עבור לתוכן

שאלות ניובי על PS3

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לבן שלי יש יומולדת ואני רוצה לקנות לו קונסולה. אני מתלבט בין PS2 ל PS3. יש לי כמה שאלות:

1. קודם כל, עוד עושים משחקים ל PS2?

2. אם אני קונה בארץ קונסולת PS3, הוא יוכל לשחק עליה גם במשחקים של PS2?

3. יש ל PS3 אפשרות לקרוא מדיות מגובות (צרובות), ולא מדיות מקוריות? איזה מדיות הוא קורא, דרך אגב? דיוידי, בלוריי?

4. איזה סוג מסך צריך לPS3? היי-רזולושן, או טלביזיה רגילה תספיק? מה עם PS2?

5. מה משמעות הסוגים השונים של PS3? במה עוזר לי הרד-דיסק יותר גדול?

6. מה קורה אם אני קונה את זה בארה"ב? יש עם זה בעיה, מעבר לתמיכה?

נראה לי זהו.

תודה.

פורסם

1) לא כאלו ששווים לדבר עליהם , אז התשובה - עקרונית , כן , פרקטית ? הם גרועים.

2) רק אם תמצא גירסת 60 גיגה ישנה , הגירסאות החדשות כבר לא.

3) לא מדברים פה על פריצות וצרובים אבל אני אחסוך לך - לא פרצו את הPS3 (וטוב שכך) , קונסולה היא מותרות.

4) עדיף HD , נהנים גם עם מסך רגיל.

5) לחלק מהמשחקים יש התקנות ויש המון DEMOים ברשת של הPSN - בקיצור - זה יעיל , אבל לא קריטי , ההבדל העיקרי שאתה צריך לדעת זה שגירסאות ה60 גיגה מריצות משחקי PS2.

6) בלו ריי של וידאו הם מוגבלים אזורית , ומשחקי PS2 הם מוגבלים איזורית , משחקי PS3 - ממש לא משנה והחשמל תואם.

ליביו

פורסם

1) יוצאים, אבל המשחקים לא טובים, ולא ממקדים את הפיתוח בps3.

2) לא, הדגמים המיוצרים כיום לא תומכים במשחקי ps2.

3) יכול לקרוא כל מדיה מגובה.

4)טלוויזייה רגילה תספיק אך כמובן שהיא לא מומלצת- כי הרי, אחד היתרונות הגדולים בין הדור הקודם לדור הזה הוא הגראפיקה.

5) הארד דיסק משמש להורדת דמואים ותכנים אחרים מהPlayStation Store ולשמירה של תכנים מכל מקום אחר. כמובן זה משמש גם להתקנות ולעדכונים.

5) אין שום בעיה מעבר לתמיכה. אתה רק צריך להתצטייד בכבל קומקום בעל שלושה פינים.

בבקשה,

גל

פורסם

אני אחדד את 3 למקרה שאו שאני לא הבנתי את כוונת המשורר או שהבחור מעלי לא:

הPS3 קורא כל סוג של מדיה צרובה , אם זה DIVXים זרוקים על DVD , DVD צרוב , תקליטור מוסיקה וכו , הוא פשוט לא יריץ משחקים "מגובים" (מועתקים וגנובים זה יותר ההגדרה שלי) , כל שאר השימושים - יפעלו ללא דופי.

כמו כן , לשאר השימושים אפשר לעשות הזרמת מדיה מהמחשב האישי או לחבר כל מכשיר מבוסס USB (כמו DOK או דיסק קשיח חיצוני) בצורה יעילה בהרבה.

ליביו

פורסם

הוא פשוט לא יריץ משחקים "מגובים" (מועתקים וגנובים זה יותר ההגדרה שלי) ,

משחק מגובה ומשחק גנוב אלו שני דברים שונים לגמרי - בעוד שהגניבה היא לא חוקית, נשמע סביר ביותר לתת לאנשים לגבות את הדיסקים היקרים שלהם, במיוחד מאחר ואם קורה משהו לדיסקים המקוריים אף אחד לא יפצה אותם (אני חושב שאפילו פה בפורום למישהו נדפקו כמה דיסקים מהשמש והוא פשוט אכל אותה).

זה שאי אפשר להבדיל בין משחק מגובה לסתם דיסק שנצרב בניגוד לחוק זה כבר סיפור אחר, שראוי שימצא לו פתרון

פורסם

אני כותב "מגובים" מכיוון שאף אחד לא מגבה באמת את המשחקים ואם שומרים על הדיסקים אין שום סיבה הגיונית לגבות אותם.

אתה מגבה את את סירטי הDVD שאתה קונה?

נראה לך שמדיה צרובה עמידה לאורך זמן כמו מדיה מוטבעת?

עושים כוננים שסורטים בכוונה את הדיסק?

נו באמת.

ליביו

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

אם אפשר להשאר "מפוקסים" על הנושא, אני אודה לכם מאוד.

ספציפית, אני *כן* מגבה את המשחקים שאני קונה, בגלל נסיון רע אחד שהיה לי עם אחת החנויות.

בכל מיקרה, אני מבין ש PS3 לא יקרא מדיות מגובות, אלא רק את המקוריות, וזה בגלל שבניגוד לPS2, אין לו "ציפ".

תודה.

פורסם

אני כותב "מגובים" מכיוון שאף אחד לא מגבה באמת את המשחקים ואם שומרים על הדיסקים אין שום סיבה הגיונית לגבות אותם.

ספר את זה לבחור הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=358197.0

ע"פ הסיפור שלו, אם הוא לא היה מגבה את המשחקים שהוא רכש במיטב כספו - לא היה לו איך לשחק בהם...

אף פעם לא נדפק לך דיסק?

לא נפל על הרצפה?

לא נשרט בטעות?

אבד?

בכל מקרה, כמו כל גיבוי - כל עוד הכל בסדר אז באמת לא צריך. אבל כשצריך את הגיבוי ואין...

אתה מגבה את את סירטי הDVD שאתה קונה?

לא, אבל זה רק בגלל שאני קונה במבצעים של 3 ב-100 ש"ח וזה לא שווה לי את ההשקעה.

מה גם שסרט DVD אני רואה פעם-פעמיים, וזהו, אז הסיכוי שיקרה להם משהו קטן יותר.

אם היה מדובר בסרט שהייתי רואה פעם בשבוע ואולי משאיל לחברים - הייתי מגבה.

לחילופין, אם היה מדובר במשהו יקר מאוד לליבי ו/או יקר כספית - הייתי מגבה, והאמת שגם עשיתי את זה לא מזמן וגיביתי את DVD החתונה שלי.

אגב, היו לי כמה דיסקים של מוזיקה שמאוד הצטערתי שלא גיביתי - הדיסקים מקרטעים וממש חבל כי הפסקתי לשמוע אותם למרות שרציתי. וכשזה קורה לך זה לא משנה אם אתה לא מבין מאיפה הגיעה השריטה, או שאתה מבין טוב מאוד שאתה או מישהו אחר לא שמר על הדיסק... העיקר הוא האם יש או אין לך גיבוי.

נראה לך שמדיה צרובה עמידה לאורך זמן כמו מדיה מוטבעת?

אין לי מושג לגבי העמידות של המדיות.

מה שבטוח זה שאם אני אשתמש במדיה מגובה ואת המקורית אשאיר בצד זה בטוח לא יפגע במדיה המקורית, ואם המגובה תידפק אז אני אוכל לעשות גיבוי חדש ולהשתמש בו...

להפך זה לא יעבוד - אם אני אשתמש במקורית כי היא עמידה וכו' והיא תידפק בכל זאת - כבר לא ממש יעזור לי שהיא עמידה יותר מצרובה - לא יהיה לי כלום וזהו...

עושים כוננים שסורטים בכוונה את הדיסק?

לא צריך להכנס לקונספירציות. מספיק לאבד את הדיסק או להפיל אותו או לשרוט בטעות בדרך כלשהי.

נו באמת.

אחרי שאמרתי את כל זה, חשוב לי להדגיש משהו - אני לא מעודד גניבה בשום צורה שהיא.

כל העניין הזה מקומם אותי באופן אישי כי אנשים ששילמו על מוצר במיטב כספם לא יכולים להבטיח את האפשרות שלהם לשמור על תקינותו ע"י גיבויים, מבלי להסתכן בבעיות שונות ומשונות.

ההבדל העקרוני בין משחק גנוב ולא חוקי לבין משחק מגובה הוא גדול.

הבעיה היא שאי אפשר להבדיל היום בין משחק מגובה לבין סתם משחק גנוב.

פתרון טוב היה לאפשר לאנשים להחליף דיסקים מקוריים פגומים תמורת סכום סימלי - אבל כנראה שאף אחד לא מתכוון להציע פתרון כזה... (אם כי גם פתרון כזה הוא חלקי כי הוא לא נותן פתרון לאבדן דיסקים).

מי נדפק מזה? אם להסיק ממה שקורה בתעשיית המוזיקה אז כנראה שבעיקר מי שקונה מקורי.

תיזכר בסיפורים של הדיסקים עם ההגנות השונות ואלו שלא היה ניתן לשמוע במחשב - מה שפגם בחווית השימוש של מי שרכש את הדיסק.

מי שהוריד את השירים בצורה לא חוקית מעולם לא נתקל בבעיות האלה...

פורסם

למה שוב פעם הויכוח אם גיבוי הוא חוקי או לא כשה-PS3 בכל מקרה לא יכול לקרוא גיבויים?

וגם אם הוא כן היה יכול ואנשים באמת ובתמים היו רוצים לגבות משחקים רק מטעמי אבטחה

ברגע שהם יידעו שצורב בלו-ריי עולה באיזור ה-1500 שקל ודיסק בלו-ריי ריק עולה יותר מ-100 שקל

אני חושב שהם יחשבו פעמיים על גיבוי...

פורסם
אחרי שאמרתי את כל זה, חשוב לי להדגיש משהו - אני לא מעודד גניבה בשום צורה שהיא.

כל העניין הזה מקומם אותי באופן אישי כי אנשים ששילמו על מוצר במיטב כספם לא יכולים להבטיח את האפשרות שלהם לשמור על תקינותו ע"י גיבויים, מבלי להסתכן בבעיות שונות ומשונות.

ההבדל העקרוני בין משחק גנוב ולא חוקי לבין משחק מגובה הוא גדול.

הבעיה היא שאי אפשר להבדיל היום בין משחק מגובה לבין סתם משחק גנוב.

פתרון טוב היה לאפשר לאנשים להחליף דיסקים מקוריים פגומים תמורת סכום סימלי - אבל כנראה שאף אחד לא מתכוון להציע פתרון כזה... (אם כי גם פתרון כזה הוא חלקי כי הוא לא נותן פתרון לאבדן דיסקים).

מה שאתה אומר קיים בארצות הברית ובטח בעוד ארצות

אני יודע שMS עושה את זה אבל אני מעריך שגם סוני ונינטנדו

זה שהארץ שלנו מסריחה בזה זה כבר שיפור אחר

פורסם
  • מחבר

גם לPS2 יש מספר דגמים, או דגם אחד?

דרך אגב, ראיתי שיש מושג כזה שנקרא "מוד" (mod). מה זה אומר?

תודה.

פורסם

שאומרים מוד מתכוונים לשינוי

אם אני לא טועה מוד זה קיצור של מודיפי באנגלית שזה אומר לשנות משהו

אבל במקרה של הPS2 בדרך כלל מתכוונים למוד ציפ

שהציפ משנה לך את הקונסולה אבל לא חקי לדבר על זה פה

אבל בקשר לPS2 לא מומלץ לקנות היום PS2 אלה אם אתה קונה משומש

אם כבר תקנה נינטנדו WII שהיום עדיפה בהרבה מהPS2 והיה לי PS2 בעבר

PS2 מת ומשחקים שיוצאים לו היום הם זבל או גרסאות לרוב הכי גרועות של משחקי מולטיפלטפורם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים