עבור לתוכן

החלפת מעבד וזכרונות

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי מחשב דיי עייף עם מעבד פנטיום4 1.6 ו- 256 MB זכרון פנימי מחולק ל-4 זכרונות של 64

ויש לי מעבד פנטיום 4 3.0 פנוי שאני יכול להחליף בו.. הבנתי שאם שניהם פנטיום 4 זה אומר שאין בעיה עם תאימות הלוח.. האם יש אילושהן הגדרות שאני צריך לדאוג להן חוצמאשר ההחלפה הפיזית של המעבדים?

ועוד שאלה - במחשב ישנם 4 סלוטים לזכרונות וכולם תפוסים כרגע עם זכרון 64 MB כל אחד. ויש לי כרטיס של 256 פנוי. האם ניתן פשוט להחליף את אחד ה-64 ב-256? או שאולי צריך להוציא שניים בגלל שהסלוטים בזוגות? או שאי אפשר בכלל לשים 2 סוגים שונים של כרטיסים? ושוב - האם צריך להגדיר משהו?

אשמח אם מי שמבין בזה יוכל לעזור.. תודה מראש..

Karl

פורסם

יש פנטיום 4 : 400 , 533 , 800 ...

תלוי מה הלוח שלך תומך ?

יש כאלה תומכים פרסקוט יש כאלה לא ...

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק את זה.. (המעבד הנוסף לא כאן כרגע).

היה והם זהים או שהלוח אכן תומך?

פורסם

מבחינת מעבד - תבדוק שהלוח תומך במהירות הFSB של המעבד התחליפי. P4 קיימים במהירות FSB של 533 ו800, ולוח שתמך בראשון לא בהכרח יתמוך בשני.

מבחינת זכרונות - אם מדובר בזכרונות SDRAM (ואני מאמין שכן, אם אתה אומר שיש לך יחידות של 64MB), אזי שאין שום חשיבות לצורת האכלוס של הסלוטים, גודל הזכרון או חברת הייצרן. המהירות דווקא כן חשובה, שכן הזכרונות תמיד יפעלו לפי האיטי ביותר (או המהירות המקסימלית בה הלוח תומך).

בשני המקרים אין צורך להגדיר כלום (לרוב), רק תכנס לביוס אחרי ההתקנה ותוודא שהFSB ומחלק הזכרונות מוגדרים נכון (תוכל לבדוק בסטיקי "OC וקירור" איך ההגדרות האלה נראות).

פורסם

תתחיל בזה שתפעיל CPU-Z ותביא את הדגם של הלוח אם מהלשונית MOTHERBOARD

לפי זה נוכל לדעת מה הלוח תומך אם בכלל

פורסם
  • מחבר

הזיכרון שאני רוצה להוסיף.. ה-256 הוא DDR1

פורסם

אם הזכרון החדש הוא DDR1 והישנים הם SDRAM, תשכח מזה. לא מתאים. אבל תעשב בבקשה את מה שירח אפל הציע כדי שנדע לפחות מה בדיוק יש לך כרגע.

פורסם
  • מחבר

ובכן..

המעבד הוא אינטל D850MV

southbridge 82801BA (ICH2)

LPCIO - SMSC LPC47M14x

(בכנות אין לי מושג מה השורה האחרונה אומרת אבל חשבתי שאולי זה רלוונטי.. :)

אבל לא רשום לי פה עד איזה מהירות FSB זה תומך.. (?)

אגב המהירות של המעבד שיש פה היא 400... הוא אינטל פנטיום 4 1600 soket 478

הזכרונות הם RDRAM מהירות גם 400..

אגב תודה רבה לכולם על העזרה..

פורסם

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d850mv/

הלוח כמובן תומך רק בזכרונות RDRAM לכן אי אפשר לשים עליו DDR

RDRAM עובד רק עם זוגות בעלי גודל זהה, מה שאומר שאי אפשר להחליף רק כרטיס אחד ואם אתה מחליף אתה חייב להחליף שני כרטיסים לכרטיסי RDRAM אחרים.

מבחינת מעבד, אז הלוח לא תומך במעבד שאמרת, הינה רשימת מעבדים נתמכים

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/d850mv/sb/cs-009910.htm

פורסם
  • מחבר

Bummer... אפס מ-2 הא... :\

חברים תודה רבה בכל אופן! שיחקתם אותה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים