עבור לתוכן

מסך 24" ב 1199 ש"ח עם 3 חיבורים, HDCP ו 3 שנים אחריות...

Featured Replies

פורסם

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=712150

לא להאמין אבל יחס המחירים מתחיל להיות נורמאלי. אמנם מדובר במסך זול אבל לפעמים זה מה שבדיוק אנשים מחפשים, וכאחד כזה יש לו אפילו כמה נתונים נחמדים שלא רגילים לראות במסכים זולים כמו 2 חיבורי VGA ו DVI אחד עם HDCP (לא שהHDCP באמת כזה מעניין), ואפילו ניגודיות של 1000:1 (3000 דינמי). אמנם זה לא EIZO השמרנים שאפשר לסמוך עליהם אבל המחיר הוא טוב מאוד. וגם אין פה קיצוץ באחריות - 3 שנים מלאות.

המגמה היא טובה ואני מקווה שזה רמז שהכל הולך בכיוון הזה. זה כרגע יוצר מצב אבסורדי שבמחיר של הדל 2408 אפשר לקנות כמעט 3 מסכי 24 אחרים, מבחינה כלכלית זה הופך את הדל למותרות נטו.

ואני לא מתכוון לזה שהמסך הזה הולך לקרוע אחרים, אלא שהמחיר מאוד טוב - שובר מחסום נוסף.

מה שמציק בעין זה כמובן הזוויות צפייה האופיניות למסכים הזולים יותר (160) אבל קשה לסמוך גם ככה על כל מי שרושם 170, ובכלל הם מנסים להיראות מאוד גלויים שם - ציינו גם ניגודיות סטטית דבר שבכלל נדיר לראות בספציפיקציות של מסכים לא יקרים. אבל כדאי לציין - ראיתי באיזה עמוד של חנות ברוסייה (גוגל ;)) נתוני ניגודיות של 800 ו 2000 דינמי.

מה שיפה - אפילו נשאר שקל לשים בקופת צדקה ;D.

http://www.proview.com/Product/Product_Spec.aspx?sn=544π=118&ii=5783

ImgMProduct.aspx?im=1349

ImgMProduct.aspx?im=1351

פורסם

מילא סתם מסך זול, אבל זה PROVIEW :puke:

יש גם את ה - VIEWSONIC Q241W בזול יחסית (אבל הוא כנראה לא מגיע עם חיבור DVI, אבל ייתכן שיש דווקא דגמים שכן מגיעים איתו).

פורסם
  • מחבר

זו בדיוק הסיבה שאתה משלם יותר על מסכים - אז מה אם זה פרוויו, תאמין לי שזה מתאים ללא מעט אנשים - וקיא ושאר השטויות זה לא יותר מאשר סטיגמה מנופחת. חברה שמייצרת מסכים לא מתפקדים או זוועתיים בעליל לצפייה תפשוט את הרגל מהר מאוד אלא אם כן היא מייצרת גם דברים שונים לגמריי (גרביים למשל ;D ).

וכמה עובדות - פרוויו זו לפחות חברה קיימת, מותג לא קטן שבעבר קנה את MAG.

ודווקא אחרי הקיא שלך הזכרת את הויוסוניק - שם מנצנץ כדי ליצור ניגודיות, אבל יש לך מושג מי מייצר את המסך הזה ? ממש לא ויוסוניק, סתם חברה עלומת שם, יש בדיוק את המסך הזה בעוד 1001 שמות עם מפרט טכני לפי בקשתך- זה כולה מסך מדבקה שגם ויוסוניק קנו, לא סתם הוא לפעמים מגיע עם DVI לפעמים בלי, פעם פאנל סוג אחד ופעם פאנל שונה לגמריי. ויוסוניק החליטו לתת שנתיים אחריות מסיבה מוצדקת - אבל הם סה"כ שמו מדבקה שלהם על מסך של יצרן עלום שם בכדי להתחרות בדיוק באותו שוק.

ד"א - לולייר, כן כן - לולייר האגדית (לול מה ? ;) ) מוכרת מסך זהה לחלוטין בעיצוב עם פאנל MVA, שזה בערך הדבר העיקרי הבאמת טוב שיצא מהמפעל העלום שם שמייצר את המסכים האלו. אני בהחלט היתי מוכן שתהיה על המסך שלי מדבקה עם שם צרפתי מונפץ ומגוחך בשבילך שזה יהיה המסך הזה :). ד"א 2 - פעם גם היתה עליו מדבקה של ויוסוניק :lol: .

בכל מקרה - העניין הוא המחיר - מחיר יפה מאוד. לגבי מה המסך שווה - את זה יגיד מי שניסה אותו. גם על צ'ימיי הקיאו בתחילת הדרך - אז מה (והיום די מקבליםאותם בשוק המסכים הזולים מאוד, חלק מהדגמים אפילו מומלצים למחיר).

פורסם

כמו שאפשר לראות בביקורת החדשה באתר יש אמת במוניטין של חברות גרועות כמו PROVIEW, AOC ו - MAG (ששלחה נציג).

איכות הבנייה והאלקטרוניקה של המסך והצבעים שלו ברמה נמוכה מאד, לא הייתי קונה אותם גם במחיר זול (עדיין סובל מה - PROVIEW שיש לי בבית).

מבחינתי אין הרבה הבדל בין מסך מדבקה למסך מיצרן נחות כזה.

CHIMEI קיבלו ביקורות טובות בלא מעט אתרים ואת זה אי אפשר להציג על ה - 3 הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אף אחד לרגע לא טוען שזה מסך טוב, לא זה הדיון.

צריך להבין את המשמעות של העובדה שמסך 24 נמכר ב 1200 ש"ח - זה אומר המון וזה משמח - אפילו שלא כולנו כאן בקהל הלקוחות שקונה מסכים מהסוג הזה (והרבה קונים). המשמעות היא אדירה ונהדרת. אולי מי שלא מתעסק בתהליכים כלכליים ברמה אקדמית לא כלכך יבין את זה, אבל זה פשוט ככה - נהדר. במחיר הזה המסך הזה נכנס לאופציות גם לאנשים רגילים שמחפשים מסך ולרוב קונים מסך זול, זה מכניס את ה24 לתודעה ולביקוש שזה טוב לכולנו.

ואיכות היא דבר יחסי וסופר סוביקטיבי, אבל אסור בתכלית האיסור לקבוע לבן אדם מה טוב לו ומה לא (מבחינת חקר הכלכלה כמובן - לא מבחינת החוק או אתיקה או מוסר ;)). המסכים הזולים האלו תופסים נתח ענק ממכירות המסכים בישראל (בדוק), ועכשיו כשמסך 24 יכול להיכנס לתודעה כמשהו שלא רק שייך לאנשים עם הרבה כסף או למשוגעים לדבר - זה נהדר.

פורסם

בזה אתה צודק.

אבל ממתי דנים פה בתהליכים כלכליים במקום על איכות המסך :P

פורסם

אני מביא לך מסך 28" ב-300 ש"ח שאיזה סיני יצר מסיליקון, זכוכית וכמה חלקים של מסכים ישנים, זה בערך אותו הדבר, לא? ???

פורסם
  • מחבר

דניס,

בפורום מסכים דנים רק על איכות מסך ? לא נראה לי...

מחירים והיצע כולל ארועים שונים שקשורים לכך בכל תחומי המחשבים הם דבר שדנים בו באתר הזה ואחרים (שים לב למילה 200$ שמופיעה בכותרות של לא מעט ביקורות רציניות של כרטיסי מסך). תרדים לגבי שבירת מחסום מחיר של מוצרים שונים הם לא דבר חדש כאן - ובטח לא בפורומים בעולם. אם יש מישהו שזה רע לו - זה מאוד מוזר לי.

YAIR,

כן - בערך אותו הדבר חוץ מזה שדבר אחד קיים במציאות והשני לא, דבר אחד אתה מכיר טוב מאוד בראש שלך (זה שהמצאת) ואת השני בחיים לא ראית.

אני לא מבין למה את הויוסוניק (כלומר המסך עם ה1000 שמות שנמכר כאן עם מדבקה של ויוסוניק) משבחים ואת האחר מקללים, מבחינתי מדובר בשני מסכים בדיוק מאותה הליגה, אמנם אחד אני מכיר יותר טוב אבל לא היתי מגדיר את אף אחד מהם כאיכות או אמינות (ועוד לויוסוניק אפילו לא נותנים 3 שנים). אני חושב ש 1200 ש"ח הוא מחיר הרבה יותר מתאים לכל המסכים מהליגה הזו כש מסך 22 דומה עולה 850-950 ש"ח.

בכל מיקרה אני חושב שהכל זה סתם סטיגמות שגורמות לנו למחירים מאוד גבוהים בארץ. ברור שמי שקונה יונדאי יקבל אוטו עם צרות וביצועים לא משהו - אבל הוא לא משלם עליו מחיר של מאזדה.

פורסם

צריך לראות את המסך הזה בעיניים.

המותג הזה תמיד היה בעיני מותג סוג ז',אולי הם השתפרו.

פורסם

יכול להיות שכדאי לבחון את המסך ישנם הרבה מסכים שנבחנו בחו"לכולל יונדאי ומסכים של וויוסוניק שקיבלו חוות דעת טובות

אולי יש צורך בשינוי שיטת בדיקת המסכים?

בדיקה "מעבדית" לפי מכשירים היא מיימד אולי לאייכות המוצר אך לא ניתן לקבוע את טיב התמונה בעין המתבונן כול אדם יש לו ראיה שונה אבחנה שונה כפי שכולנו לא שומעים אותו דבר.

אולי כפי שעושים במסכים גדולים צריך להריץ סרטים ואפליקציות כדי לראות איך המסכים מגיבים ומה איכות התמונה דבר שלא נראה לי שעשו בבדיקת המסכים (בכול אופן לא זה לא פורסם)

אולי יש מצב לריצה אחרי העדר ?

יותר ויותר מדברים כאן על מסכים שהם בעלי מכלול צבעים מורחב שהם לא מומלצים מישהוא חשב לבדוק את הנושא בעניים ללא מכשירי כיול כאלו או אחרים אולי רק מעטים יכולים להבחין בחוסר הדיוק של הצבעים? אולי רק מעטים זקוקים למסך מדוייק כי סוג עבודתם הוא כזה?

עוד דבר- לדעתי כיולים הם דבר סובייקטבי כפי ששמיעה היא דבר סוביקטיבי אני לא רואה מדוע יש צורך במכשירי כיול מקצועים בו בזמן שיכול להיות שאחרי הכול אותו אדם מסויים יראה לא טוב לאחר כיול המסך וייכל אותו לפי ראות עיינו.

יש לי מסך טלוויזיה מאוד איכותי בבית ואני כיוונתי אותו לפי איך שנוח לי לראות ולא לפי כל הפילוסופיה כי בסופו של דבר העין צריכה לראות טוב אז מה איכפת לי אם מכשיר הכיול טוען שזה לא 'נכון' ומה זה אומר שאני טועה ? צריך להבין כי חברות מיצרות מכשירים לכיול לצורך דברים מאוד מיוחדים ואנחנו לוקחים את זה כמה צעדים קדימה אולי ללא אבחנה אלה רק מיתוך ריצה אחרי העדר? יכול להיות שלצורך העניין מסך של חברת X שנימכר בהרבה פחות כסף ממסך של חברת Y לאחר כיול נכון ייתן תוצאות טובות למדי הם זה לא נותן חיסכון כספי גבוהה על פני מסכים אחרים שכביכול מגיעים מהיצרן קצת יותר מדוייקים אבל עם בעיות אחרות

יש לי עוד הרבה הגיגיות בעניין כי כול מה שנאמר כאן הוא מחשבה של אדם הדיות מין השורה שלא מצליח להבין

פורסם

מתי שרציתי לקנות מחשב חדש (לפני כשנה וחצי), הבחור בחנות הציע לי מסך 22" ב-1300 ש"ח (שאז נחשב מחיר מטורף!!!) של PROVIEW.

הוא הבטיח לי שיש להם קשר מצויין עם היבואן, ושבמידה והמסך מתקלקל או עושה בעיות מיד מחליפים לי אותו בחדש.

זה נחמד רק ש...

אצל חבר שלי יש מסך PROVIEW והוא החליף אותו כבר 4 פעמים, בכולם המסך פשוט נכבה ולא נדלק יותר - אומנם מדיניות ההחלפה כאן מצויינת אבל אני לא מסכים שבכל חודש ימות לי המסך ואז אצטרך לחכות כמה ימים שיביאו לי חדש. :nono:

פורסם

תגידו לי למה שבן אדם יקנה מסך מחשב בגודל 24 אינ'צ? הרי מדובר במסך ענק ומגושם וזה בעצם גודל שלא מתאים למסך מחשב אלא לטלוויזיה. נניח נקח לדוגמא את השימושים שלי במסך מחשב, שהם בעיקר טקסט. אני לא משחק משחקים. ובסרטים ובוידיאו בכלל, ברור שאין הבדלים בין מסך כזה או אחר. הרי בתכלס השימושים שלי במסך מחשב הם זהים לשימושים של רוב הצרכנים הקלאסיים וזה בעצם הדבר הכי חשוב במסך מחשב, עבודה ממושכת בטקסט. שזה אומר מסך מחשב שיש לו איכות תמונה טובה וחדה וגם צבעים יפים שכל התכונות האלה חשובות בעיקר לטקסט. אז תגידו לי אתם בבקשה לאיזה שימושים מתאים מסך בגודל 24?

פורסם
  • מחבר

הנה דוגמה יפה לההיפך ממה שאנו רגילים לראות : מצד אחד הפריקים של המסכים שפוקדים על כולם מסכים עם צבעים מדוייקים ברמה מדעית, פאנלים שניתן לצפות בהם מהצד כדי להציץ על מי שיושב לידך והם לא מסוגלים איך אנשים מסוגלים לקנות ולהיסתכל על מסך רגיל.

ומצד שני מישהו שלא מתאים לו גודל 24 ולא מסוגל להבין איך אחרים משתמשים במסך 24 - זה פשוט נראה לו אבסורד.

אנשים - תתעוררו !! תפסיקו לחשוב רק עליכם, תפסיקו לחשוב שמה שאתם חושבים כולם צריכים לחשוב כך. אנשים הם שונים ולכל אחד דעות ורצונות שונים והכי חשוב - תפיסה שונה.

לגבי השאלה - היתרון העצום הוא רזולוצייה או במילים אחרות שולחן עבודה. אני מניח שאתה עובד על שולחן נכון ? תאורטית בשביל לכתוב על דף A4 אתה לא תריך שולחן שהוא יותר מ 50 עד 30 סנטימטר - אז למה בכל זאת יש לך שולחן גדול ?

ככה גם המחשב, שטח עבודה זה פשוט נוח, זה לא שאתה חייב להיסתכל על כל המסך כמו שאנו רגילים עד היום בגלל שלא ייצרו מסכים גדולים ברזולוציות גבוהות, אתה שם לך את החלון הראשי באמצע מול העיניים ופורס את כל שאר הדברים מסביב. אמנם לא כולם צריכים את זה אבל ברדע שמתרגלים אז זה כמובן יתרון עצום - פשוט כרגע אנו מקובעים לשיטת עבודה מסויימת ולכן קשה לנו לתפוס משהו אחר.

שתבין - בעתיד תצוגה תיתפרס על קיר שלם - אתה תשתמש רק במה שאתה צריך - כדאי לךהתחיל לעכל את זה כבר מעכשיו :) מבטיח לך שתוך 3 עד 5 שנים אך אחד לא יבין איך פעם עבדו על שולחן עבודה כלכך קטן....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים