עבור לתוכן

עד כמה ניתן להאיץ מעבד?

Featured Replies

פורסם

השאלה קצת יותר מורכבת...

יש לי E6400 של אינטל. המהירות המוצהרת שלו היא 2.16 ואני מריץ אותו על 3.08 יציב (למרות שהצלחתי במשך תקופה לשים אותו על 3.2 ביציבות לא רעה). יש לי גוף קירור גנרי (קצת יותר "מסיבי" מהגוף הסטנדרטי שמגיע עם המעבד). אני מניח שגם אם אחליף לגוף קירור מוצלח יותר, יהיה לי קשה להאיץ את המעבד הרבה יותר.

בניסיון לשדרג את המערכת אני שוקל לרכוש מעבד יותר מהיר (מקווה ליהנות מירידת המחירים שתבוא בעקבות ההשקה של ה-i7). אני חושש, אמנם, שדווקא מעבדים יותר מהירים יהיה קשה יותר להאיץ, כלומר שאם אני אקנה מעבד 3.2, ב-OC הוא לא ייתן לי שיפור משמעותי לעומת ה-2.16 המואץ שלי (שנגיד ואביא אותו לרוץ על 3.2 יציב עם מעט השקעה).

דעתכם?

פורסם

אם אתה שוקל לקנות מעבד חדש..

מסדרת E בהנחה שזה מספיק בישבילך......

E8500 יהיה אוברקלוקר מצוין

עם קירור אויר טוב כמו הונדטה 2

תגיע ל4 בשקט...

פורסם
  • מחבר

תודה, זו ההמלצה שחיפשתי...

אני הרי רוצה ליהנות מהמחירים הנמוכים יחסים של המעבדים מהדור ה"ישן", אבל לא יודע עד כמה אני עוד יכול לשפר כי כאמור, אם החלפת גוף קירור אני יכול בלי ספק להגיע עם שלי ל-3.2. 4 יהיה כמובן יותר נחמד, כל עוד המחיר של ה-E8500 יצדיק את ההשקעה.

עוד שאלה כללית - מעבדי 4 ליבות מתאימים ללוחות אם שיצאו בזמנו עבור ה-core 2? ואם התשובה היא כן אז האם כדאי בכלל להחליף ל-4 ליבות? למיטב ידיעתי השיפור לא מי יודע מה (עדיף מעבד ליבה כפולה יותר מהיר, נראה לי).

פורסם

קודם כל... ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

כי אתה לא רק שואל לאיזה תדר יכול להגיע מעבד מסוים (ואם כן, אז היית יכול לציין בכותרת). אלא שאתה גם רוצה לדעת האם מומלץ לשדרג ולאיזה מעבד.

ולעניין.. חשוב לדעת מהם השימושים שלך. למשל אם הם משחקים, חשוב יותר להשקיע בכרטיס מסך טוב. בסה"כ שלושת הנקודות העיקריות הן תקציב, שימושים וגם כן המפרט שלך - כי אולי מעבד מסוים לא יתאים או לא נתמך ע"י הלוח הספציפי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים