עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לtavor (הרובה)

Featured Replies

פורסם

הM4A1 הוא הפלאטופ, הוא מקוצר ובמקום ידית נשיאה יש מסילה לכוונות.

• תגובות 106
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה-M16 ה"מקוצר" הוא M4A1 לא?

אל תכנס לזה. יש כ"כ הרבה וריאציות, שבסוף אתה תצא רק עם כאב ראש.

בגדול תסתכל פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/M16_rifle#Variants

ויש עוד כמה המצאות חמודות של צהל. (מנוסר, מקוצרר, מנוסרר)

פורסם

מנוסרר ומקוצרר זה אותו הדבר

באופן כללי בצהל יש 5 ורציות (3 מקוריות מהמפעל, 2 המצאות של צהל)

הM16 הרגיל הארוך

המקוצר - M16 מקוצר רגיל, ככה מגיע מהמפעל.

המנוסר - M16 ארוך שחתכו בנשקייה כדי שהוא יהיה קצר, קצר יותר מהמקוצר בכמה סנטימטרים

המקוצרר - עוד פעם M16 ארוך שחתכו בנשקייה, רק שהפעם לקחו את זה עוד צעד קדימה וחתכו לו יותר, הסטרשף בעצם הוא כמעט ישר אחרי הכוונת הקידמית.

והפלאטופ - הM4A1, מקוצר בלי ידית נשיאה אלה מסילה.

פורסם

איזה אחד מהם הוא עם הקנה העבה? נדמה לי שיש פה איזה בלבול

פורסם

שלום לכולם, אני קצת קצר בזמן אז תנו לי לסכם ב:

פותח הפוסט, תנסה להגיע למקום שמעניין ומאתגר אותך, בחירת מסלול שירות על בסיס סוג נשק או צבע נעליים זו החלטה ילדותית, והיא תלווה אותך ב 3 שנות צבא ו20 שנות מילואים, לא חבל?

ועוד דבר....

סוג הנשקים שיחידות בצה"ל משתמשות בהם הוא מסווג, נכון, אפשר למצוא מידע ברשת, אבל למה לנהל דיונים על מתי התבור צפוי להיכנס לשימוש באיזה יחידה?

ומי שרוצה ללכלך על המנוסר, קודם תלמדו איך לאפס ולירות בנשק, אח"כ תדברו... ולא, אני לא מנסה להעליב את המלכלכים למיניהם, אבל כשהיה לי מנוסר הסתדרתי יפה על 10 מ 10 בירי למטרת כתף, בשכיבה מ 200 מטר, אז כנראה שכשיודעים מה עושים לא מדובר בנשק כל כך גרוע, פשוט צריך להבין טיפה את הבליסטיקה שלו...

פורסם

איזה אחד מהם הוא עם הקנה העבה? נדמה לי שיש פה איזה בלבול

הפלאטופ, למרות שעכשיו הזכרת לי, יש גם את הA3, נשק ארוך שמשמש לקלעים (בעיקר בשריון...)

ועוד דבר....

סוג הנשקים שיחידות בצה"ל משתמשות בהם הוא מסווג, נכון, אפשר למצוא מידע ברשת, אבל למה לנהל דיונים על מתי התבור צפוי להיכנס לשימוש באיזה יחידה?

צהל מפרסם באופן רשמי את כל מה שדובר כאן... אז לא להילחץ...

ומי שרוצה ללכלך על המנוסר, קודם תלמדו איך לאפס ולירות בנשק, אח"כ תדברו... ולא, אני לא מנסה להעליב את המלכלכים למיניהם, אבל כשהיה לי מנוסר הסתדרתי יפה על 10 מ 10 בירי למטרת כתף, בשכיבה מ 200 מטר, אז כנראה שכשיודעים מה עושים לא מדובר בנשק כל כך גרוע, פשוט צריך להבין טיפה את הבליסטיקה שלו...

אף אחד עדיין לא הספיק ללכלך על המנוסר... חוץ מזה שאם כבר דיברת, זה שהמנוסר שלך פגע כמו שצריך לא אומר הרבה.. חוץ מזה שהתלונות לרוב הם יותר נוגכות למנוסרר..

פורסם

מנוסר בשכיבה ל 200 מטר לא עושה במטרה חור כזה * אלא יותר ! בגלל הקנה הקצר הקליע לא עף ישר, ועלול להשאיר לחמסניק שאליו הוא מיועד, סימן כחול.

פורסם

כמו שאמרו, הכל תלוי בכיוון למטרה שלך ובדיוק האישי.

אומרים שהארוך יותר מדוייק מהקצר בגלל שהקנה שלו יותר ארוך, אבל הוא יותר כבד, וככה בזמן הרמה של הנשק היד שלך מתעייפת יותר מהר מה שאומר שאחוזי הפגיעה שלך יורדים, וכמו כן הנשק מתנדנד בזמן הכיוון יותר מהמקוצר (עניין ממש קטן אבל משפיע).

אישית פגעתי יותר טוב עם מעובה מאשר עם ארוך.

לגבי תבור אין לי מושג, אבל שמעתי ביקורות לא רעות עליו בכלל.

מה שכן הבנתי שיש סוג חדש ל M16 שהוא עמיד כמעט בכל דבר, מסרטון שראיתי אפילו טבלו אותו בחול והוא עדיין פירק מחסניות ללא בעיות ובצורה משוגעת.

אני לא זוכר מי העלה את זה לאתר אבל פירסמו את זה בעבר ---> לא מתכוונים להביא אותו לצה"ל? לדעתי זה עדיף על כל נשק אחר.

פורסם

ההבדל בין M16 עם קנה מעובה לסתם M16 ארוך הוא יותר מאורך הקנה, במעובה יש מעלה סלילים של 1:7, בגדול זה אומר שהכדור פשוט יותר יציב באוויר ובגלל זה יותר מדוייק

פורסם

הסלילים שונים לא בשביל דיוק נוסף אלא בגלל שמשקל הכדור שונה

פורסם

מנוסרר ומקוצרר זה אותו הדבר

באופן כללי בצהל יש 5 ורציות (3 מקוריות מהמפעל, 2 המצאות של צהל)

הM16 הרגיל הארוך

המקוצר - M16 מקוצר רגיל, ככה מגיע מהמפעל.

המנוסר - M16 ארוך שחתכו בנשקייה כדי שהוא יהיה קצר, קצר יותר מהמקוצר בכמה סנטימטרים

המקוצרר - עוד פעם M16 ארוך שחתכו בנשקייה, רק שהפעם לקחו את זה עוד צעד קדימה וחתכו לו יותר, הסטרשף בעצם הוא כמעט ישר אחרי הכוונת הקידמית.

והפלאטופ - הM4A1, מקוצר בלי ידית נשיאה אלה מסילה.

לא מדוייק.

יש עוד הרבה.

A3, M16A1, M16A2, M4, M16A4, M4 COMMANDO

קנים מעובים וקנים לא מעובים בעצם מבדילים לפעמים בין דגמים שונים.

יש קנים מעובים לחלק מדגמי הM16, כולל כמה A1 A2 וA3, וכמובן שב M4.

ויש עוד כמה וריאציות יפות מאוד שעשו אצלנו בצה"ל ואף יצא לי לירות בחלקם, אבל אני לא יודע אם מותר לי לדבר עליהם. אז אני פשוט לא.

בכל מקרה, 95% זה בכלל היורה והאיפוס של הנשק.

הבדלי האיכויות בין הנשקים לא באות לידי ביטוי ב-"דיוק", אלא במעצורים, תפעול, ונוחות בהתאם למשימה.

בגלל זה התבור הוא שנוי במחלוקת כ"כ.

מנוסר בשכיבה ל 200 מטר לא עושה במטרה חור כזה * אלא יותר ! בגלל הקנה הקצר הקליע לא עף ישר, ועלול להשאיר לחמסניק שאליו הוא מיועד, סימן כחול.

יש אמת בדבריך, אבל זה לא יהיה סימן כחול. תאמין לי שסימן כחול כזה, אתה לא תרצה. יש שטוענים אפילו שכח העצר של קליע שעף במסלול לא ישר, יותר גבוה משל קליע במסלול מדוייק. אבל אני אישית לא יודע אם יש אמת בדברים האלה.

פורסם

לא מדוייק.

יש עוד הרבה.

A3, M16A1, M16A2, M4, M16A4, M4 COMMANDO

קנים מעובים וקנים לא מעובים בעצם מבדילים לפעמים בין דגמים שונים.

יש קנים מעובים לחלק מדגמי הM16, כולל כמה A1 A2 וA3, וכמובן שב M4.

ויש עוד כמה וריאציות יפות מאוד שעשו אצלנו בצה"ל ואף יצא לי לירות בחלקם, אבל אני לא יודע אם מותר לי לדבר עליהם. אז אני פשוט לא.

בגלל זה אמרתי ש"בגדול" יש...

בכל מקרה קנה מעובה עד כמה שאני יודע יש רק לM4 ולA3 (אלה אם כן מישהו החליט לקחת את M16 ולהחליף לו את הקנה... והאמת? אני לא כל כך התפלא אם מישהו עשה את זה...

הסלילים שונים לא בשביל דיוק נוסף אלא בגלל שמשקל הכדור שונה

המשקל של הכדור יהיה שונה רק אם אתה משתמש בכדורים ירוקים, אתה לא חייב להשתמש בכדורים ירוקים בפלאטופ, רק קלעים ישתמשו בכדורים כאלה... הM4 לא מחייב כדורים ירוקים, ובכל מקרה בגלל שהכדורים כבדים יותר (או יותר נכון - יש יותר אבק שריפה) אז הקנה מעובה, זה בכל מקרה לא קשור לסלילים עד כמה שאני יודע.

מה שכן קשור, בגלל שהסלילים יותר "צפופים" אז הקליע מסתובב סביב עצמו במהירות גבוהה יותר מה שנותן לו יותר יציבות - משמע יותר דיוק.

פורסם

אתה שוב טועה.

לכדורים ירוקים יש ליבת פלדה בקליע. ולכן הם צריכים כח סבסוב חזק יותר בתוך הקנה, שיתן אפקט טוב למשקל העודף.

פורסם
  • מחבר

הכדורים עם הליבת פלדה הם כדורים "חודריי שריון " ?

וזה נכון שליחידות מיוחדות שמים כדור שעושה שביל של צבע בסוף המחסנית כך שהאם יכלו לדעת אם הי ניגמרה או לא ?

פורסם

זה לא עניין של משקל עודף אלא של חלוקת המסה, בגלל שקצה הפלדה קל יותר מליבת העופרת שמאחורה מרכז המסה מוזז ולכן צריך לפצות עם שינוי הסלילים

ד"א הם לא מוגדרים "חודרי שיריון" בגלל איזה עיוות של נאטו.

ובצהל יש את כל הוארציות האפשריות שתרצה. קצר מעובה, ארוך מעובה, מקוצרר עם קנה M4, ועוד פלאים מופלאים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים