עבור לתוכן

תהיות בנושאי הרחבת אחריות וtv-out

Featured Replies

פורסם

במהלך השבועות האחרונים התחבטתי בנושא קניית לפטופ די הרבה ועדיין לא קניתי אחד. שני הדברים העיקריים בהם לא הייתי בטוח הם:

א. האם להרחיב אחריות משנה לשלוש בתוספת של 700-1000 ש"ח, במיוחד כאשר אני מתכנן לקנות דגם זול (עד 3000k)?

ב. האם חשוב לי להתעקש על יציאת tv out? בסה"כ צפייה בסרטים היא אחד העיסוקים העיקריים שלי. האם עדיף לי לרכוש דיוידי קורא צרובים במקום? האם הוא יקרא כל סרט שאצרוב? האם גם הטלוויזיה צריכה להיות מותאמת ליציאת tv-out של המחשב? איפה האיכות תהיה יותר טובה, דיוידי קורא צרובים או דרך המחשב והtvout?

אשמח לכל עזרה,

דורי

פורסם

א) השיקול הוא נטו שלך. זה הימור. תיקון של תקלות כמו לוח אם או מסך כשהמחשב מחוץ לאחריות עולה הון תועפות (2K ומעלה). אם במקרה קרה לך אחרי שנתיים והמחשב לא באחריות - אכלת אותה, תזרוק את המחשב לפח ותקנה חדש. מצד שני - אם לא קרה, או קרה אחרי 4 שנים (כשהמחשב גם ככה לא שווה הרבה), וקנית אחריות מורחבת - אז בזבזת 700-1000 שקל. אין שום דרך לצפות מראש מה כדאי ומה לא, ואין פה נכון או לא נכון. רק צריך להיות מודע לאפשרויות.

ב) יש שני סוגים של יציאות טלוויזיה. SVIDEO שזה חיבור אנלוגי ו-HDMI שזה חיבור דיגיטלי לטלוויזיות ה-LCD החדשות יותר. האיכות של ה-SVIDEO די על הפנים, אבל אם זו האפשרות היחידה, אין מה לעשות. באופן כללי, אם אתה מתכוון לראות בצורה תכופה סרטים מהמחשב בטלוויזיית LCD, שיש לה חיבור HDMI, כדאי להשקיע במחשב עם יציאת HDMI.

נגני DVD שקוראים צרובים לא תומכים בד"כ בכל הקודקים הקיימים. היתרון שלהם - שזה תמיד נוח יותר מאשר להתחיל לחבר מחשב. החיסרון - בעוד במחשב בעיות תאימות אפשר כמעט תמיד לפתור ע"י תוכנה וקודק מתאים - בנגן DVD כזה, אם אינו מזהה פורמט מסוים של סרט מסוים - אין מה לעשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים