עבור לתוכן

צרות בהחלטות.. כמו תמיד C2D או C2Q

Featured Replies

פורסם

בס"ד

אני יודע ששואלים את זה הרבה אבל לא מצאתי שום מקום שבו הייתה החלטה סופית:

אני קונה מחשב ומתלבט בקשר למעבד; Q6600 המפורסם או E8400 (הגם די מפורסם ::)).

למה מתלבט? בגלל זה:

1. הE8400 הוא 45nm, הQ6600 הוא 65. (ומה זה אומר בכלל?)

2. אומרים שכפולי ליבה יותר טובים למשחקים אבל מתישהו המרובעים יהיו יותר טובים - למה זה? אם אני אעשה OC לQ6600 שיהיה 3GHz בכל ליבה אז הוא יהיה יותר טוב\שווה?

3. אני קורא הרבה השוואות שעל פיהן מחליטים איזה מעבד לקחת אבל נראה שאני בסירה לבד - אני לא אוהב את כל משחקי האקשן האלה עם הסביבות הריאליסטיות בטירוף, משחקים כמו RA3 עושים לי את זה. זה אומר שאני יכול להרשות לעצמי מעבד פחות חזק, נכון?

4. לאורך זמן - תציצו רגע ב2 שוב ואז תנסו להסביר לי אם שווה לקחת את הQ6600 (אם הוא באמת יעבוד כמו ה E8400 אחרי שנעשה לו OC) כי משחקים עתידיים יתמכו ביותר ליבות ככה שאני לא אצטרך להחליף מעבד או שאין לי מה לדאוג?

פורסם

2. זה ידוע שלE8400 יש יתרון קל במשחקים ובעצם הוא יותר זול מה שגורם לו להיות יותר משתלם. הסיבה היא שבעתיד אמורים משחקים לנצל יותר ויותר ליבות, אך זו בעצם הסוגיה.. אם זה יהיה בעתיד הקרוב אז הQ6600 יהיה עדיף לכאורה, אך אם זה לא יקרה בעתיד הקרוב אז היתרון כפי שציינתי הוא של הE8400.

לגבי האוברקלוק.. אני מניח שהם יהיו שווי ערך, אבל אין לזה משמעות מהסיבה שגם לE8400 ניתן לעשות אוברקלוק.

3. אתה צודק, הדרישות של RA3 די נמוכות ביחס ל E8400/Q6600, אבל אולי יהיו בעתיד משחקים שידרשו מעט יותר ובכל זאת תרצה לשחק בהם. לדעתי אתה תסתפק עם E5200 וכרטיס מסך סביר.

4. כרגע עד כמה שאני יודע, אין שום משחק שמנצל יותר מ-2 ליבות אבל למשחק GTA4 יש המלצה למעבד מרובע ליבות, אז כנראה שהוא כן יתמוך. שוב, זו סוגיה שאין לה תשובה חד משמעית. לא ניתן לחזות את העתיד. מחזקת העובדה שלא מאתמול הציעו שמשחקים בקרוב יתמכו בריבוי ליבות.

בסה"כ לדעתי עדיף לקחת E8400 ולא לנחש מה יהיה בעתיד.. אבל במקרה שלך עדיף לרדת רמה לכיוון הE5200.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה. ;)

איזה יתרון יש לו?... אם עושים OC אז הם אותו הדבר בשתי הליבות לא? אלא אם אתה אומר שלעשות לE8400 אוברקלוקינג זה יהיה יותר יעיל...

מאיזה סיבה כדאי לי לקחת את הE5200 בדיוק?... חיסכון, או שאתה אומר לי להוריד בתקציב של המעבד כדי לקחת כרטיס מסך יותר טוב? וחוץ מזה, הוא לא קצת ישן? (לפי השם...)

וד"א אם תסתכל בZap תראה שהE8400 עולה רק 80 שקל פחות... לא קריטי במפרט מחשב שלם.

פורסם

תשמע, אני אולי לא מומחה פה בפורום אבל גם לא נביא :lol:

לאחרונה, כל אחד שרוצה מפרט מחשב שולף את מילת הקסם - "לעתיד"

אז ככה, אתה הרי יודע שאין סוף לדברים האלה בתחום המחשבים, מבחינת חומרה, תקופה של חצי שנה זה המון זמן, אז מחשב לשנה.. אלוהים גדול..

אבל מבחינת תוכנה (משחקים ותוכנות) זה עניין אחר לגמרי - הם תמיד אם לא לרוב יפגרו מבחינת דרישות אחרי החומרה.

(ואני לא מדבר על Crysis שהוא משחק "חריג" שדורש כח עיבוד וכרטיס גרפי חזק ביותר כדי לרוץ חלק)

לדעתי לפחות צריך לקנות מחשב לפי צרכים כי אף אחד לא יודע מה יצא בעתיד.

כמו לדוגמא, לקנות מעבד Quad שיוכל להיות מנוצל רק במשחק אחד בודד זה לדעתי בזבוז כסף

(מאותה סיבה שכיום אין הרבה תוכנות או משחקים שיכולים לנצל באופן מלא 4 ליבות)

ולגבי ליבת C7i החדשה של אינטל, יעבור די הרבה זמן עד שיוכלו לנצל אותה באופן מלא, אבל כרגע היא בזבוז כסף.

מבחינת אישית, הייתה לפי אפשרות לקנות בזמנו Q9300 אבל עשיתי שיקול של עלות מול תועלת ולא היה שווה לי

להוסיף את הכסף אלא להשקיע אותו במשהו אחר.

אז בחרתי ב-E8400 שקניתי לפני חצי שנה ואני מרוצה.

פורסם

E5200 חדש יותר משני המעבדים המדוברים, אבל אין לזה משמעות. המשמעות היא ההבדל במחיר ובעובדה שאין לך צורך במעבד חזק יותר.

אני לא יכול לנחש באילו משחקים אתה תשחק בעתיד.. אבל לRA3 הוא די והותר. ולא, לאו דווקא על חשבון כרטיס מסך חזק יותר, אלא כי הוא מספיק לשימושים שלך כפי שנראה.

לגבי הE8400.. אם תחפש השוואות בניהם (יש בסטיקי בין היתר) אתה תראה שבחלק מהמשחקים הוא מציג יתרון קל בביצועים. בנוגע לאוברקלוק.. לא הבנתי את השאלה שלך, אבל אני אחזור על מה שאמרתי לצורך העניין. אם אתה מציע לקנות Q6600 ולהשוות את הביצועים שלו לE8400 ע"י אוברקלוק, אז התשובה שלי היא שאתה יכול לבצע אוברקלוק גם לE8400 ואז תאורטית הוא שוב יקח את ההובלה בביצועים (קטנה אמנם, אבל קיימת). ובגלל שהוא מעט יותר טוב ומעט יותר זול, אני לא רואה סיבה לקחת את הQ6600 במיוחד לא כשמדובר במשחקים שאינם כבדים ודורשים כח עיבוד רב (לפחות במקרה של RA3 ודומיו). אפילו אם יצאו משחקי אסטרטגיה שיתמכו ב4 ליבות זה לא יפיק יתרון גדול - כי שני המעבדים הללו הם די והותר למשחקים כאלו.

פורסם
  • מחבר

תודה אחים שלי ^^

חושב שהבנתי את העניין. Cya :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים