עבור לתוכן

adjustments for a few layers

Featured Replies

פורסם

אהלן

שאלה קצרה נוספת,

האם ישנה אפשרות להכחל שינויים, ואני מתכוון לדינמיות מוחלטת, כלומר כל פילטר או שינוי מתפריט ה adjustments

על מספר שכבות מסויים? נגיד 4 מתוך 30?

תודה.

פורסם

על איזה תוכנה אתה מדבר?

פורסם

התשובה היא בהנחה והכוונה לתוכנת פוטושופ ::)

כשאני צריך לעשות משהו כזה אני בד"כ מאחד את השכבות המיועדות תחת Smart Object ואז מחיל על השכבה החדשה את האפקט.

ככה אפשר לשמור על השכבות "בחיים" וגם להחיל אפקט בקלות.

פורסם

^^

אכן הדרך המקובלת לעשות זאת בהנחה שמדובר בפוטושופ (סביר להניח לפי הדיונים הקודמים), והדבר נכון החל מגרסה CS2 ואילך.

פורסם
  • מחבר

תודה,

קודם כל כמובן שפוטושופ.

שנית, אנימבין שאחרי שאני הופך מספר שכבות ל smart object אני יכול להכיל רק adjustment layers?!

אבל איך אני חוזר למצב בו כל השכבות פרושות לפני שוב בנפרד.

אני מנסה ללחוץ פעמיים על האייקון הקטן התמונת השכבה המאוחדת והוא פותח לי קובץ חדש בפוטושופ של שלושת השכבות שאיחדתי ולא בקובץ המקורי.

כלומר במקורי שלושת השכבות המאוחדות נשארות סגורות.

איך אני פותח אותם חזרה?

פורסם

על smart object אתה יכול להפעיל פעולות נוספות שהן non-destructive כמו פילטרים וטרנספורמציות. אבל הן לא מוכלות בתוך האובייקט (שהוא למעשה קובץ psb), אלא הן באות לידי ביטוי כתכונות של השכבה המייצגת את ה smart object (כמו blending options). השכבות המקוריות בתוך ה smart object במקרים האלה לא משתנות.

אני מנסה ללחוץ פעמיים על האייקון הקטן התמונת השכבה המאוחדת והוא פותח לי קובץ חדש בפוטושופ של שלושת השכבות שאיחדתי ולא בקובץ המקורי.

כלומר במקורי שלושת השכבות המאוחדות נשארות סגורות.

איך אני פותח אותם חזרה?

הצורך היחיד שאני רואה לפתיחה מחודשת הוא אם אתה מעוניין לשנות את סדר השכבות בעבודה כך שהשכבות המושפעות ע"י ה adjustment layer לא מסודרות ברצף, אבל עדיין להיות מסוגל לשנות את ה adjustment כך שישפיע על כולן בו זמנית. אני אישית לא מכיר דרך לעשות זאת בפוטושופ, הדבר היחיד האפשרי הוא ליצור עותק של ה adjustment layer עבור כל שכבה ולהשפיע על השכבה הבודדת. ולהשפעה על שכבה בודדת לא צריך smart object, הגדרת השכבה המושפעת כ clipping mask תעשה את העבודה.

אם לעומת זאת אתה מתכוון להשאיר את סדר השכבות הללו ברצף, אין סיבה שלא להשאיר אותן תחת אותו smart object.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים