עבור לתוכן

סאב

איזה סאב יש לכם? 360 הצבעות

1. 1. איזה סאב יש לכם?

• 15" עם חלונות אטומים בחדר....
    • 12" 300W
    • 12" 200W
    • 10"
    • 8"
    • 6"
    • יותר עצבני מאלה...
      0
    • אין לי בכלל סאב

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני מעביר טיפה את הנושא, יש דרך שבא אפשר לשפר סאב וופר קיים ? כאילו שינויים מסוימים בגוף המקורי שיכולים להביא לשיפור ?

פורסם

15", 300WRMS

והשכנים סובלים

פורסם

בעיקרון מה צריך יותר מ8' אינץ בחדר כאילו יותר מזה בחדר זה סתם Showing Off מילא עם יש לך סלון גדול ומערכת קולנוע וסטריו מחוברת ביחד ואתה דורש את הכל לשימוש קבוע שלא נדבר על זה שאין לך בעיה של כסף אז 12' ו15' באיזה 300Watt, אבל בדוגרי בחדר למוזיקה ולמשחקים וסרטים 8' אינץ זה אחלה סידור לא חושב שצריך יותר מזה אני מסתפק.

פורסם

בעיקרון מה צריך יותר מ8' אינץ בחדר כאילו יותר מזה בחדר זה סתם Showing Off מילא עם יש לך סלון גדול ומערכת קולנוע וסטריו מחוברת ביחד ואתה דורש את הכל לשימוש קבוע שלא נדבר על זה שאין לך בעיה של כסף אז 12' ו15' באיזה 300Watt, אבל בדוגרי בחדר למוזיקה ולמשחקים וסרטים 8' אינץ זה אחלה סידור לא חושב שצריך יותר מזה אני מסתפק.

בחדר שלי ראיתי עם הקליפס פרומדיה (סאב של 130 ואט 6.5 אינץ)

מהיר ועצבני (אחד, אין לי עדין את השתים)

והסאב התאמץ ונחנק בקטעים מסוימים נשמע טוב אבל היה קטעים שהסאונד התעוות ולא היה טוב

שאני יקנה סאב נורמלי ורמקולים לחדר זה לא יהיה פחות מ10 אינץ

יותר לכיוון של 12-15

אפילו אם אני יצטרך לבנות אותו בעצמי, כי סאבים כאלה טובים עולים הרבה.

עריכה: שאני משחק ורואה סרטים אחרי 20 דקות הסאב כבר זז כמעט חצי מטר שהווליום גבוה יחסית

פורסם

12" של חברת פאדאדיימ, 250W RMS.

פורסם

8".? :o

אין לי את החדר הכי גדול בעולם, אבל אני אוהב לשמוע חזק...

הסאב ברמקולים שלי 8".. (3way)

והם מוציאים באסים חזקים, אבל בעוצמה זה מתעווט, וזה לא טוב....

היה לי סאבוופר 12", אבל לא היה מספיק...

קניתי 15", 300WRMS, עכשיו אני מרוצה...

סה"כ....אין לי בחדר הרבה דברים..

2 באסים- 15", 12".

4 עליונים, 4 טוויטרים.

2 מוניטורים למחשב.

2 מוניטורים לילה..

4 מגברים.

קרוסאובר 3WAY, ומיקסר....

לסיכום... יותר גדול יותר טוב!

פורסם

מה יהיה?

עד מתי תמשיכו למדוד סאבים על פי אינצ'ים??

כן, הגודל לא קובע!! (מעניין כמה מחברי הפורום אמרו את זה מתוך נחמה לעצמם ולאו דווקא על סאב...If you know what I'm saying)

J/K :D

עדיין אל לנו לשכוח שכשמדובר ברמקול גודל האלמנטים הוא אחד הדברים האחרונים עליהם עלינו לתת את הדעת. שכן, השקעה של יצרן בתכנון נכון יותר של קופסא ובכלל של אלקטרוניקת הקרוס ברמקול הוא חשוב לא פחות (אם לא יותר!) ויכול לתרום רבות לאיך היצירה הכוללת נשמעת.

וזה מה שצריך לעשות: בחדר עם אקוסטיקה נתונה ומסוימת, עלינו לבחון את הרמקול כיצירה כוללת.

האמינו לי שיש סאבים 8" שיעשו ביצפר לסאבים 12". אם אתם חובבי באס בכמויות (דבר שהוא קל לכל יצרן - לעשות סאב מפוצץ - דחוף אלמנט גדול לקופסא בעלת תהודה גדולה וצור רושם על אנשים לא מנוסים כי הבאס הוא בטונות, אבל מחורבן לחלוטין ולא צריך אוזן רגישה כדי להבחין בכך), קנו סאב עם אלמנט 12". רק מאוחר יותר תבינו את הטעות העילגת שעשיתם! ואני מבין, כי אתם צעירים (חוץ מKoM וממני :P) ויקח זמן עד שתגיעו לבשלות המוזיקלית ותבינו שאותו סאב שהתהדר באלמנט גדול, מפיק באס מרוח ואיטי, וזה לא מה שחיפשתם...

אגב, יש לעשות הפרדה מוחלטת בין סאב לק"ב ולמוזיקה: סאב שתוכנן לקולנוע ביתי שם הפיצוצים והבאס ההרתעתי הוא חשוב, קרוב לוודאי יכשל בביצועיו בעת ניגון מוזיקה.

אודיופילים רבים קונים מוניטורים כי הם נותנים "צליל איכות"{ כלומר הבאס אומנם לא יורד נמוך אבל מה שקיים הוא מדויק, מהיר ולא מהדהד (=מצוין למוזיקה) עם פאנצ'יות במידה (ולא מוגזם כמו רמקולים אחרים שכולנו מכירים) }, ומוסיפים להם סאב שימשיך במלאכת יצירת הבאס בערך איפה שהמוניטורים עזבו. כלומר לא יותר באס, אלא להשלים את הבאס שחסר וכדי ליצור הרמוניה עם מוניטורים, כך שהמעבר בבאס מן המוניטור לסאב יהיה מושלם, יש צורך במסע מפרך של שמיעה, ולא אחת מסע זה כרוך בהוצאה כספית גדולה מהמתוכנן, כי קשה לדרוש מממברנה של אלמנט גדול יחסית (וופר 8" לעומת וופר 4.5" במוניטורים קטנים ומעולים של פרואק, כמו הResponse 1sc שעולה 16K בארץ...) לנוע מהר (זאת כדי ליצור באס שדומה במידה רבה לבאס שהוופר הקטן של המוניטור יוצר) ובעיוות נורמלי וסביר. בכדי להתגבר על בעיית הסאב הלא מוזיקלי יצרנים שוקדים על הסאבים שלהם ובכך הייצור מתייקר וזה מה שמוביל לתג מחיר גבוה ואפילו מופרך במקרים מסוימים,שהרי המונח "סאב מוזיקלי" הוא מעין אוקסימורון מטיבעו ויש אודיופילים שלא יחברו סאב למערכת שלהם בחיים (לשמיעת מוזיקה, לא לק"ב!), כמו חובבי הNaim למיניהם....

פורסם

לי יש 15 אינטצ של סוני.....250WATT...

צליל חלק נקי ועוצמתי...

פורסם

אני לא יודע לגבי יותר גדול יותר טוב, כי בסך הכל בעידן של היום יש כבר סאבים 8' בכאלה איכויות ועוצמות שגם לא תופסים הרבה מקום וגם חזקים בצורה בלתי רגילה ולא נמרחים בווליום גבוהה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים