עבור לתוכן

E5200 ב-OC מול E8400

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

קראתי מספר ביקורות ואת הסטיקי אבל עדין נותרו כמה שאלות..

1. האם מעבד E5200 שעבר OC יספק את אותם הביצועים כמו E8400 בעבודות משרדיות\משחקים?

2. עד כמה גודל זכרון cache משפיע על הביצועים?

תודה רבה!

פורסם

1. זה תלוי כמה OC תעשה.

2. כמות קאש? יש לה השפעה לא גדולה. אבל היא עדיין משפיעה.

פורסם
  • מחבר

1. נגיד ל3GHZ

2. כמות משפיעה ששמים לב אם מריצים שתי תוכנות\משחקים זהים בשני המחשבים (8400 ו5200+OC)?

פורסם

כן אתה תשים לב להבדל..

E5200 בשביל שיהיה שווה ערך לE8400 אתה צריך לעשות לו OC ל3.6GHZ לפחות.

פורסם
  • מחבר

הבנתי..

לא כל כך קשור לפורום הזה אבל אם כבר התחלתי פה.. לכמה בממוצע אפשר להביא את ה5200 עם רכיבים מתאימים וקירור אויר?

או שבמקום לקנות מעבד חלש יותר וקירור חזק יותר, עדיף להשקיע במעבד טוב ללא קרור מטורף מדי?

פורסם

E5200 עם קירור אויר חזק יעלה לך זול יותר מאשר E8400.

פורסם
  • מחבר

זול בכמה? אם מדובר ב100 שקל אז עדיף כבר ללכת על ה8400..

פורסם

E8400 עולה כמעט 800 שקל.

E5200 וקירור טוב ב200 שקל נגיד, יעלה 600. תוכל לקחת את אחד הקירורים הכי טובים בעולם ב250... ועדיין תישאר עם עודף.

רק שתדע, 3.6 זה לא מובטח. אי אפשר לדעת לכמה תגיע, למרות שרוב הE5200 מגיעים ל3.6 וגם הרבה יותר...

פורסם

מה בנושא האמינות? אני יודע ששאלתי שאלות דומות בעבר אבל עוד לא נחה דעתי

נגיד במקרה הזה. חוסכים 200 שקל ומקבלים אותם ביצועים. סבבה? סבבה. רק מה, שעכשיו יש לנו מעבד שפועל ב-3.6 במקום 2.5, שזה 40% יותר... זה לא משפיע על האמינות? זה לא מגדיל את הסיכויים שלו למות תוך 3 שנים במקום 5-6? אם זה אכן המצב אז חסכון של 200 שקל יוצא בלתי משתלם בעליל

עריכה: טוב, במחשבה שניה נראה לי שמעבדים לא נוטים למות כ"כ, מנסיוני הדל לפחות. אבל גם אם המעבד ישרוד, לוח האם והזכרונות מתאמצים יותר, ואלו בהחלט כן רכיבים שנוטים להתקלקל אחרי כמה שנים, נגיד 5. אז במקום זה הם ישרדו שנתיים-שלוש. לא חבל?

פורסם

אתה לא צריך לדאוג בנושא הזה.. כל עוד אתה מבצע את האוברקלוק כמו שצריך- בדיקות יציבות וכדומה, ולא עובד עם מתחים מוגזמים... לא תהיה לך שום בעיה בשנים הקרובות.

פורסם

תשמע, קניתי את המעבד באותם חששות כמוך, אך מפאת התקציב הנמוך שהיה לי וחוסר הרצון להתפשר על רכיבים מסוימים, החלטתי ללכת עליו ובחרתי לקחת בתור קירור למעבד את ה Thermaltake Big Typhoon VP.

אני לא מצטער. להיפך, אני אפילו ממליץ.

באוברקלוק הגעתי ל3.8 יציב בלי בעיות בכלל. הטמפרטורה שלו לרוב על 45 מעלות, מידי פעם הוא עולה קצת, אבל לא עובר את ה53, וזה ממש נדיר שאני רואה אותו באיזור בכלל.

אני מריץ קבוע סקייפ (אשר נחשבת כתוכנה כבדה), אנטי וירוס (NOD32), מסנג'ר בגירסאת הלייב (אשר נחשבת גם היא כבדה), דפדפן עם 4-5 לשוניות פתוח, לרוב אחד מהם עם פלאש (אשר נחשב לכבד), ואני מריץ 2 משחקים בו זמנית בלי בכלל בעיה. ברגע שאני רוצה למזער את הכל ולפתוח תוכנה המחשב טס כאילו לא מתאמץ.

אני ממליץ בחום ולא מצטער אפילו לרגע. תשמור את הכסף שלך לשידרוגים וקניות חדשות בעתיד.

ד"א אני רק אציין שהקירור למעבד שקט לחלוטין (כשהוא לא על מקסימום, וככה הוא פועל גם אצלי) ככה שאתה לא צריך את הקירור הכי יקר שיש בשוק. תיקח מה שהכי מתאים לך. ד"א את המפרט השלם שלי תוכל למצוא בצד.

פורסם

ההבדל בין 2 מגה קאש ל 6 מגה הוא בערך 12-15 אחוז במשחקים, פחות בתוכנות רגילות (יש ויש). בשביל להגיע לביצועיל של 8400 בסטוק במשחקים תצתרך אוברקלוק לבערך 3500. אבל אבור לשכוח שגם ל 8400 אפשר לעשות OC.

גם אני קניתי את המעבד הזה וכרגע ב3.5 ולא ממש מנסה יותר - הוא מספיק מהיר. המעבד הזה בשילוב עם הלוח שלי עושה את הOC מאוד אתגרי - מפונק מאוד להגדרות וצריך הרבה נסיונות של כל מיני שילובים מוזרים. עם מתח גבוה המעבד אני מאמין יגיע לאיזור ה 4 אבל כרגע יש ויכוח לגבי מהו המתח המקסימלי לעבודה קבועה של המעבד הזה אז אני ממתין (למרות שיש לי קירור טוב מאוד).

ד"א TALJE,

תוכל לדווח (בפרטי אם לדעתך זה לא מועיל לפותח התרד) מה המתח שאתה עובד ב 3.8 ומה הליבה שלך (מלזיה או קוסטה ריקה ומספר סידרה למטה) ?

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה TALJE, אחלה תגובה.

פורסם

באמת כדאי לקחת גם קירור טוב.. אולי של NEXUS שנחשב לשקט ומאוד טוב היום... אולי אם תרצה לשדרג מעבד תוכל לשים אותו מתחת לקירור העצבני הזה ולעשות גם לו אוברקלוק :)

פורסם
  • מחבר

התכנון הוא באמת לקחת מעבד "איטי" ולתת לו בראש.

איזה מעבד נחשב לאוברקלוקר טוב יותר, 7200 או 5200? קראתי ביקורות טובות על ה7200

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים