עבור לתוכן

2408 - איכות צפייה נוראית ברזלוציות SD האם יש לכך פתרונות?

Featured Replies

פורסם

עשית מיקס ענק של אלף דברים.

קודם כל תגדיר מה זו רזולוצייה טבעית (אתה באמת יודע מה זה לפני שאתה קופץ ככה?) - ואחרי זה תבין איפה אתה טועה. רזולוצייה טבעית זה סה"כ כמות הפיקסלים המקסימלית שקיימת בפועל (במטריצת אורך רוחב כמובן) ומן הסתם גם למסכי CRT יש כזו. ב LCD ברגע שלא עובדים ברזולוצייה הטבעית אז איכות התמונה יורדת - בעיקר ביישומי טקסט. זה נובע בגלל מבנה הפיקסלים שמאפשר הרבה יותר גמישות בCRT. בכל מקרה מדובר במצב התצוגה בלבד ואין שום קשר לרזולוצייה של הסרט (SD או HD).

אני לא דן פה לגבי האם סוג מסך אחד נראה יותר טוב מהאחר אלא שמה שנהוג לקשר עם SD ו CRT ממש, אבל ממש לא קשור למסכי מחשב CRT. הסיבה היחידה היא הרזולוצייה הנמוכה יותר של טלווזיות CRT - בדיוק כמו שSD נראה יותר טוב על פלאזמה SD מאשר LCD ברזולוצייה HDR.

אנסה להתייחס לדברים אחד אחד.אולי תבין אותי יותר טוב,גם תלמד משהו,וגם תהיה פחות שחצן.

1.גם למסכי CRT יש מן הסתם רזולוציה מקסימלית אך היא איננה רזולוציה טבעית.רזולוציה טבעית היא ייחודית למסכי LCD משום שבהם רזולוציה שונה נוצרת ע"י מניפולציה פיזית של הפיקסלים.התאים המרכיבים את המטריצה חוברים זה לזה באופן מלאכותי ע"מ ליצור רזולוציה נמוכה יותר,מה שלא כן במסכי CRT.אי-לכך,במסך LCD כל תוכן שאינו ברזולוציה טבעית יראה "מאולץ",לעומת מסך CRT שכל רזולוציה שהוא מסוגל להציג תיראה טוב באותה המידה,לפי טעמו של המשתמש.לכן,בניגוד למה שכתבת,רזולוציה טבעית אינה הרזולוציה המקסימלית כשמדובר במסך CRT,מכיוון שהמונח הנ"ל אינו מוגדר עבורו.

2.

בכל מקרה מדובר במצב התצוגה בלבד ואין שום קשר לרזולוצייה של הסרט (SD או HD).

בודאי שיש קשר לרזולוציה של הסרט. תכני SD יראו טוב יותר תמיד על מסכי CRT.אני לא יודע למה,יתכן ובגלל מבנה הפיקסלים השונה.ככל שהסרט ברזולוציה נמוכה יותר,כך גדול יותר יהיה ההבדל באיכות התצוגה.קח סרטון מיוטיוב ותציג אותו על שני מסכי 19"-אחד CRT והשני LCD. לא משנה באיזו רזולוציה תבחר,התוצאה תהיה טובה יותר ב CRT.

לעומת זאת מסכי LCD מצליחים להציג תמונה מצויינת בתכני HD.מן הסתם גם מסכי CRT היו יכולים להתמודד בהצלחה עם רזולוציות כאלו של סרטים אך לא מייצרים מסכי CRT בעלי רזולוציות גבוהות כל-כך.וזה הדבר היחידי הנכון שכתבת.

3.ואם נחזור לבעייתו של פותח הת'רד,אז כאמור הסיבה לאיכות הנמוכה שהוא רואה בסרטי SD,היא בגלל שתי סיבות:

א.סרטי SD תמיד יראו טוב יותר על CRT מאשר על LCD (הכוונה למסכי מחשב),ללא כל קשר לרזולוציה של המסך.

ב.במסך LCD בעל רזולוציה גבוהה כמו 24" ,המסך צריך לעשות up-scale עצבני על מנת להציג תכני SD.אם היה מסך CRT בעל רזולוציה כזאת (נדמה

לי שקיימים כאלו אבל כמעט ולא משווקים אותם),אז שם המסך לא היה צריך לעשות up-scaling אלא אפשר היה להוריד לו את הרזולוציה בלי לפגוע באיכות התמונה,כי כמו שכתבתי, אין למסכי CRT רזולוציה טבעית!

מכאן התהייה שלי אם אפשר יהיה לשפר את איכות הסרט ע"י הורדה מלאכותית של הרזולוציה.מצד אחד זה יפגע באיכות בגלל המניפולציה שהמסך יעשה,(מה שלא היה קורה במסך CRT),ומצד שני ייתכן שיהיה שיפור בגלל שאולי במצב כזה המסך לא יצטרך לעשות up-scale:

מעניין איך יראו אם תוריד את הרזולוציה של ה DELL (לרזולוציה נמוכה יותר שתשמור על היחס) בצפיה בסרטי SD.

אני מקווה שפותח הת'רד יעשה זאת ויספר אם רואים טוב יותר.

פורסם

טוב ערכתי,

חבל על המאמץ ::).

מציע לך להיסתכל במראה או פשוט לקרוא את דבריך לפני שפיך נפתח.

המושג "רזולוצייה טבעית" לא קשור לכל מה שאמרתי לפני התגובה הראשונית שלך, התגובה המשנית שלך לא קשורה בכלל למה זה המושג "רזולוצייה טבעית".

אם הטקטיקה היא עיוות של הדברים ומריחה של הנושא לנושאים אחרים (שאף אחד לא אמר שהם לא נכונים אלא רק שהם לא קשורים לגבי מה שתיקנו אותך) אז חבל על הזמן, זה כמו :s07: ואני בטוח שאם דיון שבו מדברים בצורה כזו יהיה אין סופי אז מתישהו הטיעון של אותו צד "מורח" ידבר על מלחמת העולם השלישית או משהו בסגנון ;).

אז חבל על המאמץ.

אם אתה חושב שבמסכי CRT אין מטריצה פיזית (טבעית, אמיתית, קיימת, וכו' וכו') של פיקסלים - אז שיבושם לך (ואני מקווה שאתה מבין ששידור אור אל אותם פיקסלים זה משהו אחר לגמריי).

אם אתה חושב שמסך מחשב CRT שיורידו לו את הרזולוצייה ל 640X480 ישדר סרט SD כמו טלווזית CRT בגודל זהה בעלת רזולוצייה טבעית של 640 על 480 - אז גם כן שיבושם לך - אבל זה כבר נושא אחר :cool2:

פורסם

טוב ערכתי,

חבל על המאמץ ::).

מציע לך להיסתכל במראה או פשוט לקרוא את דבריך לפני שפיך נפתח.

המושג "רזולוצייה טבעית" לא קשור לכל מה שאמרתי לפני התגובה הראשונית שלך, התגובה המשנית שלך לא קשורה בכלל למה זה המושג "רזולוצייה טבעית".

אם הטקטיקה היא עיוות של הדברים ומריחה של הנושא לנושאים אחרים (שאף אחד לא אמר שהם לא נכונים אלא רק שהם לא קשורים לגבי מה שתיקנו אותך) אז חבל על הזמן, זה כמו :s07: ואני בטוח שאם דיון שבו מדברים בצורה כזו יהיה אין סופי אז מתישהו הטיעון של אותו צד "מורח" ידבר על מלחמת העולם השלישית או משהו בסגנון ;).

אז חבל על המאמץ.

אם אתה חושב שבמסכי CRT אין מטריצה פיזית (טבעית, אמיתית, קיימת, וכו' וכו') של פיקסלים - אז שיבושם לך (ואני מקווה שאתה מבין ששידור אור אל אותם פיקסלים זה משהו אחר לגמריי).

אם אתה חושב שמסך מחשב CRT שיורידו לו את הרזולוצייה ל 640X480 ישדר סרט SD כמו טלווזית CRT בגודל זהה בעלת רזולוצייה טבעית של 640 על 480 - אז גם כן שיבושם לך - אבל זה כבר נושא אחר :cool2:

אני לא יודע מה אתה רוצה.בד"כ אתה כותב לעניין.קראתי היטב את מה שכתבת פה ואני לא מוצא שום סתירה למה שאני כתבתי (היכן כתבתי שלמסכי CRT אין מטריצה פיזית או שמסך טלויזיה עובד כמו מסך מחשב :kopfpatsch:).

ממה שאני יודע,המושג "רזולוציה טבעית" לא קיים עבור מסכי CRT (למרות שיש להם מן הסתם רזולוציה מקסימלית).חבל שאחד המומחים או המנהלים לא מגיב בנושא הזה ומיישב את הויכוח.

אגב,לא הספקתי לקרוא את מה שכתבת לפני שערכת,אבל חבל שאתה משתמש בשפה מתנשאת כל-כך.

עריכה: אני מקווה שדבריו של ארז ורבר קבילים עליך.הנה מתוך "המדריך השלם למסכי LCD":

מסכי LCD פועלים ברזולוציה מסוימת בדומה למסכי CRT אך בניגוד אליהם, לכל מסך LCD יש את הרזולוציה הטבעית שלו.
אמנם למסכי CRT יש רזולוציה מיטבית אך הצגה של רזולוציות אחרות אינה מורידה מאיכות התמונה, לעומת הצגה של רזולוציה לא טבעית במסך LCD, אשר יסבול מתמונה לא חדה.

פורסם

הכל כתוב - אפשר לקרוא :)

אבל מושגים כמו " גם תלמד משהו..." "וזה הדבר היחידי הנכון שכתבת...." בשילוב עם עוד כמה דברים אני חושב שנותנת לגיטמצייה להתבטא ברמה מעל המקובל, למרות שהמרחק מדברי להתנשאות ושחצנות אני חושב שעדיין גבוה - אולי "לייט, דיאט" בשביל להדגיש עמדה כנגד, אבל בטח לא משהו נורא.

ובטח אני לא מבין איך אפשר לכתוב מושגים כאלו מצד אחד ולטעון להתנשאות מצד שני אבל שיהיה.. בסופו של דבר לא קרה שום דבר נורא :).

בכל מקרה טוב שהעסק חזר "לזרימה", סה"כ המטרה שלי היא שלא יווצר בילבול אצל קוראי הפורום, בילבול שאחרי זה עובר מאחד לשני. זו הסיבה העיקרית שאני פיקי לגבי הגדרות אפילו קטנות באמת שאין מעבר לזה.

אסיים ב.. :biggthumpup: .

אה, ולא שמתי לב לעריכה. לגבי הציטוט השני אז שוב פעם - זה לא קשור, זה דבר שגם אני רשמתי, הוא נכון, ואין ויכוח על כך.

לגבי הציטוט הראשון, אולי צריך את ההקשר המלא אבל אני לא מבין מה המשפט המצוטט מנסה להגיד לוגית. אם זה : "לכל מסך CRT אין את הרזולוצייה הטבעית שלו" (מי היה מאמין שיהיה שימוש לפסיכומטרי העתיק :) ) אז אני ממש לא מסכים, אם זה באמת מה שהוא ניסה להגיד (ואני לא יודע מה הוא ניסה להגיד באמת) . יכול להיות שגם הוא מבלבל בין הדברים וסה"כ ניסה להגיד שלמסכי CRT אין את הבעייה שקשורה לרזולוצייה טבעית כמו בLCD ולכן זו גם כן טעות בתפיסת המושג ושימוש לא נכון בו. ואני הכי מאמין שהוא ניסה להגיד שלCRT בניגוד לLCD אין אתה הבעייה עם רזולוצייה טבעית, להגיד "אין רזולוצייה טבעית" במקום זו סה"כ טעות תפישתית, וכמו שרשמתי - זה מה שחשבתי שקרה אצלך. סה"כ לא ממש היה שימוש במושג הזה לפני הבעיות עם הLCD'ים לכן הכל מובן, ואני כאן כדי לתקן :)

אולי זה גם נובע כשמבלבלים בין הרזולוצייה הפיזית לבין צורת השידור שבה עובד הCRT (כלומר רזולוצייה לוגית), אבל רזולוצייה של מסך זו רזולוצייה של מסך - יש מסכים ( גודל זהה CRT) שיוצרו עם יותר פיקסלים ויש שפחות.

ואני אחזור שוב ושוב - כל מה שקשור לרזולוציות הוא נכון ואין עוררין על כך. - עבודה על LCD ברזולוצייה שהיא לא הרזולוצייה הטבעית תתן תוצאה לא טובה, בCRT אין את הבעייה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים