עבור לתוכן

מחשב נייד משרדי עד 17000

Featured Replies

פורסם

מחפש מחשב נייד קל (עד 1.5 ק"ג ועד 12 אינטש) עד 17,000 עם הדרישות הבאות:

1. נוח

2. לא חם

3. סוללה ארוכה (לפחות 5 שעות)

4. שרות טוב

5. יכול להריץ המון אפליקציות במקביל בלי שנגמר הזכרון

6. אמינות

7. תמורה טובה בעד הכסף

השימוש הוא רק משרדי תוכנות פשוטות אבל שלוקחות הרבה זכרון (אפליקציות גרפיקה, מסחר, OFFICE ועוד)

המליצו לי על המחשב הבא של TOSHIBA:

http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=3709&p=8

בעיקר בגלל העוצמה, האמינות, והדיסק SSD

מה דעתכם? יש עוד המלצות?

פורסם

אני לא ממליצה עליו בכלל, איכות הבניה לא מתאימה למחיר. הוא עדין מידי. היתרון העיקרי שלו הוא שהוא מאד מאד קל, לדעתי זה לא שווה את המחיר.

קח בחשבון שמדובר במחשב עם מעבד ULV כך שכח עיבוד חזק מאד אין לו. מחשבים איכותיים רבים ב-12.1" מכילים מעבדי ULV או LV, זה לא בהכרח בעייתי בשבילך. על אילו תוכנות גרפיקה מדובר?

אם אתה יכול להסתפק במעבד LV אז אני בהחלט ממליצה על ה-HP 2530p (קיים עם מעבדי LV או ULV) שהוא אחד המחשבים העמידים והאיכותיים ביותר שראיתי בקטגוריית הגודל הזו כרגע. חיי הסוללה מעולים (מינימום של 6 שעות על סוללת 6 תאים ותוכל לקבל גם יותר מזה בהתאם לשימוש) ויש לו כונן אופטי מובנה.

אם אתה צריך מחשב יותר חזק אז אני ממליצה על ה-Lenovo X200. אין לו כונן אופטי מובנה או Touchpad (אך ניתן לקנות תחנת עגינה) אבל חיי הסוללה מאד טובים בשילוב עם מעבד יותר חזק. איכות הבניה טובה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

יש לי כרגע X61 והוא מתחמם ממש מהר + עושה לי קצת בעיות.

לגבי הHP, הוא נראה לי ברמה נמוכה מדיי...

יש לך אולי הצעה אחרת?

מה עם סוני?

פורסם

רמה נמוכה מאיזו בחינה? המחשב שאתה ציינת (R500) חלש ממנו. אם חום הוא נושא שמפריע לך אז דווקא כדאי לך להסתכל על מעבדי LV שכן הם מייצרים פחות חום (לא תמצא מחשב שלא מתחמם בכלל ובמיוחד ב-12.1").

למה דווקא סוני? הם יקרים להחריד ולא נותנים שום יתרון לצרכים הספציפיים שלך.

יש עוד אופציות אבל אלו שציינתי הכי טובות לדעתי. אתה יכול להסתכל גם על ה-Dell E4200 אבל היתרון היחיד שאני רואה בו על פני ה-2530p הוא במשקל קצת יותר נמוך. הוא זמין רק עם מעבדי ULV. ה-LifeBook P8020 של פוג'יטסו יצא החודש לדעתי ויש לו מעבדי LV, לי אישית לא יצא לראות אותו או לקרוא עליו ביקורות מהימנות כך שאני לא יודעת אם הוא יהיה תחרות רצינית ל-2530p (שמאד הרשים אותי מכל הבחינות).

פורסם

ה-2530P מאוד מרשים, כי מדובר במחשב 12" עסקי עם כונן אופטי מובנה. הם נדירים מאוד.

אגב, גם ה-X301 של לנובו הוא אופציה. אמנם הוא 13", אבל הוא 13" מאוד, מאוד דק וקל, וגם לו יש כונן אופטי. החסרון הבולט שלו הוא היעדר תמיכה בתחנת עגינה. מצד שני, יש DisplayPort על הנייד עצמו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות :xyxthumbs:

הHP נשמע טוב, אבל יש לי עוד 2 שאלות:

1. האם שווה להשקיע בתוספת לדיסק SSD - 80 גיגה זה תוספת של 3000 ש"ח בערך

2. איזה ספק מומלץ לקנות ממנו ואיזה בכלל נותן לי לקנפג אותו עם 4 גיגה זכרון ודיסק SSD?

פורסם

SSD זה דבר יקר ומיותר. למה שתרצה את זה?

פורסם
  • מחבר

בגלל חום, משקל ומהירות.... אבל שוב, אין לי מושג, בגלל זה אני שואל

פורסם

ההבדל במשקל לא יהיה מורגש. חום ורעש של מאוורר - אולי. מבחינת מהירות, SSD מנצח ובגדול במהירות קריאה, אבל מפסיד במהירות כתיבה.

פה יש ביקורת השוואתית די טובה בין HDD ל-SSD:

http://www.tomshardware.com/reviews/flash-based-hard-drives-cometh,1666.html

לרוב השימושים הטיפוסיים, מהירות הקריאה חשובה יותר (כי רוב הזמן אנחנו טוענים תוכנות מהדיסק ולעיתים רחוקות יחסית כותבים מידע), לכן בעיקרון יש טעם ב-SSD, אבל הפרשי המחיר כרגע הופכים את זה ללא משתלם.

מצד שני, עם תקציב אסטרונומי כמו שלך, אולי זה לא כל-כך צריך להפריע לך.

פורסם
  • מחבר

היי

תודה רבה,

אם יש שיפור משמעותי אז כן, אני מעדיף ללכת על SSD.

הבעיה הכי גדולה שלי זה שהמחשב זז לאט בזבמן שימוש ביישומים, ואני מניח שקריאה מהדיסק יכולה להיות חלק גדול מזה... לכן אני מחפש דיסק מהיר ו-4 גיגה זכרון, מקווה שאני צודק...

פורסם

עם תקציב כמו שלך אתה יכול גם לשקול לרכוש דיסק כזה לאחר הקניה גם בדגמים שלא מציעים את זה ישירות. זכרון זה דבר שאין שום בעיה להוסיף אחרי הקניה.

בכל מקרה, רוב ה-Ultraportables ברמה הזו מציעים אופציה ל-SSD כולל ה-2530p. אם ניתן לקבל את הקונפיגורציה הזו בארץ אני לא יודעת, ברר מול HP או אחד המשווקים.

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם BUY4LESS והם מוכנים לייבא לי את המחשב + SSD + 4 ג'יגה ב-20 אלף שקל, שזה מעל התקציב + הם ממש לא המליצו על HP, אמרו שהמבנה לא טוב. האם אתם מסכימים איתם? חוץ מזה, שבמחיר הזה אני כבר יכול לקנות סוני, לא?

פורסם

SSD זה יקר, כמו שאמרתי, אבל אני מופתע שהם רוצים 20K. :screwy:

אולי כי זה ייבוא אישי או התאמת מפרט ספציפי.

אפילו ה-Thinkpad X301, שהוא מחשב יקר מאוד, עם SSD של 128GB, לא עולה 20K.

http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=Thinkpad+X301

אין לי ניסיון אישי עם ה-2530P, ואני לא יודע ספציפית על מה מתלונן אותו בחור שדיברת איתו, אבל מחשבים אחרים מהסדרה העסקית של HP שיצא לי לראות, נראו מאוד מרשימים ובנויים היטב. כמובן, אני חייב להסתייג, שכן יש מצב שדגם מסוים פתאום נופל מקודמיו.

אתר NotebookReview שידוע בביקורות מקיפות ומקצועיות דווקא התרשם מאוד לטובה מהמחשב, וספציפית מהעמידות שלו:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4663

וסוני? אתה עושה צחוק? סוני לא עומדים ליד העסקיים של HP/DELL/Lenovo/Fujitsu.

פורסם

אני לחלוטין לא מסכימה עם הקביעה המטופשת הזו ש-"HP זה לא טוב". יש דגמים טובים ורעים כמובן.

אישית ראיתי את ה-2530p והתרשמתי לטובה כפי שאמרתי. מהן בדיוק התלונות שלו לגביו?

אתה יכול אמנם לקנות סוני במחיר הזה אבל למה שתרצה?

המחיר שהם מבקשים נראה לי מופרך לחלוטין, אתה יכול ליבא את זה בעצמך בהרבה פחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים