עבור לתוכן

מהי מדיניות שדרוג כרטיסי מסך המומלצת?

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי מתייחסת למסכים ברזולוציה של 1920X1200 .

החלטתי לרכוש מחשב עם כרטיס מסך HD4870 או GTX260, כי אכן HD4870X2 הוא overkill היום לדרישות שלי ולא שווה תוספת ביצועים קטנה תמורת מחיר כפול כמעט.

בפורום פה אכן ממליצים לרכוש כרטיס שמספק את הדרישות כיום, ובהפרש שחוסכים, לרכוש עוד שנה כרטיס חדש.

כיום מחיר ה 4870 הוא Y ש"ח ומחיר ה 4870X2 הוא בערך 2Y ש"ח .

מנסיון הותיקים פה : האם בעוד שנה, להערכתכם, מחיר ה 4870X2 ( וכרטיסים שיצאו בעוצמתו ) יעלה פחות מ Y ש"ח ?

כי אם בעוד שנה, 4870X2 ירד עד מחיר של Y ש"ח בערך , שווה כבר להשקיע את ה 2Y היום ולהנות ממנו קודם :)

מה דעתכם ?

פורסם

מצטרף

פורסם

אני לא מבין גדול אז אל תסמוך עלי..

אבל לפי מה שאני מבין עד אז כבר יצאו כרטיסים יותר חזקים מה4870X2 שיעלו פחות ממנו.

פורסם

קודם כל, תמחור עתידי של רכיבי מחשב קשה מאוד לחזות. אם להשוות עם ה3870\3870X2, הרי שכיום המחיר המינימאלי בו ניתן למצוא את הכפול הוא כ1300 ש"ח (ברוב החנויות הרבה יותר), כמחירו של ה4870 - וזאת למרות שגם ה4850 עולה עליו בביצועים הממוצעים במשחקים.

מה זה אומר לדעתי? אף פעם לא כדאי לקנות משהו שהוא OVERKILL רציני. במצב אידאלי, לוקחים את הכרטיס הכי חזק שנמצא לפני הנקודה בה עקומת התועלת\מחיר מתחילה לטפס בתלילות בלתי פרופורציאונלית - כאשר בד"כ מדובר בכרטיס שעולה כחצי ממחירו של הכרטיס הביתי הכי חזק באותו רגע. מחזיקים אותו בין שנה וחצי לשנתיים - ואז קונים כרטיס חדש לפי אותם השיקולים בדיוק. כנראה שהכרטיס החדש יעלה לכם בערך כמו הקודם - אבל יספק ביצועים גבוהים יותר מאשר כרטיסי ה EXTREME HIGH END של אותה תקופה.

פורסם

:hizuk:

פורסם

המדיניות שלי היא החלפה כל 2 דורות

פורסם

אוקי, הנה מה שאני חושב על העניין הזה:

עכשיו יש לך מסך ברזולוציית 1920X1200 ואתה רוצה כרטיס שיעבוד לך טוב במשחקים חדשים אז נניח שאתה קונה GTX260 שעולה לך 1500.

הכרטיס יושב אצלך בכייף שנה - שנה וחצי ואז אתה רוצה לשדרג. מה הסיבה לשדרג? יוצאים משחקים חדשים עם דרישות גבוהות יותר.

פה יש לך 2 אפשרויות:

1 - להתפשר ולרדת קצת בהגדרות במשחקים, ככה הכרטיס יבלה אצלך כעוד חצי שנה נניח.

2 - לרכוש כרטיס חדש, במחיר שפוי שיחליף את ה GTX260 לעתיד.

למה לא לקנות HD4870X2 למשל?

1 - יחזור אליך בחשבון החשמל

2 - כמו שהGTX260 יתישן כך גם הHD4870X2, שוק הכרטיסים הוא חסר רחמים.

3 - כשאתה קונה 2 כרטיסים שעולים יחדיו 3000 שקלים, אתה מרויח יותר מאשר כרטיס שעולה עכשיו 2500 שקלים ואז עוד אחד שיעלה 1500.

סתכל על HD3870X2 למשל, שהוגדר כהבטחה לגרפיקה במשך הרבה זמן, ועלה גם ככה. היום לאחר כחצי שנה אתה קונה את הHD4850 שמקביל אליו במהירות.

לסיכום: קנה כרטיס שטוב לך היום כי זה מה שאתה מחפש, אתה לא יודע מה יקרה בעוד שנה

פורסם
  • מחבר

אוקיי , קיבלתי.

תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים