עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לtavor (הרובה)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חח...את האמת מהקורס הזה כבר יצאתי מזמן :silly:

טוב לדעת שיש אנשים אם ניסיון ;D

אגב זה נכון שיש יחידות מסוימות שמישתמשות ב קלאצניקובים וכו או שרק דימינתי כי פעם ראיתי חייל בתחנה המרכזית בתל אביב והיה לו ak 47 .

ועוד משהוא , מה זה היחסים האלה שאתם מדברים אליהם

. בקנה מעובה עם מעלה סלילים 1:7 אפשר לירות גם תחמושת ירוקה וגם תחמושת "לבנה" ולהיות רגועים.

5. מעלה סלילים של M16 ארוך הוא 1:12.

מה כל זה אומר היחס 1: 12 נגיד ?

• תגובות 106
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יחס של 1:12 אומר שהסלילים משלימים סיבוב כל 12 אינצ'.

כעקרון, כושר החדירה של קליע בעל קוטר נתון תלוי במהירות ובמשקל. הדיוק תלוי בעיקר במהירות הקווית והסיבוב העצמי של הקליע (וגם במשקל, כי התנגדות האוויר תשפיע פחות על קליע כבד יותר). בנוסף, קליע כבד יותר ידרוש יותר אבש"ש כדי להגיע למהירות מסויימת תוך מרחק נתון (אורך הקנה), מה שמעלה משמעותית את הלחץ בקנה ודורש לפיכך קנה מעובה.

העניין הוא שמהירות סיבוב גבוהה דורשת מעלה סלילים "תלול", כלומר יחס נמוך. הדבר בהכרח יבוא על חשבון מהירות סופית, שזו כמובן תופעה לא רצוייה. העניין הוא שהפונקציות המתארות את ההשפעה של כל אחד מהגורמים על מסלול הקליע די רחוקות מלהיות קלות ובודאי שאינן ליניאריות. כל קנה יכול להתאים בצורה מירבית לסוג מסויים של תחמושת תמורת ביצועים מופחתים עם תחמושת אחרת, או להוות פשרה בין כל הסוגים הנפוצים.

פורסם

אם אני לא טועה זה אומר שזה סיבוב אחד לכל 12 סלילים, ולא לכל 12 אינץ' כי לפי מה שאתה טוען, הכדור יעשה סיבוב וקצת לפני שהוא יוצא מהקנה, לא הגיוני כל כך.

פורסם
  • מחבר

האם זה נכון שיש תנקים שמישתמשים בסלילים האלה ? כי ראיתי שיש נגיד את הטנק Challenger 2 שהוא ניחשב למעוד מדויק ואומרים שהוא לא מישתמש ב תותח אלה בrifle שמסובב את הפגז ליפניי שהוא יוצא וזה נותן לו דיוק הרבה יותר טוב .

פורסם

היום ההעדפה היא לתותחים חלקי-קנה, כדי לאפשר בעתיד ירי טילים מונחים מהתותח

פורסם

לגבי קלאצ'ניקובים בצה"ל - התשובה היא:

מסווג.

:P

פורסם
  • מחבר

טוב אם זה מסווג אז אני יגיד שראיתי חייל אם airsoft שדומה ל ak 47 ;).

פורסם

לגבי קלאצ'ניקובים בצה"ל - התשובה היא:

מסווג.

:P

זה לא ממש מסווג שמעתי מלא מעט אנשים שיש קלצ' בצה''ל ואני מכיר מישהו שירה בו

פורסם

אז מה,

זה פשוט לא מופץ ואף גורם צה"ל לא שמעתי מודה בזה.

אני גם יודע כמה דברים שאף אחד לא יודע כא, אבל לא מדברים על הכל :P

פורסם

יש יחידות שמשתמשות בקלאצ'ניקוב, מכל מני סיבות. לצאת איתו הביתה? לא נראה לי. בטח ראית גלילון עם מתפסי עץ.

אם אני לא טועה זה אומר שזה סיבוב אחד לכל 12 סלילים, ולא לכל 12 אינץ' כי לפי מה שאתה טוען, הכדור יעשה סיבוב וקצת לפני שהוא יוצא מהקנה, לא הגיוני כל כך.

אתה טועה, זה סיבוב אחד לכל 12 אינץ' של קנה.

פורסם
  • מחבר

שמעתי פעם שיחידות של "מסתערבים" מישתמשים בקלאץ כי הוא לא בולט בעזה וכך אפשר להיסתובב ברחוב חופשי (יחסית ).

פורסם

השמועות לגביי הקלצ'ניקובים הוא כדלהלן

חברה מיחידה מסויימת שאת שמה לא אציין, למשימות מיוחדות חותמים על הקלץ כי הוא הנשק שבו משתמשים האוייבים..

have i talked too much :x?

פורסם

זה לא ממש מסווג שמעתי מלא מעט אנשים שיש קלצ' בצה''ל ואני מכיר מישהו שירה בו

במבצע החזרת ציוד שהיה לפני כמה שבועות מישהו לכל הרוחות החזיר קלאצ' באתר איסוף בכפר סבא...

:smile1:

פורסם

פראייר.

פורסם

מישהו גם החזיר מאג :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים