עבור לתוכן

מסכי דל

Featured Replies

פורסם

ראיתי 3 מודלים 22"במחירים שונים

1 E228WFP

2 SP2208WFP

3 2208WFP

מישהו יכול להגיד לי מה ההבדלים בין המסכים?

איך אני יכול אם מסך הוא HC ?

מה רמת איכות המסכיםבשידורי SD?

אגב מישהו יודע מי מייצר לדל את הפנלים ומי מיצר עבור דל את מעבדי התמונה

הרי דל הכריזה שהיא כבר לא מיצרת כלום והכול יצור חיצוני

מעניין שאין נתונים על זה בשום מקום

תודה

פורסם

לזיהוי פאנלים:

http://www.tftcentral.co.uk/panelsearch.htm

משם כבר תוכל גם לדעת מי מייצר את הפאנל עבור הדגמים הנ"ל. מעבדי תמונה יש למשל של Faroudja או Genesis. דל מרכיבה את המסכים שלה בהחלט, רק שאת הפאנלים היא לא מייצרת והיא מזמינה חלקים שונים ממגוון יצרנים. לפי פורום התמיכה של Dell הבנתי מזמן שאת הקושחה מהנדסי קבלן חיצוני מתכנתים בשבילה (כנראה המהנדסים של יצרן הפאנלים).

כולם TN, כאשר ה-E228WFP מתאים יותר לסטנדרט sRGB של מערכות ההפעלה ולכן יציג סטורציית צבע הרבה פחות מוגזמת.

לשידורי SD איכות תמונה לא משהו ויש כמות גדולה של רעש בתמונה. TV BOX עם מעבדי תמונה ייעודים יכול לשפר את הפגמים בתמונה אבל להשגת חדות טובה עדיף להיצמד לתכני HD.

פורסם
  • מחבר

אם כך בגדלים הללו והיותר גדולים כגון 24" לא עדיף כבר לקחת מסכי LCDTV בנוסף היציעו לי גם מסך סמסונג LCDTV דגם 22A450

האם יש טעם ללכת יותר בכיוון של המסך של סמסונג או עדיף להיצמד למסך של DELL

מה בנוגע לשרות של DELL בארץ שמעתי שמועות שהוא לא מוצלח בלשון המעטה

פורסם

אפשר לקנות TV BOX עם המסך של DELL. זה עדיף מאשר לסבול מרזולוציה נחותה של 1366x768 בטלוויזיה (שגם נותנת בהירות מטורפת לעיתים). אם לא תצליח להשיג את ה-E228WFP יש לך גם מספר מסכים מומלצים בסטיקי. ב-24" כדאי להשקיע ב-2408WFP.

פורסם
  • מחבר

תודה

כאשר אתה מדבר על sRGB שיותר מתאימה למערכות הפעלה

האם סטורצית צבעים רגילה לא מורידה מחדות /עומק הצבע/תמונה בצפיה בסרטים?

האם סטורצית צבעים גבוהה יותר לא תיתן תמונה איכותית יותר?

פורסם

תקרא את הביקורת של 19" פשוטים בנעוץ המאמרים. שם נבדק ה-Samsung 931C עם מכלול צבעים מורחב שלא אידיאלי ל-sRGB. הוא לא נבחר בסופו של עניין.

פורסם
  • מחבר

קראתי את המאמר על הסמסונג והייתי רוצה קצת להקשות אולי מתוך חוסר הבנה בעניין

1 איך ניתן להקיש מהמאמר שמסך דל יתן אותה תוצאה הרי מדובר על שני מעבדים שונים

2איך ניתן להקיש מהמאמר שמסכי 22-24 " יתנהגו אותו הדבר?

3 האם אני יכול להסיק מהמאמר שגם סרטים יראו בצבעוניות יתר?

4 מה בנוגע לשרות של דל בארץ?

תודה

פורסם

קיים קשר הדוק בין גודל מכלול הצבעים לבין דיוק הצבעים בכל המסכים שבשוק:

ככל שהמכלול הוא מורחב יותר, חוסר הדיוק גדל. אמנם יש חוסר דיוק גם במספר דגמים עם מכלול צבעים סטנדרטי, אבל במורחב זה משהו שאף פעם לא משתנה. עוד לא ראיתי מסך עם תאורה אחורית CCFL עם מכלול צבעים מורחב, שמפר את הקשר הזה באופן שהוא לא מראה סטיות של דיוק בצבעים.

כשיש מסך עם מכלול צבעים סטנדרטי (כלומר שאינו מורחב) בהישג ידך תמיד עדיף לבחור בו. קראתי ב-PRAD, Digital Versus ו-TFT Central שפע רב של ביקורות על מסכי מכלול צבעים מורחב ברזולוציות מגוונות ושהם של יצרנים שונים. תמיד נמצאו ערכי dE94 גבוהים באופן מופרז ביחס לתקן sRGB, מה שאומר שרואים צבעים כמו אפור אדמומי, אדום או ירוק עזים וזרחניים, כך שלא ניתן לווסתם בתוכנות אשר אין להן תמיכת ניהול צבע - וזה גם כולל את רקעי שולחן העבודה. לגרפיקאים שקונים מסכים איכותיים עם מכלולי צבעים מורחבים אין מנוס מלקנות קולורמטר על מנת לכייל אותם למרחב צבע ספציפי. מכייל זה לא עוזר כלל בסרטים, משחקים או יישומי טקסט.

אולי בממשקי התוכנות לניגון סרטים אפשר להפחית את הסטורצייה, אבל זה עדיין לא יאפשר לך להשיג אותה רמה של איזון כמו שרואים במסך עם מכלול צבעים סטנדרטי.

לגבי השאלה האחרונה, עד כה לא היו חוות דעת שליליות על טיב השירות שלהם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות

חבל שבמהלך כל הבדיקות והמאמרים לא נתנו רגע למחשבה לעשות רשימה

של מסכים בגודל 22-24 מבוססי פנל טוב יותר ממסכים ממבוססי פנל TN זה היה יכול להקל על השואלים כאן בפורום

ולא היה צורך לחפש בתוכנה שגם ככה לא מעודכנת

תודה

פורסם

מנצל"ש מה זה הפרוש של המונח קורונה שאני רואה בכתבות שלכם על מסכים

ומה עדיף קורנה נמוכה או גבוהה

פורסם
  • מחבר

אגב איך תסבירו ש2407 שהוא מסך שנמצא כבר למעלה משנה בשוק יקר יותר מ 2408 או אפילו 2409

כנ"ל גם המסך 2208WFP שמקבל ביקורות טובות יותר מאחיו E228WFP אגב מה ההבדל בין E2208WFP למסך SP2208WFP

פורסם
  • מחבר

ובכן מה אתם אומרים יש תשובות לשאלותי היכן החברה המומחים למסכים?

פורסם

אני יודע שב 2408 יש יותר כניסות, אבל ה2407 יותר טוב מבחינת ה INPUT LAG , בגדול כבר אי אפשר כמעט למצוא את ה2407.

פורסם
  • מחבר

בגלל היתרון הזה 2407 יותר יקר מ2408 2409? דווקא נראה לי שמסך שהוא שני דורות אחורה צריך להיות זול יותר

לא מצליח להבין את השוק הזה לפי האנטרנט אין בעיה להשיג אותו האמת שאולי שווה להביא אותו מחו"ל מה דעתכם ?

פורסם

המסכים מכילים חלקים פנימיים, כנראה שהפאנל או עוד כל מיני חלקים כלשהם ב2407 יותר יקרים.

אני לא יודע אם שווה לך להביא מחו"ל, מה שבטוח זה שלא במשלוח כי זה יעלה המון כסף המשלוח, צריך גם לברר את נושא האחריות.

אני נראה לי הולך לקנות LG L2000CP, במחיר של ה W2408 אפשר לקנות 2 כאלה.. סתם מחיר מנופח יש למסכי 24" S-PVA, הם צריכים לעלות 2600 ש"ח גג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים