עבור לתוכן

בעיה ב photomerge וקבצי raw

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם.

נתקלתי בבעיה מורכבת למדי ואני מחפש פתרון כבר זמן מה.

אני מנסה לעשות דבר פשוט לכאורה אבל בעיה.

יש לי עשר קבצי raw שאמורים להיות פנורמה אחת הוריזונטלית.

עכשיו, לעשות פוטומרג' או לחבר ידנית אין כל בעיה. הבעיה מתחילה כאשר אני מעוניין להכין קבוצה אחת של קבצי הפנורמה בחשיפה אחת מסויימת (מבהקים בהירים) ואני מדבר על להכין אותם ב ACR, וקבוצה שניה על פי המבהקים הכהים!

כלומר גם פוטומרג' וגם HDR!

הבעיה נוצרת כאשר אני עושה פוטומרג לשתי הקבוצות בנפרד, ואחרי שינויי חשיפה וצבע ב ACR פוטושופ מחברת את הקבצים באופן שונה בין שתי הפנורמות שנוצרו (על מנת לבצע HDR ידני)

ולכן אין התאמה ביניהם ואי אפשר לשחק עם שכבות לא זהות!

חשבתי כמובן לעשות זאת ידנית (את הפוטומרג') אבל עדיין אני צריך לעשות פוטומרג' זהה לחלוטין גם לסדרה הכהה וגם לבהירה,

עקב העשייה הידנית איך אני יכול לדייק ברמת הפיקסל כדי שבעשיית HDR תהייה התאמה מושלמת???

אכן בעיה קשה.

אשמח לפתרון ורעיונות בכיוון או אפילו הכוונה למקור שיכול לעזור.

תודה רבה.

פורסם

האם 2 הקבוצות שונות לחלוטין, כלומר ללא תמונות חופפות?

פורסם
  • מחבר

שלילי!!

שתי הקבוצות זהות לחלוטין בקומפוזיציה!

שתי הסדרות בעצם נוצרו מאותם קבצי מקור (RAW)

פשוט קבוצה אחת בחשיפת יתר והשנייה בחסר.

פורסם

אולי אני מפספס כאן משהו... מאחר וברשותך 2 סדרות זהות של תצלומים, כשההבדלים בין הסדרות החשיפה בלבד, מה מונע ממך לבצע קודם כל טיפול HDR לכל תמונה בנפרד, (כך שיש לך 10 תמונות HDR) ורק בסוף לאחד את כולן לפנורמה? אם התהליך יגרום לשוני מהותי מאוד בין התמונות מכדי שיהיה ניתן למזג אותן לפנורמה, לדעתי לא צריכה להיות בעיה לבצע תיקונים כדי לאפשר מיזוג טוב.

פורסם
  • מחבר

אכן אפשרות.

העיניין הוא שמאוד קשה לצפות את התוצאה הסופיתשל כל הפנורמה בהיבט של בהירות וצבעונית.

כך שאם אני עובד HDR לכל פריים בנפרד ואחר כך מחבר אני מוגבל מאוד לגבי שינויים.

כלומר יצאתי מתחום ה non distructive

שוב, אני יכול גם לבחור באופציה הזולה ביותר ולשכפל פנורמה אחת, ולהעתק לשנות בהירות,

אבל כמו שאתה מבין אני לא מחפש קיצורי דרך.

יש מצב פה להדפסה של מטר גובה על 5 מטר אורך! הייתי מעוניין לעבות בניצול מקסימלי של הקובץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים