עבור לתוכן

מדוע מייצרים עכשיו כל כך הרבה מסכים עם מכלול צבעים רחב?

Featured Replies

פורסם

כל מסכי דל החדשים (בכל הגדלים אאל"ט),הפיליפס החדש דגם 240PW9EB, ה-HP LP2475W...ועוד ועוד...אם אני מבין נכון,מכלול רחב מתאים רק לגרפיקאים שעובדים במרחב aRGB.לכל שאר המשתמשים עדיף מכלול רגיל שמותאם לוינדוס.מסך בעל מכלול מורחב יראה צבעים לא נכונים במרבית יישומי וינדוס ואינטרנט.אז למה מגמת הייצור היא לכיוון מכלול מורחב דווקא?....

פורסם

מסתמנת מגמה כזו לדחוק הצידה מסכים עם מכלול צבעים סטנדרטי. גם Eizo עומדת להשיק את ה-S2432W עם מכלול צבעים מורחב ל-92% ו-DisplayPort.

זה חלק מהאסטרטגיה השיווקית להפוך את המסכים ליותר מושכים על הנייר, אחרי שלא נותר במה לשפר מבחינת טכנית (ושיווקית) את הפאנלים האיכותיים, ובו זמנית להציע מסך עם יתרון מסויים בעת הבאה לדפוס.

חלק מהאנשים טוענים פה שזה מוצא חן בעיניהם שרואים צבעים עזים בסרטים, כך שלשימושים רגילים לא תמיד ניתן לפסול על הסף את המסכים עם מכלול צבעים מורחב. למי שחושב שזה לא מתאים לו בגלל התרגלות לרוויית צבעים נורמלית במסכים שיש ברשותו, יש עדיין אפשרויות אחרות במגוון גדלים. שוק המסכים עם מכלול צבעים סטנדרטי עוד לא נעלם לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אני קורא רק תלונות על מסכים עם מכלול צבע רחב.מי רוצה לראות צבעים לא נכונים?...לא מבין את זה...בכל-אופן, הבנתי שיש תוסף לפיירפוקס 3 שפותר את הבעיה הזאת.האם זה נכון? האם באמת גלישה עם התוסף הזה על מסך עם מכלול מורחב תדמה גלישה עם מסך רגיל?...לא נראה לי.מסך עם מכלול מורחב אי אפשר אפילו לכייל ל sRGB.ומה עם גולשי אקספלורר? ויישומים שאינם אינטרנט?... :-\

פורסם

בניגוד לאינטרנט אקספלורר כיום בפיירפוקס 3 יש ניהול צבע מובנה, אך הוא לא עובד בברירת המחדל. הסיבה לכך היא בגלל שרוב התוכן ברשת אינו במרחב aRGB, ולכן העדיפו להשאירו לא פעיל. התוסף משמש כקיצור דרך להפעלת ניהול הצבע.

פורסם
  • מחבר

בניגוד לאינטרנט אקספלורר כיום בפיירפוקס 3 יש ניהול צבע מובנה, אך הוא לא עובד בברירת המחדל. הסיבה לכך היא בגלל שרוב התוכן ברשת אינו במרחב aRGB, ולכן העדיפו להשאירו לא פעיל. התוסף משמש כקיצור דרך להפעלת ניהול הצבע.

תודה,אבל לא ממש הבנתי מה התוסף הזה עושה,ובמה זה שונה משינוי הצבעים ע"י ה- OSD של המסך או ע"י שינוי הגדרות בכרטיס המסך.

נניח למשל,שהמסך הוא בעל מכלול מורחב.האם התוסף יכול לשנות את התמונה באתר אינטרנט כאילו המסך הוא במקור בעל מכלול רגיל,ולהיפך?...

האם השימוש בתוסף יכול לבטל את ההילה מסביב לטקסט שמרבים לדווח עליה במסכים עם מכלול צבע מורחב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים