עבור לתוכן

בעיות לב וצבא.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני משרת כרגע בשיריון, דווקה נהנה, אוג' 08.

הבעיה היא שעם תחילת השרות התחילה לי בעיה של לחץ בחזה בעט מאמץ פיזי בינוני/קשה, דיווחתי למפקד והוא הפנה אותי למרפאה בבסיס, עברתי בדיקת AKG ומשם נשלחתי לבקום ועברתי בדיקה נוספת של אולטרה סאונד כזאות שבבדיקה הזאות הרופא טען שיש לי לב גדול, לאחר מכן הוא שלח אותי לתל השומר לעבור בדיקה "קרדיואלוגיה + מאמץ)..

לאחר 3 חודשים עשיתי את הבדיקה (תודות לצבא המופלא שלנו), ותוצאות עדיין לא קיבלתי אבל על המוניטור היה רשום את קצב הלב שלי, ומה שמדאיג אותי זה שבהליכה רגילה יש לי דופק 135 ו הליכה מהירה יש לי 155 ובריצה קלה 181.

עכשיו איך הצבא מקבל את זה? הבדיקות עדיין לא הגיע לידי הצבא, בקרוב זה יגיע.

שמעתי שמוציאים מקרבי, או שנותנים חצי שנה של גימלים... קיצר אני צריך קצת סדר בבלאגן, מה ניראה לכם יקרה לי?

פורסם

השאלה היא מה אתה רוצה שייקרה,

כי סביר להניח שזה מה שיהיה,

חצי שנה גימלים אף אחד לא יתן לך, כי זה לא יפתור את הבעיה, הצבא לא טיפש,

אם אתה רוצה לצאת מהסיוט שנקרא שיריון (BEEN THERE DONT THAT)

אתה פשוט רוכב על הבעיה שלך ואתה תצא...

רצוי שתציין שנסיעות ארוכות גורמות לך גם לכאבים,

אחרת הם ישאירו אותך בביסלש או שיזפון,

ולא נראה לי שאתה תהנה מזה כל כך.

בהצלחה ביומיות!

פורסם

אם בהליכה רגילה יש לך דופק של 135 אז אני ממליץ לך להפסיק לדאוג לגבי הצבא ולהתחיל לדאוג לגבי הבריאות שלך. לך לקרדיולוג אזרחי אם צריך ותתייעץ בו, לא בעניין הצבא אלא בעניין הלב - הבעיה שלך מסוכנת מאוד.

אגב, לשם עניין, אתה עוסק בפעילות ספורטיבית?

פורסם

כמה יש לך במנוחה רגילה?

ואין דבר כזה חצי שנה גימלים מה שכן יש זה הורדת פרופיל ל24 לחצי שנה[זה כמו גימלים אבל לא בדיוק].

פורסם

שהייתי בצבא, הרופא הצבאי בכלל לא רצה לשלוח אותי לאבחנה גם לאחר שאמרתי לו שיש לי חור בלב...

ועוד איזה עולה חדש מרוסיה שהיו לו בעיות חמורות בלב נתנו לו פתור מאימונים רק לאחר שבועים מחצי!

יש לציין שהיו לו התקפים שהוא פשוט היה מתקפל מכאבים בחזה.

פורסם

יש לך עודף משקל?

מה המשקל והגובה?

פורסם
  • מחבר

יש לי עודף משקל אבל אני כרגע הורדתי 14 קילו מתחילת השרות שלי שזה בעצם שלושה חודשים... שקלתי 107 ועכשיו 93 וממשיך לרדת,הגובה שלי הוא 1.80, ספורט אני עושה בצבא, יש לנו הרבה מדס''ים וכושר בכללי, אני מתפקד יחסית בסדר, את בוחן המסלול עברתי בהצלחה, ו:ברור" אני עושה בערך 9-10 דקות...

סך הכול אני בסדר אבל יש לי לחץ בחזה כשאני עם האפוד מלא, נשק, וכסדה, כי אז אני במאמץ הפיזי הכי קשה..

הדופק שלי במנוחה? 76 אם אני לא טועה.

פורסם

אתה יודעה מה קשה לי להבין בסיפור שלך , אמרו לך שיש לך לב גדול אבל בפועל יש לך דופק של מישהוא עם לב "קטן" או מישהוא בכושר גרועה בצורה מסוכנת .

בכל מיקרה את כבר צריך לדעוג לגוף שלך ולא לצבא כי אתה כבר במצב יחסית מסוכן .

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

או קיי, מצטער על ההקפצה אבל כמו שציינתי למעלה אני חייל

אז ככה קיבלתי את התשובות של הבדיקה וכתוב שם ככה:

הנבדק ביצע מאמץ במשך 7:40 שניות, 9.50 מטס.

בתחילת הבדיקה דופק 67 פעימות לדקה ולחץ הדם 130 על 70 ממ''כ.

בשיא הבדיקה הדופק 184 פעימות לדקה (91% מהדופק הצפוי לגילו) ולחץ דם 190 על 90 ממ''כ.

הבדיקה הופסקה בשל השגת דופק מטרה.

לא היו תלונות לבביות.

לא היו שינויים באק''ג.

וכתוב שבתחילת הבדיקה ומיד בסופה לא היו בעיות עם החדר השמאלי בלב.

ולסיכום: ללא סימנים של איסכמיה מיוקרדיאלית במאמץ.

אני הולך להביא את זה לחובש היום ראשון כשאני חוזר לבסיס... מה ניראה לכם הוא יעשה?

פורסם

כלום, הבדיקות נראות תקינות לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

טוב :xyxthumbs: חחחחח..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים