עבור לתוכן

CS4 עם 8 גיגה זכרון ו openGL

Featured Replies

פורסם

אהלן שוב,

אני מעוניין להתקין CS4.

כל זאת לטובת יותר זכרון ו opengl

כרגע אני עובד עם ויסטה 64 עם 8 גיגה זכרון. כמובן ש CS3 מזהה רק 3255MB זכרון, ואחרי הצריכה של ויסטה וכו' נשאר לי עוד 2.5-3.0 גיגה פנויים שלא מנוצלים ע"י פוטושופ!

שאלה ראשונה היא אם CS4 "רואה" יותר מ 3255MB של זכרון?

דבר שני הוא openGL.

למיטב הבנתי ישנה דרך לנצל את כח ה GPU לטובת תנועה חלקה בהרבה בתוך פוטושופ.

תנועה של תמונות, חדות בכל רמות הזום וכו'.

אני עובד עם apple cinema display 30 inch

כרטיס מסך nVidia 8800 GTX 768Mb

E6850 3.0Ghz Core 2 Duo

כאשר ישנו מסך CRT נוסף שמחובר למערכת.

כמו כן אני עובד עם הרבה פנורמות שמורכבות מ - 30 פריימים ויותר כך שקובץ הדפסה סופי שוקל בסביבות הגיגה.

תנועה יותר חלקה יכולה לעזור לי מאוד.

אז השאלה השנייה שלי היא האם למישהו יש ניסיון עם CS4 ו OPENGL?

וכמובן האם הגירסה בשלה והשיפור משמעותי?

וכמובן קצת הכוונה לאיך עושים ולמה.

בתודה מראש.

נב- פוטושופ אוגר זכרון בצורה מצתברת, כלומר לפתוח קובץ של גיגה לוקח גיגה של זכרון ונשאר תפוס ע"י פוטושופ גם אחרי שהקובץ עלה ואפילו אחרי שאני סוגר את הקובץ מתוך פוטושופ.

בגלל עבודה עם קבצים גדולים אני מוצא שהדרך היחידה להמנע מלהתחיל להשתמש בכונן לטובת פוטושופ היא לסגור את התוכנה (מה שמנקה את הזכרון) ולפתוח שוב.

האם אני עושה נכון? האם יש דרך לשנות את הדרך שפוטושופ עושה אלוקציה לזכרון?

פורסם

כן, בעקרון אפשר לעשות סקראצ' דיסק שמוגדר מראש, ולהקצות מנפח ההרדיסק במידה ולא ניתן לנצל את האם, כאמור יש תוכנות צד שלישי שניתן לעשות את ההפך, לדמות את ה RAM ל HD ופשוט לטעון ממנו...

פורסם

אין צורך במקרה של שחר, זה קורה בכל מקרה. כשכמות הזכרון גדולה מ 4GB בתוכנות CS3 ומטה, מערכת ההפעלה של 64 ביט מקצה אוטומטית את יתר הזכרון בתורscratch space (זה שקוף מבחינת פוטושופ). כלומר, לפני שהמידע המיועד ל scratch נכתב לדיסק הקשיח, הוא נשמר לעבודה ב RAM.

שחר, שים לב שהמשמעות של הדבר היא שאתה אכן מנצל את כל הזכרון שברשותך מבלי שתהיה מודע לכך. הדבר לא בא לידי ביטוי בפוטושופ עצמה, אלא בניהול הזכרון של ווינדוס.

אני בטוח שתוכל לשים לב לכך אם תבחן היטב את פעילות הזכרון ב task manager.

כמובן ש CS4 מנצלת את הזכרון בצורה טובה הרבה יותר מעצם היותה 64-ביט (כלומר התוכנה עצמה מסוגלת לגשת לכל מרחב הזכרון).

לגבי אופטימיזציות נוספות שאתה יכול לבצע לזכרון, אתה מוזמן לקרוא כאן.

לצערי אני לא יכול לעזור לגבי הנושא של האצת OpenGL מאחר ואין לי נסיון עם CS4.

פורסם
  • מחבר

אם אני מבין נכון, ברגע שפוטושופ מנצלת את מירב הזכרון שהקצבתי לה (100% שזה יוצא לפי פוטושופ 3255MB)

היא פונה לשארית הזכרון כ - scratch disk?

אז מה הרעיון שפוטושופ מגבילה אותי עד 3255MB?

או שאני לא מבין נכון?!

בכל מקרה אני כן עוקב צמוד מאוד אחרי התנהלות הזכרון בעבודה עם פוטושופ!

מה שקורה הוא פשוט,

התוכנה מנצלת יחסית מהר (קבצים גדולים) את הזכרון המוקצה לה (3255MB)

כך שב task manager רואים בלשונית processes שפוטושופ צורכת באיזור ה 3350 MB

וזמן קצר לאחר מכן בלשונית preformance רואים שכמות הזכרון בשימוש נושקת לשישה גיגה (כמובן כולל הכל, מערכת הפעלה וכו')

אבל בנקודה זו, פוטושופ מתחילה לשלוח אינפורמציה לכונן!

וזאת מבלי להשתמש בשתי גיגה זכרון נוספים שקיימים במערכת! (8GB)

כמו כן חשוב לציין כי בגלל עודף הזכרון שלא בשימוש אני לא מפחד לבטל פעולות של תוכנות רקע, לדוגמא לשמוע מוסיקה במקביל לפוטושופ כי גם ככה יש גבול לתוכנה.

לגבי אופטומיזציה, אכן קראתי ואני מכיר היטב את העיניין. תודה רבה על כך.

השאלה היא האם CS4 תיתן לי באופצית ה preformance בתוך התוכנה את האפשרות להפנות לפוטושופ יותר זכרון מ 3255MB

כי אז אני גם אתאמץ לבטל את כל תוכנות הרקע למעט מערכת הפעלה ואוכל להקצות אך ורק לפוטושופ קצת מעל 6 גיגה,

שזה פי שתיים ממה שאני יכול להקצות היום!

האם כך הדבר?

פורסם

זה לא שפוטושופ מגבילה אותך. פוטושופ CS3 מוגבלת בעצמה, כל הגרסאות של תוכנות אדובי עד CS3 הן אפליקציות 32 ביט בלבד, מה שאומר שהן לא יכולות להשתמש ביותר מ 4GB זכרון (במקרה של פוטושופ, 3777MB זה המקסימום). מי שאחראי לכל נושא הפניית מידע ה scratch לשאר הזכרון ואח"כ לדיסק הוא מערכת ההפעלה, פוטושופ אפילו "לא יודעת" שהדבר מתרחש.

CS4, לעומת CS3, מסוגלת לגשת בעצמה לכל מרחב הזכרון כי מדובר באפליקציה של 64 ביט. כלומר אתה תראה הרבה מעבר ל 3255MB ב 100%, אתה תראה משהו כמו 7.5 GB. אין בעיה לדאוג למקום פנוי לתוכנות שירוצו ברקע, הרי תמיד תוכל להגדיר פחות מ 100% לניצול הזכרון.

המצב שאתה מתאר לגבי הבדיקות עם task manager תקין (בדקתי עכשיו). מערכת ההפעלה מקצה לכל היותר 2GB RAM לטובת כתיבת scratch לזכרון. כלומר השימוש ב פוטושופ CS3 בלבד מגיע ל 5777MB לכל היותר (3777MB זה המקסימום האפשרי ע"י פוטושופ + 2GB של מידע ה scratch שהולך לזכרון), כשיתר הזכרון ישמש את שאר התוכנות ברקע.

פורסם
  • מחבר

ובכן,

קודם כל תודה על ההסבר.

שנית, מעניין אם 3777MB + 2GB שמפנה ויסטה כ scratch

כלומר 5777MB פולעים בדיוק אותו הדבר כמו 5777MB שיוקצו דרך פוטושופ ב CS4...

אבל, כל זאת,

ככל הנראה שאני אנסה להתקין CS4 ולבדוק את העיניין,

אחרי הכל, אחד הנושאים היותר מעניינים הם עינייני הביניים וכמובן שאני מתכוון ל openGL.

בכל מקרה אני מאמין שעד אז אני כבר יעדכן תוצאות.

תודה.

פורסם

שנית, מעניין אם 3777MB + 2GB שמפנה ויסטה כ scratch

כלומר 5777MB פולעים בדיוק אותו הדבר כמו 5777MB שיוקצו דרך פוטושופ ב CS4...

זה לא יפעל אותו הדבר, CS4 תציג שיפור די משמעותי לדעתי. כשהאפליקציה עצמה מסוגלת לגשת לכל מרחב הזכרון הזה, היא מנהלת את כולו (עם כל האופטימיזציות שלה) במקום רק לנהל 3777MB מתוכו. זה מאפשר ניצול יעיל בהרבה של הזכרון ועבודה מהירה יותר.

פורסם
  • מחבר

יבדק!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים