עבור לתוכן

איזה מעבד ולוח אם יותר חזקים למשחקים??

Featured Replies

פורסם

יש לי את המחשב שלי שקניתי אותו לפני 3 שנים ואני רוצה לחזק אותו אז קניתי לו כרטיס מסך טוב (HD4850) ועכשיו יש לי בעיה רק עם המעבד

אז לאחותי יש מחשב והיא משתמשת בו לאופיס פעם בשבוע בערך אז חשבתי לקחתי אותו ופשוט להתקין עליו את הכרטיס מסך החדש

ורציתי רק לשאול אם זה כדאי לי בכלל

המחשב שלי:

לוח אם : ASUS P5N32-SLI DELUXE

מעבד: PENTIUM 4 3GHZ HT

ספק כוח: HEC 550

ושל אחותי:

Motherboard Name Hewlett-Packard HP Compaq dc7700 Convertible Minitower - זה הלוח אם

זה המעבד : CPU Type DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHz (12 x 250)

המחשב של אחותי זה מחשב קומפלט של HP

הדבר שהכי מדאיג אותי זה שאני לא חושב שיש ללוח אם חיבור של PCI EXPRESS בשביל הכרטיס מסך.

פורסם

HP לא טורחים לציין איזה לוח בדיוק יש במחשב הזה, אבל לא נראה לי שתמצא לוחות 965 ללא PCIE. למה שלא תפתח את המארז ופשוט תסתכל פנימה?

(וכמובן לא טרחת לציין את שאר מאפייני המחשבים, כמו זכרון, ועד כמה אתה מוכן להתחיל להחליף חלקים נוספים בין שניהם... אבל בגדול, ה PENTIUM D חזק יותר)

פורסם
  • מחבר

אצלי בלוח אם יש חיבור שנקרא PCI EXPRESS X16

ובHP לפי מה שהסתכלתי יש חיבור PCI EXPRESS אבל לא נראה לי X16

אצלי הX16 צבועים בכחול ובHP הם לבנים

איך אני יכול להיות בטוח

ומה זה בדיוק ה X16?

פורסם

עדיף כבר לקנות מעבד חדש או יד שניה..יתן לך הרבה יותר מאשר שילוב של הכרטיס מסך במערכת שלך אחותך..

מה גם שאני די בספק עם הספק כוח יחזיק..

בכל אופן..תפתח את המארז אם יש על הלוח סלוט שחור (ארוך) עם קליפס לבן בסופו ..ללוח אם יש סלוט PCI-E..אם לא אין... ;D

ו-X16 מציין את מספרנתיבי התקשורות בין הכרטיס מסך לערכת השבבים וכו...

בכל אופן..אני הייתי הולך על האופציה הראשונה שהצעתי..

פורסם

יש שלוש סוגי חריצי PCI: PCI רגיל, PCIE*1 וPCIE*16. ה*1 זה חריץ קצר שלא דומה לאחרים. הPCI הרגילים הם הסוג שאמו להיות לך הכי הרבה ממנו, ארוכים וקרובים יחסית לקצה הלוח. ה*16 דומים באורכם לPCI אך נמצאים יותר פנימה יחסית לקצה. לאף אחד לא אכפת באיזה צבע החריץ צבוע כל עוד יש רק אחד בלוח.

אם החריץ המדובר בלוח של אחותך זהה בצורה ובמיקום לשניים שיש לך - אז זה PCIE.

עם זאת, אני בהחלט מצטרף להערות של taotao, וחבל שקנית כרטיס כזה למחשב כזה בלי לבדוק.

פורסם
  • מחבר

אני גם בדעה של להחליף את המעבד ואת הלוח אם וזהו

אבל אני קצת קצר בכסף בתקופה הזאת רק עכשיו התשחררתי מהצבא והמענק שחרור אני מנסה לשמור בשביל איזה טיול, ואני גם לא איזה גיימר מטורף

אני משחק אולי שעה וחצי במהלך השבוע ואולי עוד איזה שעתיים בשבת שמשעמם.

בקיצור אין לי בעיה להוציא עוד איזה 500 שקל על המעבד+לוח אם, הקטע שהיום רק הלוח אם זה באזור ה450 שקל..

וההבדל בין PCI-E לPCI-Ex16 משמעותי?? יש בכלל הבדל מורגש?

פורסם

לחבר כרטיס מסך לPCI-E X1 זה בלתי אפשרי

וחוץ מזה, אם יש לך PCI-E X1 אז אני בטוח שיש לך גם X16.

פורסם
  • מחבר

צודק יש

אז אם ככה אני לא צריך לקנות בינתיים מעבד ולוח אם.

נסתדר עם זה בינתיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים