עבור לתוכן

בחירת לוח חדש שיתאים למעבד ישן בתקציב עד 300 ש"ח (בערך)

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה

לאחרונה נשרף לי איזה קבל בלוח אם ואני לא מצליח לתקן אותו (הלחמתי קבל חדש אבל ככל הנאה שיש עוד אי אלו בעיות שלא מצאתי - הספק תקין)\

לכן אני מעוניין לבצע שדרוג למחשב שלי שגם ככה ישן אולם אין לי תקציב כך שאני מעוניין לקנות כרגע לוח אם יחסית חדש שיתאים למעבד הישן אולם שיוכל להתאים גם למעבדים חדשים כאשר יהיה לי תקציב גבוה יותר. המחשב משמש גם למשחקים אבל לא בתדירות גבוהה ולא משחקים ממש חדשים.

להלן פרטי המחשב (בין 3 שנים)

מעבד: AMD ATHLON 64 3200 939

לוח אם GIGABYTE GA-K8NMF-9 (שרוף.....)

זכרון 2*512 PC3200 CL2.5 DDR (משדרג ל-2GB)

כ. מסך GEFORCE6600GT

ספק 500W של TT

ראיתי שאפשר להשיג את הלוח אם שלי באזור ה-250 ש"ח יד שנייה לא בטוח שזה הדבר הכי משתלם

אשמח להצעות

פורסם

או שאתה לוקח לוח שמתאים למעבד ולזכרון הנוכחי - או שאתה לוקח לוח שמתאים למעבדים ולזכרונות של היום. האחד סותר את השני.

פורסם

^^^^ מסכים

אם מצאת את הלוח כמו שלך ב250 אולי תתמכח קצת לאזור ה200

פחות מזה אף אחד לא ימכור

מעבר לזה לא יתאים לך .....

שלחתי לך ה''פ אם תרצה אני אוכל להחליף לך את הכבלים ...

אגב ''אני מעוניין לקנות כרגע לוח אם יחסית חדש שיתאים למעבד הישן אולם שיוכל להתאים גם למעבדים חדשים כאשר יהיה לי תקציב גבוה יותר''

כולנו מעוניינים בכזאת אפשרות

ביגלל זה היצרניות משנות תושבות ולוחות!

במיוחד כדי שלא נעשה כאלה דברים ו''נחסוך כסף'' על הגב שלהן

פורסם

^^^^ מסכים

אם מצאת את הלוח כמו שלך ב250 אולי תתמכח קצת לאזור ה200

פחות מזה אף אחד לא ימכור

מעבר לזה לא יתאים לך .....

שלחתי לך ה''פ אם תרצה אני אוכל להחליף לך את הכבלים ...

אגב ''אני מעוניין לקנות כרגע לוח אם יחסית חדש שיתאים למעבד הישן אולם שיוכל להתאים גם למעבדים חדשים כאשר יהיה לי תקציב גבוה יותר''

כולנו מעוניינים בכזאת אפשרות

ביגלל זה היצרניות משנות תושבות ולוחות!

במיוחד כדי שלא נעשה כאלה דברים ו''נחסוך כסף'' על הגב שלהן

למה אתה מתכוון "לוח אם חדש למעבד ישן" 939 זה חדש יחסית אבל כבר כבר מזמן לא רלוונטי לשוק שיש לך היום

כרונולוגית זה סוקט ישן.

AM2+

AM2

939

754

462

הכל תלוי..לי למשל יש 939 והצלחתי להשיג לוח כמעט זהה לשלי עם הבדלים מינורים..וגם מעבד זהה לשלי שיהיה לי תחליף למיקרה שאני אצטרך.

וזה לא היה יקר כל כך.

אם אתה רוצה התאמה למעבדים חדשים תקנה לוח חדש אבל הוא לא יתאים למעבד ישן.גם אם פיזית תצליח להרכיב זה לא יעבוד.

פורסם

אם אתה רוצה התאמה למעבדים חדשים תקנה לוח חדש אבל הוא לא יתאים למעבד ישן.גם אם פיזית תצליח להרכיב זה לא יעבוד.

בערך זה מה שהתכוונתי

פורסם
  • מחבר

א. תודה רבה לכל המגיבים

ב. אני מבין שהמצב קשה- ככל הנראה אחפש לוח יד שנייה אחרת החלפת לוח+מעבד+זיכרון יגרור אותי ל800 ש"ח לפחות. אם אתם מכירים מישהו שיש לו לו לוח מתאים או שאתם ממליצים על לוחות מסוימים אשמח לשמוע.

ג. קוריוז- לקחתי את המחשב למעבדה אשר מתמחה גם באלקטרוניקה ע"מ שינסו להחליף את הקבל, בתקווה שזה יעזור. במעבדה טענו כי יש גם בעיה עם הספק. בעיקרון היה אולי מקום להאמין למעבדה אולם הספק שהבאתי להם לא היה הספק המקורי שאיתו התקלקל הלוח (למרות שהספק הזה נבדק והוא תקין) אלא ספק חדש שיצא מהאריזה של חברת HEC (אפילו לא גנרי) שגם נבדק לפני שהבאתי להם.

הבחור הציע להחליף לי את הלוח בלוח יד שנייה (לא ברור איזה) תמורת 400 ש"ח.....

משום יש לי הרגשה שאני לא אלך אליו שוב....

פורסם

400 שקל זה סביר

אבל....

דגם לוח

מצב לוח

עבר אוברקלוק או לא.

שמור

עם אביזרים או לא.

עם הפחית האחורית (זאת שאתה מחבר למארז שאתה מרכיב את הלוח)

נקי מאבק ולא עבר התעללות.

רצוי צ'יפסטים של אנוידיה אנפורס 4

פורסם
  • מחבר

אינני חושב ש-400 שקל זה סביר ללוח אם יד שנייה שבטח לא אקבל עליו אחריות

מצאתי מספר דגמים שאני חושב שמתאימים לי

1. דגם זהה לשלי -יד שנייה ב-200 עד 250 ש"ח מלוח יד שנייה(פרטי) ללא אחריות

2. לוח אם יד שניה ALBATRON דגם KM51PV מיועד למעבדי AMD 939 מבוסס NFORCE4 ב- 270 ש"ח עם אחריות לשלושה חודשים (מניח שהוא pci-e , מצאתי מפרט רק של סוקט 754 ושם הוא pci-e).

3. יד ראשונה. לוח אם Msi K8N Neo NF4 Ultra Socket 939 Bulk ב-330 ש"ח עם אחריות לשלוש שנים

4. יד ראשונה. Gigabyte GK8N51PVMT N-Force430 Socket 939 ב 355 ש"ח עם אחריות לשלוש שנים

5. יד ראשונה. Gigabyte GA-K8N-SLI nForce4 SLI Socket 939 ב-355 ש"ח עם אחריות לשלוש שנים.

אני חושב שבשביל עוד 100 ש"ל שווה לקנות יד ראשונה עם אחריות. (רק שאני לא יודע איזה מבין אפשריות 3-5)..

אשמח לדעתכם

פורסם

מספר 3 , MSI !

תגיד , עכשיו שאני חושב על זה..

למה שלא תחליף כבר לוח ומעבד?

אני בטוח שאתה לא אוהב במיוחד את האתלון הזה ......

פורסם
  • מחבר

חריגה תקציבית.

לפי החישוב שלי אני אצטרך להחליף לוח+מעבד+זכרון שזה לכל הפחות 800 ש"ח וככל הנראה יותר. אני לא גיימר חזק והמטרה היא למשחקים סבירים.

אני חושב שאם כבר עדיף לי להשקיע בכרטיס מסך משופר באזור ה-400 ש"ח כי אני קופץ 3 דורות מהכרטיס שלי (6600GT)

אני כרגע בחשש שאקנה את הלוח ואז אגלה שגם המעבד לא טוב ואז סתם בזבתי כסף כי היה באמת כדאי לבצע שדרוג כללי כפי שהצעת...

האם אתה בטוח שמספר 3 עדיף (ויותר מזה -שהוא מתאים למחשב שלי..)?

פורסם

אני חושב שהוא מתאים ..

לפי מה שראיתי במפרט הוא מתאים...

אני כמעט בטוח אבל תחכה לעוד תגובות אני לא רוצה להטעות אותך סתם..

בקשר לכרטיס

תקפוץ ב3 דורות ואז מה ?

יהיה לך צוואר בקבוק עם המעבד המעפן הזה ?

ואז תצטרך שוב לוח חדש ומעבד חדש ?

פורסם
  • מחבר

אולי אם אצטרך, אבל זה לא יהיה זמן הקרוב עקב חוסר תקציב.

מבחינתי זה עדיין לא הזמן לשדרוג כללי. אני מחפש לפתור בעיה ספציפית והיא להחזיר את המחשב לעבודה במחיר מינימלי ובסיכון מינימלי לכך שהלוח ישרף שוב ואצטרך לחזור על התהליך

ראיתי פה באתר בלח יד שנייה עוד לוחות אם

DFI Infinity NF4 Ultra .6 ב-370 ש"ח לא ברורה מידת האחריות

7. ECS KN1 SLI Lite V1.0A -סוקט 939 AMD ב-150 ש"ח. אין אחריות

פורסם

אם אתה לוקח אל הDFI

זה אחלה לוח

גם לאוברקלוק

לא הייתי חושב שצריך אחריות אם היית קונה לוח כזה ....

פורסם
  • מחבר

טוב. עדכון מארועי הימים האחרונים

מישהו כבר קנה את מספר 6 (DFI) ומספר 3 (MSI) לא זמין :s07:

מצאתי דרך KSP את הלוח הבא :

8. ‏ASUS‎ - ‏Asus A8N-LA s939, GF 6150, DDR400x4 DC, VGA, PCI-E, ,GBL- 1 Year Warranty‎ ב-320 ש"ח

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=3492

האם gf6150 אומר שיש כרטיס מסך מובנה בלוח? ואם כן האם אפשר לשלב אותו אם הכרטיס מסך שלי 6600GT? והאם זה שהם מציעים רק שנה אחריות ולא 3 כמו על לוחות אחרים צריך לגרום לי לחשוד??

שאלה נוספת: מה ההבדל בין nForce 430 ל nForce 4 ? יש באיזב מקום דירוג כרונולוגי ו/או טכנולוגי של כל ה-chipset?

פורסם

הלוח הזה של ASUS "נחמד" - יש אותו לחבר שלי במחשב הישן - עדיין עובד מצויין (עם OC קטן)

יש עליו כרטיס מסך ONBOARD

הוא לא יפריע עם תתקין את הכרטיס מסך שלך - הוא "יתעלם" מה- ONBOARD (אם אני לא טועה צריך לשנות ההגדרה בביוס)

האחריות בגדול - כן צריך לחשוש - לא סתם האחריות לשנה בלבד - אבל זה סיכון שצריך לקחת (היום רוב הלוחות עד 3 שנים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים