עבור לתוכן

יום שחור לכלכלה הישראלית, הבורסה התרסקה ביותר מ 10% והמסחר הופסק

Featured Replies

פורסם

זוהי המציאות של הכלכלה הקפיטליסטית.

הבורסה לא משקפת את שווי העסקים בפועל וכולם זורקים את הכסף שלהם לבריכה במחשבה שהוא ישאר שם ויתרבה.

בכירים לוקחים לעצמם משכורות לא ריאליות ומרוקנים את הבריכה של כולם.

ספקולנטים גורמים לכולם לחשוב שיש מלא כסף בבריכה.

אבל שרוצים לקחת את הכסף מהבריכה מגלים שאין מספיק לכולם, כי כסף לא גדל על העצים. מה שנכנס זה מה שיש.

ואז מפטרים את העובדים, בשביל שהבכירים יוכלו להמשיך עם משכורות העתק.

אין שום סיבה שמנהל של חברה ירויח פי 100 מעובד ממוצע בחברה שלו. חוץ מתאוות בצע כמובן.

• תגובות 63
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה הקשר בין זה שאתה דמגוג ללהגיד למפוטרים דמגוגיה?

פורסם

זוהי המציאות של הכלכלה הקפיטליסטית.

הבורסה לא משקפת את שווי העסקים בפועל וכולם זורקים את הכסף שלהם לבריכה במחשבה שהוא ישאר שם ויתרבה.

בכירים לוקחים לעצמם משכורות לא ריאליות ומרוקנים את הבריכה של כולם.

ספקולנטים גורמים לכולם לחשוב שיש מלא כסף בבריכה.

אבל שרוצים לקחת את הכסף מהבריכה מגלים שאין מספיק לכולם, כי כסף לא גדל על העצים. מה שנכנס זה מה שיש.

ואז מפטרים את העובדים, בשביל שהבכירים יוכלו להמשיך עם משכורות העתק.

אין שום סיבה שמנהל של חברה ירויח פי 100 מעובד ממוצע בחברה שלו. חוץ מתאוות בצע כמובן.

:hizuk:

להגיד שמישהו דמגוג = דמגוגיה !

פורסם

ג'ינג'ר* השמיע קול! קוקוריקו תרנגול!

* לא באמת ג'ינג'ר

* ג'ינג'ר = כל החכמולוגים שכתבו כל הזמן "בורסה זה לא קזינו! זה אפיק "סולידי" ואי אפשר להפסיד בו!"

נורא הצחיק אותי (כמה שזה נורא) לשמוע היום ברדיו זקנה אחת שבכתה "לא הימרתי בבורסה! שמתי את הכסף שלי בהשקעה סולידית! לא רציתי להיות מיליונרית, רק לחיות בכבוד! זאת היתה השקעה סולידית!!! :'("

אני מוכרח להודות שהדבר הראשון שקפץ לי לראש באותה שניה שהיא אמרה את המילה "סולידית" היתה הקשקשנים בפורום הזה... :)

פורסם

נורא הצחיק אותי (כמה שזה נורא) לשמוע היום ברדיו זקנה אחת שבכתה "לא הימרתי בבורסה! שמתי את הכסף שלי בהשקעה סולידית! לא רציתי להיות מיליונרית, רק לחיות בכבוד! זאת היתה השקעה סולידית!!! :'("

אני מוכרח להודות שהדבר הראשון שקפץ לי לראש באותה שניה שהיא אמרה את המילה "סולידית" היתה הקשקשנים בפורום הזה... :)

סולידי אהבתי... זה מופיע ככתבה איפשהו באינטרנט (או שרק ברדיו)...

חייב להראות לחבר שלי...

בורסה ... סולידי ... :screwy:

פורסם

תאוות בצע איננה יכולה להיות מדיניות כלכלית למדינה שלמה !

ולא יעזרו לך כל הדיבורים והשטויות שאתה נותן תמורת לקיחת כספם של האנשים התמימים שמאמינים לאנשים מתוחכמים ( :nono:) שכמותך .

סך הכל מסתירים את הבורות החברתית שלהם מאחורי מילים ונוסחאות ריקות אשר המטרה שלהן היא רק ניצול החלש ועשיית רווחים .

ואין כאן שום דבר אחר מלבד אחראיות חברתית כלכלית - אי אפשר לחיות במדינה שבה העתיד הכלכלי של כלל האזרחים איננו בטוח .

פורסם

- אי אפשר לחיות במדינה שבה העתיד הכלכלי של כלל האזרחים איננו בטוח .

לאיזו מדינה יש עתיד כלכלי בטוח?

תגלה לנו, שנדע איפה כדאי לחיות.

פורסם

תאוות בצע איננה יכולה להיות מדיניות כלכלית למדינה שלמה !

פשוט מדהים איך בן אדם אחד יכול להיות טועה בכל כך הרבה תחומים שונים.

יש מיתון גלובאלי שזה אומר ירידה בביקושים, ואפילו אם יהיה לנו מנהיג סוציאליסטי כמו צ'אבז (זה מה שאתה רוצה?) יהיו פחות ביקושים ולכן ירד היצור, ולכן אנשים ילכו הביתה.

או שאתה רוצה לתת להם עבודות יזומות? (כמו בימי מפא"י) או להקים מפעלים ממשלתיים שלא מייצרים שום דבר חוץ מהפסדים (כמו בקובה)

עריכה: יש שני צדדים לסקאלה בצד האחד יש "קפיטליזם חזירי" ובצד השני "סוציאליזם חמורי"

פורסם

איך תיהיה צריכה אם אין כסף

אם יש הלוואות יש כסף

מאיפה הכסף הזה להלוואות ?

מהעשירים

העשירים מתעשרים והפועלים נהפכים לעבדים שלהם

לא עוד צריכה שיהיה מיתון עמוק עד שהכל יפול לתהום

וכולם יהיו שווים

פורסם

מצבה של הכלכלה שלנו לא כזה גרוע כמו שאתם מתארים אותו , הבנקים שלנו לא נפלו , חברות ענק לא קרסו , חברות ענק זרות לא ברחו , אבל אין מה לעשות ברגע שיש מפוטרים בהיי-טק ומספר מרכזי פיתוח/ייצור נסגרים , זה גורר אחריו גל שלם של כל האנשים שכביכול "משרתים" את עובדי ההיי-טק , ככה זה וככה זה גם אמור להיות בכל כלכלה חופשית שהיא לא קומוניסטית , קיבוצים ברה"ב קובה וכו' , אני בטוח שאתם לא מעדיפים את המצב הזה

אז המשק נכנס למיתון , זו עובדה , השאלה היא אם הוא יהיה קצר או ארוך , זה תלויי כבר במשק הישראלי ובביקושים מחו"ל , והמשק הישראלי כידוע מאוד תלויי בייצוא , בניגוד למשק האמריקאי ששמה הצריכה פר אדם היא הרבה יותר גבוהה , והצרכנים האמריקאים ממש לוקחים חלק בקיום הכלכלה האמריקאית ביחס לכלכלה הישראלית

אה , ולכל האנשים שחושבים שזה שהם משקיעים בבורסה הם אמורים להרוויח ואחרי זה הם בוכים "אוי למה הבורסה ירדה ב10 , מה הולך פה , איזה מדינה גרועה" , ככה זה בורסה , תמיד יש מרוויחים ותמיד יש מפסידים , ואם אתה מרוויח השני מפסיד וההפך , ואם אתה משקיע פרטי , תקח בחשבון שאתה לא זה שיכול להשפיע על מהלך הבורסה , אלא הספקולטנים ואחרים הם אלה שקובעים מה יהיה ,

פורסם

לאיזו מדינה יש עתיד כלכלי בטוח?

תגלה לנו, שנדע איפה כדאי לחיות.

בתור המלצה גורפת ציונית הייתי ממליץ לחיות במדינת ישראל אבל יש תנאי - להוציא את הראש מהתחת ! ולא לנסות לחרבן על כל מי שעשה זאת .

תראה אותך לדוגמא - מלח הארץ ורוצה לעזוב , ממש מדינה ניפלאה ששומרת על טובי בניה .

יחד עם זאת , אתה , אתה חי בתוך המדינה שלך בראש שלך ובחיים שלך - לך אין בעיה כמו לחלק נכבד ממשתתפי הפורום , אתם בכל מדינה שתחייו תחיו בסדר ואפילו טוב אבל מה עם השאר ?

פשוט מדהים איך בן אדם אחד יכול להיות טועה בכל כך הרבה תחומים שונים.

י

מה לעשות שיש יותר אנשים טיפשים בעולם

אני לא יודע - אבל תסתכל סביבך - כמה אנשים חכמים אתה רואה וכמה טיפשים ?

אז הם צודקים ואני לא ?

אפילו כבר נאמר שאלוהים אוהב את הטיפשים , לכן הוא ברא כל כך הרבה מהם בעולם ( אתה למשל דוגמא קלסית להוכחת האימרה )

פורסם

קראתי כמה תגובות ויש כאן אנשים שלא מבינים דבר פשוט.

זה לא שרק הבורסה בישראל צונחת כי בישראל אין מדיניות כלכלה נכונה. אלה בכל העולם הבורסת צונחות. וישראל היא חלק מהעולם.

להאשים את ישראל שנהגה במדיניות לא נכונה היא שטות.גם אם ישראל הייתה סוציאליסטית הבורסה הישראלית עדיין חלק מהעולם!

ולפי דעתי מדיניות הכלכלה בארץ היא טובה מאוד. מה שביבי עשה פה בארץ הוא צריך לקבל פרס נובל לכלכלה. אתם זוכרים כמה חרא אכלנו בשנים ההם?

אם לא המשבר הכלכלי היום(שהאשם העיקרי בו הוא דוד סם) שאותו אף אחד לא יכול לעצור, היינו ממשיכים לשגשג אודות ביבי.

פורסם
  • מחבר

יש כאלו טוענים שהמשבר הגיע בגלל הכלכלה סטייל ביבי (לא רק הוא אישית, אלא האשכולה הזו שרווחה בעולם). אם היה יותר מודרציה ופחות "פריחה" לא היינו מגיעים למשבר.

פורסם

אני לא מבין הרבה בכלכל מה שלא יפריע לי להגיד האת הדבר הבא וגם להיות צודק ב100% .

לא משנה איזו מדיניות כלכלית נבחר לא הינו יכולים להתחמק מהמשבר הזה, כמו בטבע ככה בבורסה יש עליות וירידות ובגלל ריבוי השיטות הכלכליות יש חוסר יציבות כי כל מדינה נוהגת באופן שונה מה שלא מאפשר להיות יציבים במיוחד. למשבר הכלכלי יש דבר אחד חיובי והוא היכולות להתעשר בקלות יחסית אבל רק למי שידע לנצל את המצב כי הסיכון גדול .

פורסם

יש כאלו טוענים שהמשבר הגיע בגלל הכלכלה סטייל ביבי (לא רק הוא אישית, אלא האשכולה הזו שרווחה בעולם). אם היה יותר מודרציה ופחות "פריחה" לא היינו מגיעים למשבר.

הבסיס של המשבר הנוכחי הוא ממשל קלינטון, שרצה לעזור לעניים לרכוש דירות. הוא מהדמוקרטים, אי אפשר להאשים אותם ב"קפיטליזם חזירי" (מה שזה לא יהיה).

אבל אתה צודק, אם המשק לא היה צומח במהירות היינו נופלים פחות. כי כשאתה בגובה של מטר מהקרקע, אתה יכול ליפול לכול היותר מטר. כשאתה בגובה של שלושה מטרים, אתה יכול ליפול יותר. אבל אתה באמת רוצה שנהיה עניים גם כשאין מיתון עולמי, רק כדי שאם יגיע מיתון, הירידה שלנו תהיה קטנה יותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים