עבור לתוכן

2408 - איכות צפייה נוראית ברזלוציות SD האם יש לכך פתרונות?

Featured Replies

פורסם

האיכות בSD ממש לא טובה, אפילו כשאני לא שם על מסך מלא האיכות הרבה פחות טובה מ-CRT. האם יש איזה אפשרות כיול שיכולה לפתור את הבעייה?

פורסם

יש פילטרים שיכולים לשפר את התמונה של הSD, זה מצריך קצת ידע ונסיונות (כיול). בכל מקרה זה לא משנה לגמריי את התמונה ולא הופך יש מאין. בנוסף - זה גם מאוד סוביקטיבי יש כאלו שיעדיפו זאת ויש כאלו שלא.

בלי שום קשר לרזולוצייה (SD או HD) יש עוד לא מעט דברים שקובעים את האיכות התמונה.

בשביל לבדוק שמה שמפריע לך זה באמת הSD ולא איכות הדחיסה - תצפה בסרט DVD מקורי ותגיד אם אתה רואה את אותם דברים שציינת.

פורסם

בדקתי את האיכות של הסרטים בלפטופ חדש (מסך 15.4" רחב), רואים בדיוק כמו שהבנאדם מתאר, גרוע מאוד, צבעים דהויים לגמרי ופיקסליזציה נוראית, סרטים ברזולוציה גבוהה יותר רואים יותר טוב. (אגב, סרטים ברזולוציה נמוכה רואים סביר כל עוד לא מגדילים על כל המסך)

האם בכל המסכים הדקים היום (כולל S-IPS\S-PVA) רואים ככה תוכן בעל רזולוציה נמוכה כאשר מגדילים את התמונה?

פורסם

תנסה לצפות באותם סרטים על מסך CRT של מחשב (לא טלווזיה) לפני שאתה מכליל ככה על המסכים הדקים.

אין קשר בין התופעות שתיארת לסוג המסך, אלו תופעות רגילות של דחיסה - שאתה פשוט מגדיל אותן אז אתה רואה אותן יותר ברור, זה הכל.

לגבי הצבעים - זה דורש קליברצייה - בעיקר בכרטיס המסך ובתוכנה. ישנם מסכי LCD זולים עם צבעים גרועים, נגד זה אין הרבה מה לעשות חוץ מלכייל כמה שיותר.

פורסם

עובד בעייה (בשבלי זה יתרון ענק) זה שבמסכי CRT הרזלוציות עבודה לרוב מאוד נמוכות (1024*768) לעומת LCD כמו שלך שהרזלוצייה היא 1920*1200, לכן בתכני SD יש UP SCALING מטורף.

פורסם

ice2k, אני מבין טוב מאוד איך זה אמור להראות, ואני לא מדבר על הרזולוציות, היו לי מסכי LCD גם ולא בכולם זה היה נראה ככה.

פורסם
  • מחבר

יש לי בבית שלושה מסכים. שני LCD, את ה2408 ו-SAMSUNG 931BW, מבין שלושת המסכים הCRT מציג סרטים באיכות ההכי טובה. הDELL מציג הרבה יותר טוב מאשר הסמסונג שאצלו הסרטים פשוט מרוחים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תעלה סרטים עם התוכנה SMPLAYER, באופציות תבחר ב GL2 YUV או GL YUV וזה יהיה הרבה יותר איכותי מהRENDERER הרגיל (DIRECTX)

פורסם

יש לי בבית שלושה מסכים. שני LCD, את ה2408 ו-SAMSUNG 931BW, מבין שלושת המסכים הCRT מציג סרטים באיכות ההכי טובה. הDELL מציג הרבה יותר טוב מאשר הסמסונג שאצלו הסרטים פשוט מרוחים.

זה מוזר.... סרטי SD,כלומר סרטי DVD וסרטי דיויקס למיניהם (כאלו בנפח של 700Mb),אמורים להיראות טוב בהרבה דווקא על מסך 19" מאשר על ה DELL,בגלל ה up-scaling שהדל צריך לבצע,כמו שציינו כאן לפני.מאד מוזר מה שאתה אומר-אולי זה בגלל שה 19" שלך הוא TN,אבל גם זה לא פקטור לעומת הרזולוציה הגבוהה של הדל שלא מתאימה כלל לסרטי SD.

מעניין איך יראו אם תוריד את הרזולוציה של ה DELL (לרזולוציה נמוכה יותר שתשמור על היחס) בצפיה בסרטי SD.

בקשר לCRT,זה כבר הגיוני.סרטי SD תמיד יראו טוב יותר על CRT מאשר על LCD כלשהו (אלא אם מדובר בטלוויזית LCD עם מנגנון עיבוד תמונה משוכלל).

פורסם

מדובר על זה שהם יראו טוב יותר על טלווזית CRT ולא על מסך CRT וזאת בגלל הרזולוצייה הנמוכה של טלווזית הCRT שמבעתם "מטשטשת" את כל "הפאקים" בתמונה, או במילים אחרות - הרזולוצייה עד כדי כך נמוכה שהיא לא מסוגלת להציג עד כמה התמונה גרועה. מסך מחשב CRT מגיע ברזולוצייה גבוה בדיוק כמו LCD וגם כן חוסף את כל מגרעות הדחיסה והרזולוצייה הנמוכה.

פורסם

מסך מחשב CRT מגיע ברזולוצייה גבוה בדיוק כמו LCD וגם כן חוסף את כל מגרעות הדחיסה והרזולוצייה הנמוכה.

אתה טועה. למסכי CRT אין רזולוציה טבעית ולכן כל רזולוציה נראית טוב עליו.

ואם נחזור לנושא,אז סרטי SD נראים הרבה יותר טוב על מסכי CRT (של מחשב),מאשר על מסך LCD כלשהו.

פורסם

אומנם אין לו רזולוציה טבעית, וכל רזולוציה תראה טוב, אבל עדיין, על מסך 17" רזולוציה כמו 1024*1280 הכל יהיה קטן מדי לעומת זאת במסך LCD 15" שזו הרזולוציה הטבעית שלא הכל יראה מעולה.

פורסם

אתה טועה. למסכי CRT אין רזולוציה טבעית ולכן כל רזולוציה נראית טוב עליו.

ואם נחזור לנושא,אז סרטי SD נראים הרבה יותר טוב על מסכי CRT (של מחשב),מאשר על מסך LCD כלשהו.

עשית מיקס ענק של אלף דברים.

קודם כל תגדיר מה זו רזולוצייה טבעית (אתה באמת יודע מה זה לפני שאתה קופץ ככה?) - ואחרי זה תבין איפה אתה טועה. רזולוצייה טבעית זה סה"כ כמות הפיקסלים המקסימלית שקיימת בפועל (במטריצת אורך רוחב כמובן) ומן הסתם גם למסכי CRT יש כזו. ב LCD ברגע שלא עובדים ברזולוצייה הטבעית אז איכות התמונה יורדת - בעיקר ביישומי טקסט. זה נובע בגלל מבנה הפיקסלים שמאפשר הרבה יותר גמישות בCRT. בכל מקרה מדובר במצב התצוגה בלבד ואין שום קשר לרזולוצייה של הסרט (SD או HD).

אני לא דן פה לגבי האם סוג מסך אחד נראה יותר טוב מהאחר אלא שמה שנהוג לקשר עם SD ו CRT ממש, אבל ממש לא קשור למסכי מחשב CRT. הסיבה היחידה היא הרזולוצייה הנמוכה יותר של טלווזיות CRT - בדיוק כמו שSD נראה יותר טוב על פלאזמה SD מאשר LCD ברזולוצייה HDR.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם... אבל כשאני צופה עכשיו בסדרה ברזולציה 640X368 אני די מתעצבן(אני על 2408)

ב-CRT 17 אינצ' שעבדתי איתו קודם-הייתי מעביר ל FULL SCREEN וזה היה עושה UPSCALE סביר ונחמד.

עכשיו,בגלל הרזולוציה-אני עושה FULL SCREEN וזה נראה נורא.....ומצד שני,אני מתעצבן אם אני לא עושה FULLSCREEN רק בגלל שאני יכול לגרום לשאר המסך מסביב להיות שחור(לתת הרגשה של סרט....)-אני בטוח שאם הייתי מחפש PLAYER שיעשה את זה הייתי מוצא-ואז כל בעיותיי היו נפתרות-מה שכן-אם אני אומר למדיה פלייר להכפיל לי את גודל הוידאו בשתיים-זה נראה מבחינת גודל ממש כמו ב-CRT....אז אני די בטוח שבסך הכל-התצוגה ב-2408 יותר טובה

פורסם

נראה לי שהפתרון היחידי לבעיה הוא להתחיל לצפות בסרטים ב-HD. את הארטיפקטים של סרטי XVID רואים אפילו על CRT 19, אז על LCD 24 הם יבלטו אפילו יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים