עבור לתוכן

1 = 0.9999999......?

Featured Replies

פורסם

מה שכתוב שם זה פשוט שואף לאחד לא שווה לאחד.

לא שואף לאחד, לא קרוב לאחד, לא דומה לאחד - שווה לאחד, חד וחלק.

• תגובות 37
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייצוג של 1/9 בעשרוני הוא 0.999... אבל זה הוא מספר בלתי רציונאלי, ולכן אני די בטוח שחל איפשהו האיסור לעבור לייצוג עשרוני עבור שברים שיצוגם העשרוני

הוא בלתי רציונאלי.

פורסם
  • מחבר

הייצוג של 1/9 בעשרוני הוא 0.999... אבל זה הוא מספר בלתי רציונאלי, ולכן אני די בטוח שחל איפשהו האיסור לעבור לייצוג עשרוני עבור שברים שיצוגם העשרוני

הוא בלתי רציונאלי.

* 0.111...

פורסם

אגב, ברשתות מכירת המזון הגדולות הגדילו לעשות וקבעו ש 0.99=1 (מי שקיבל פעם עודף של אגורה שירים את היד(ויכתוב את זה פה!))

פורסם

^^

גדול מ0.95 = 1.

פורסם

אגב, ברשתות מכירת המזון הגדולות הגדילו לעשות וקבעו ש 0.99=1 (מי שקיבל פעם עודף של אגורה שירים את היד(ויכתוב את זה פה!))

*אולי* זה בגלל שאין דבר כזה מטבע של אגורה, בשנת 2008.

אין. הוא יצא משימוש באופן רישמי כבר לפני שנים. אין. לא קיים.

שלם בכרטיס אשראי, ותראה שהם מורידים לך בדיוק את הסכום המדוייק, על האגורה.

פורסם

זה דיי נושא מטופש

ברור ש1 לא שווה 0.99999999... זה פשוט עיגול של המספר.

שאתה רשמת 9*1/9 ואז השוות את זה ל- 9*0.111111111..... זה פעולת עיגול. תשיעית לא שווה לזה אבל זה קירוב טוב ולכן אתה מקבל ש0.99999 זה קירוב טוב ל1 אבל בשום צורה לא הוכחת שהם שווים

פורסם

,אוי איזה בולשיט, די כבר. 0.99... זה 1. אפשר להוכיח את זה איך שבא לכם. סכום סדרה מתכנסת, שברים... הכי פשוט- הגדרה של מספרים שונים- מספר שונה ממספר אחר אם אתה יכול להכניס בינהם עוד מספר. היות שאין מה להכניס בין 0.99... ל1, זה שווה אחד.

עכשיו די עם הדיון המיותר הזה.

פורסם

*אולי* זה בגלל שאין דבר כזה מטבע של אגורה, בשנת 2008.

אין. הוא יצא משימוש באופן רישמי כבר לפני שנים. אין. לא קיים.

שלם בכרטיס אשראי, ותראה שהם מורידים לך בדיוק את הסכום המדוייק, על האגורה.

התגובה שלך הייתה מאוד צפוייה...

זה עדיין לא חוקי מצד המשווקים לפרסם מחירים שאיתם הם לו יוכלו להחזיר לך עודף מדוייק.

בוא נניח לרגע שמחר מבטלים את המטבעות של 5 ו10 אגורות (לא משנה הסיבה כרגע)

איך אוכל להחזיר לך עודף של 60 אגורות???

פורסם

זה מאוד חוקי.

כן, תראה לי איפה זה כתוב!

פורסם

תראה לי איפה כתוב שזה לא חוקי.

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/16/ART/822/167.html

מבנק ישראל נמסר: "ב-1 באפריל 1991 הפסיקו להנפיק את האגורה. הוחלטה להפסיק את השימוש במטבע, כיוון שהציבור לא מעונין בו. אלא שלפי החוק, האגורה עדיין קיימת ולכן חוקי להשתמש בה ברישום. לעומת זאת, עדיין יש מטבעות של 5 אגורות, ולכן כל מצב שבו לקוח צריך לקבל עודף במטבע של 5 אגורות והוא לא מקבל אותו - אינו חוקי". כללי העיגול של בנק ישראל קובעים מתי צריך להחזיר לכם עודף וכמה. העיקרון הוא שצריך לעגל למעלה או למטה, לסכום הקרוב ביותר שאפשר לשלם.

אם הסכום הנקוב הוא 4.96 שקלים - המחיר האמיתי שתשלמו יהיה 4.95 שקלים . גם אם הסכום הוא 4.97 שקלים אתם אמורים לקבל עודף של 5 אגורות מ-5 שקלים . אבל אם המחיר הוא 4.98 שקלים , הוא יעוגל כלפי מעלה ותשלמו 5 שקלים. אותם כללי עיגול, כמובן, חלים על כל מקרה בו הסכום נקוב באגורות בודדות. ומה אומרות הרשתות? מאייס, למשל, נמסר כי "למעלה מ-80% מהרכישות ברשת אייס מתבצעות באמצעות כרטיס האשראי, והחיוב מדויק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים