתוך 21 שהיו במליאה (כולל שר האוצר רוני בר און) ועוד אחת שלא הצביעה ושמונה ח"כ של העבודה מתוך תשעה שהיו במליאה (כולל הפרופ' לכלכלה והיום יו"ר ועדת הכספים של הכנסת אבישי ברוורמן) ואחד, הצדיק היחיד בעבודה, פרץ, שהצביע בעד.

תזכרו את זה כשקדימה והעבודה יאשימו את ביבי והליכוד בסיכון הפנסיות שלכם.

ועוד כמה נתונים מעניינים שפורסמו היום: הצמיחה ברבעון השלישי של השנה צנחה בצורה חדה ויש גידול במספר המובטלים כבר שמונה חודשים. משבר הסאב פריים התפוצץ בספטמבר, למיטב זיכרוני, כלומר המשק שלנו בבעיה עוד לפני כן.

פורסם

^^^

מי שמדבר :pissed:

שוק חופשי הוא חופשי - נקודה .

אי התערבות של ממשלה היא ללא התערבות של ממשלה לא בפלוס ולא במינוס .

הלאמה זה פיתרון ולאחר מכן מכירה לשוק הציבור - אבל ברווח .

אבל אני בטוח ש"חכם" כמוך יודע את זה - במיוחד שיש את המנוע חיפוש של גוגל ואגו שזקוק לחיזוקים חיוביים :bash:

פורסם

ח"כ ישראל כץ מהליכוד העלה תיקון להצעת חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, לפיו לא יוכלו להשקיע יותר מ- 25% מהכסף לפנסיה בבורסה. הצעת החוק נפלה. מי הצביע בעד? 11 חברי הכנסת של הליכוד שהיו במליאה (כולל ביבי). מי הצביע נגד? 20 ח"כים של קדימה מתוך 21 שהיו במליאה (כולל שר האוצר רוני בר און) ועוד אחת שלא הצביעה ושמונה ח"כ של העבודה מתוך תשעה שהיו במליאה (כולל הפרופ' לכלכלה והיום יו"ר ועדת הכספים של הכנסת אבישי ברוורמן) ואחד, הצדיק היחיד בעבודה, פרץ, שהצביע בעד.

תזכרו את זה כשקדימה והעבודה יאשימו את ביבי והליכוד בסיכון הפנסיות שלכם.

תמיד היה אופרטוניסט :P

מעניין אם הוא חשב לעצמו (למעשה כל אחד מאלה שהצביעו בעד) איך מהלך כזה ירסק את הבורסה הישראלית (כי זה מה שקורה כשיהיו מכירות במאות מיליארדים, גם אם זה יהיה על פני שנים)

ועוד כמה נתונים מעניינים שפורסמו היום: הצמיחה ברבעון השלישי של השנה צנחה בצורה חדה ויש גידול במספר המובטלים כבר שמונה חודשים. משבר הסאב פריים התפוצץ בספטמבר, למיטב זיכרוני, כלומר המשק שלנו בבעיה עוד לפני כן.

זה לא מדוייק,

זה אמנם לא התפוצץ אבל היה באוויר לא מעט זמן (למעשה כבר באמצע 2007)

פשוט הדחיקו את זה

^^^

מי שמדבר :pissed:

שוק חופשי הוא חופשי - נקודה .

אי התערבות של ממשלה היא ללא התערבות של ממשלה לא בפלוס ולא במינוס .

החיים אצלך הם שחור ולבן?

כי זה בהחלט נראה כך.

רוב הכלכלנים מסכימים שיש מצבים שצריך התערבות כדי להחיש את התיקון שיתבצע באופן טבעי ע"י כוחות השוק.

אז אני מחזק את איסתרא בנושא

עוד לא הבנת שאין לך מושג?

פורסם

בקיצור, כשהוא בעד הוא רע, כשהוא נגד הוא רע. ממש עקבי מצידך.

לשיטתך, אסור לאף גוף גדול להיכנס לבורסה אף פעם, כיוון שאם אי פעם הוא ינסה לצאת, הוא יפיל אותה. רק לאזרח הקטן מותר להשקיע... מעניין, הרי קרנות ענק כבר מכרו מניות ואג"ח לפני כן והבורסה לא נפלה. כל עוד יש מי שמוכן לקנות, אין סיבה לנפילה.

ברור שהמשבר מתבשל כבר הרבה זמן. אבל הוא התפוצץ רק בסביבות ספטמבר. אז למה האבטלה גדלה כבר שמונה חודשים ברציפות? כי כולם ידעו ושתקו? אבל אתה אומר שהדחיקו. כל עוד אנשים לא תופסים שיש בעיה וממשיכים להוציא כסף כאילו הכל בסדר, הצמיחה ממשיכה בשצף קצף, אבל היא צנחה ברבעון הקודם. אז או שהרבה מאוד אנשים גילו שהמלך ערום כבר לפני כמה חודשים אבל התחבאו עד עכשיו או שהכלכלה הישראלית סובלת לא רק מהמשבר בשוק העולמי אלא גם מבעיה פנימית.

עכביש, כדי ששוק חופשי ישאר חופשי, הוא צריך מעורבות רגולטורית. שוק חופשי אינו יציב מטבעו. השאלה היא מה הרגולטור עושה: האם הוא מנסה לשמר את השוק החופשי או להחליף אותו בשוק מתוכנן ונשלט.

פורסם

בקיצור, כשהוא בעד הוא רע, כשהוא נגד הוא רע. ממש עקבי מצידך.

אני לא הייתי נגד, אפילו בת'רד הזה כתבתי שאני בעד

אני מאמין בבורסה ובתשואות שלה לטווח ארוך,

אתה פשוט מתבלבל, ביבי הוא זה שלא עקבי, לא אני.

לשיטתך, אסור לאף גוף גדול להיכנס לבורסה אף פעם, כיוון שאם אי פעם הוא ינסה לצאת, הוא יפיל אותה. רק לאזרח הקטן מותר להשקיע... מעניין, הרי קרנות ענק כבר מכרו מניות ואג"ח לפני כן והבורסה לא נפלה. כל עוד יש מי שמוכן לקנות, אין סיבה לנפילה.

אז כנראה אתה לא ממש מבין איך עובד היצע וביקוש.

יש לך מושג כמה כסף בצורת ניירות ערך יש בחסכון הפנסיוני בישראל?

השוק בארץ הוא קטן, מספיק שמישהו מזרים פקודת רכישה של כמה עשרות מליונים והשוק קופץ,

מה יהיה כשימכרו מליארדים? וכשימכרו עשרות מליארדים?

זה ברור שזה היה כרטיס בכיוון אחד, אלא אם יעשו את זה בתהליך של עשרות שנים,

תמיד יש מי שמוכן לקנות, השאלה באיזה מחיר.

אני אשמח שתתן לי דוגמאות לקרנות ענק שמימשו כמות נכסים ענקית בישראל ולראות את התוצאות של זה.

ברור שהמשבר מתבשל כבר הרבה זמן. אבל הוא התפוצץ רק בסביבות ספטמבר. אז למה האבטלה גדלה כבר שמונה חודשים ברציפות? כי כולם ידעו ושתקו? אבל אתה אומר שהדחיקו. כל עוד אנשים לא תופסים שיש בעיה וממשיכים להוציא כסף כאילו הכל בסדר, הצמיחה ממשיכה בשצף קצף, אבל היא צנחה ברבעון הקודם. אז או שהרבה מאוד אנשים גילו שהמלך ערום כבר לפני כמה חודשים אבל התחבאו עד עכשיו או שהכלכלה הישראלית סובלת לא רק מהמשבר בשוק העולמי אלא גם מבעיה פנימית.

מה גורם לך לחשוב שהוצאות של פרטיים זה הגורם לצמיחה?

זה רק מרכיב אחד.

כשהדולר התרסק, הייצוא חטף מכה.

יותר מזה, אנשים פשוט התכוננו לזה, אצלנו ממש חיכו לזה וראית את זה במהלכים העסקיים של הפירמה.

אתה יכול לטעון שהשוק הישראלי סובל ממשבר פנימי, לא תמצא הרבה שיסכימו איתך.

פורסם

אתה אומר לא עקבי, אני אומר מתקן טעויות 8). תסכים איתי שלו הקרנות היו משקיעות קצת פחות בבורסה, היו הפסדים קטנים יותר?

אני מסכים שלטווח ארוך כדאי להשקיע בבורסה. מצד שני, אפשר גם להפסיד בבורסה. לפחות חלק מהחיסכון הפנסיוני צריך להיות סולידי. אותם אנשים שצועקים היום שביבי אשם בהפסדי הפנסיה הם (למעט פרץ) אותם אנשים שדאגו שזה ישאר ככה...

אני בהחלט מבין איך עובדת הבורסה. מי אמר שלך שהקרנות ימכרו הכל תוך זמן קצר? ברור שזה בלתי אפשרי (אלא אם הממשלה תקנה את המניות העודפות). ועדיין גופי ענק מוכרים פה ושם מניות. הטריק הוא לעשות את זה כשיש ביקוש, כשהשוק עולה. אחרת, אפילו השקעה של חמישה אחוזים מנכסי הקרנות בבורסה היא טעות קולוסאלית, כיוון שהרווחים ישארו לנצח על הנייר - כל ניסיון לממש ולו רק חלק מהם יגרום לבורסה ליפול.

אני לא אומר שזה היה פותר את הבעיה. ברור שלא היה מספיק זמן מאז שהתיקון לחוק היה עובר בקריאה שלישית (הוא נפל עוד בטרומית, יכולים לעבור לא מעט חודשים עד לקריאה שלישית ועוד שנים עד לביצוע, תלוי בנוסח הסופי), אבל לפחות במפלגה אחת זיהו שיש בעיה וניסו לטפל בה, גם אם, בדיעבד, מאוחר מידי. שתי המפלגות הגדולות האחרות לא רק שהתנגדו לניסיון הזה, הן גם היו בשלטון בשלושת השנים האחרונות ולא עשו שום ניסיון לתקן את "הנזק" של ביבי. אז מה זה אומר עליהן?

לא אמרתי שהוצאות של משקי בית הן הגורם לצמיחה. אמרתי שהן גורם לצמיחה, וגם אתה מסכים. אין ספק שלדולר היתה השפעה, אבל דווקא לפי הלמ"ס, היצואנים עמדו בירידת הדולר לא רע. מצד שני, היבואנים הרוויחו מירידת הדולר וגם הם מעסיקים עובדים.

עכשיו הדולר שוב טס למעלה. אז עכשיו רווחי היצואנים אמורים לעלות והצמיחה תחזור, לא? אופס, יש מיתון עולמי. תמיד יש תירוץ 8). אבל אם מטבע מקומי חזק הוא בעיה חמורה כ"כ, למה הממשלה לא גרמה לפיחות בשער השקל? או שהבעיה פחות חמורה מכפי שאתה מציג אותה, או שהממשלה לא זיהתה את הבעיה ולא פעלה לטיפול בה. איך שלא תסתכל על זה, כל עוד אין מיתון עולמי, האשמה היא על הממשלה שלנו. אחד מהתפקידים שלה הוא לדחוף את המשק כלפי מעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים