פורסם 2008 בנובמבר 717 שנים קרא את הדף הזה כדי לקבל מושג על ההבדלים שאתה יכול לקבל עם התוכנה שמגיעה עם המצלמה בהשוואה ל-Adobe Camera RAW (חלק מפוטושופ) ובהשוואה ל-JPEG של המצלמה.אגב, אני מציע שתוריד את הקבצים המלאים ושתשלח אותם להדפסה. אני כמעט בטוח שתסכים איתי שההדפסה של ה-JPEG של המצלמה טובה יותר מאשר מאשר זו של ה-RAW עם ACR (תוכנת ההמרה החביבה על dpreview.com). זה שם באור די מגוחך את ההסתייגות שלהם בסוף הביקורת - "Highly Recommended (if you shoot in RAW)". אם הם היו טורחים להדפיס מדי פעם הם היו מגלים כמה שהם טועים.
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים נראה לי שבשלב הזה יש לך דברים חשובים יותר ללמוד מאשר המרת RAW. לימוד של חשיפה נכונה ושימוש בהיסטוגרמה למשל.
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים כאשר אתה אומר היסטוגרמה, אני ראיתי במצלמה איך רואים אותה,אבל מה עושים איתה בפועל?
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים לפי מה שרואים בהיסטוגרמה מחליטים אם החשיפה הייתה טובה, ואם לא - מצלמים שוב עם פיצוי חשיפה מתאים. לפרטים נוספים קרא את המאמרים הרלוונטיים בקליקי ואת ההסבר בספר של המצלמה.
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים קליקי הזה, פשוט גדול.הינה תוצאה של משחק עם ההיסטוגרמה:[attachment deleted by admin]
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים זאת דוגמה טובה לנושא שבו הטווח הדינמי של הנושא גדול יותר מזה שהחיישן מסוגל לקלוט, ולכן חייבים להחליט על מה מוותרים (במקרה הזה וויתרת על פרטים בשני הצדדים - גם הבהיר וגם הכהה). אני לא משוכנע שבשביל ללמוד להשתמש בהיסטוגרמה זה רעיון טוב להתחיל מנושא כל כך בעייתי.
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים כן למדתי לפני יום יומיים על הטווח הדינמי, קליקי רשם את זה הרבה יותר טוב בספר(ששם כמעט לא מוסבר דבר, כנ"ל בהיסטוגרמה), והתחלתי קצת לשחק עם ההיסטוגרמה ולהבין מי נגד מי. אפשר להפוך עולמות עם זה. ואורן, עם מה היית מתחיל ללמוד ?
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים עם נושא שכולל כמות גדולה של גוונים - מכהה עד בהיר. כמעט כל נושא הוא כזה. מדורה היא אחד הנושאים הבודדים שבהם יש רק גוונים מאוד בהירים ומאוד כהים, ללא שום אמצע.
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים אפשר לשנות נתונים היסטוגרמים עם JPG?והינה תמונה אחרת שצילמתי - מה אפשר לשנות בה?[attachment deleted by admin]
פורסם 2008 בנובמבר 817 שנים אפשר להשתמש בהיסטוגרמה בתוכנת העריכה, אבל היא לא תחזיר פרטים שלא קיימים במקור, בניגוד לתיקון החשיפה בזמן הצילום. החשיפה של התמונה שהעלאת סבירה, אבל כמו במדורה, גם כאן מדובר על נושא עם טווח דינמי עצום וכמעט ללא גווני ביניים: חכה למחר וצלם באור יום. אל תקפוץ ישר לנושאים כל כך בעייתיים. להשוואה, כך נראית חשיפה טיפוסית של סצנת נוף באור יום, עם הרבה גווני ביניים:
פורסם 2008 בנובמבר 917 שנים לגבי המרה מ- RAW.הייתי הולך על DXO 5.3.אני משחק עם התוכנה בימים אלו, אולי תצא מזה איזו השוואה יפה, אבל בכל אופן, אם יש משהו שיכול לדגדג אותה זה רק ה- NX של ניקון שלא רלוונטית לך.יכולת הסרת הרעשים שלהם מדהימה, לא פחות ולא יותר.
פורסם 2008 בנובמבר 917 שנים אני אנסה להוריד את ה-DXO. איך היא ביחס לפוטושופ(פשוט שם זה נראה לי מה זה פשוט..)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.