עבור לתוכן

OC לE4400, לא מצליח להעלות מכפלה

Featured Replies

פורסם

כשאני מעלה מכפלה היא חוזרת חזרה ל10. מפרט המחשב שלי בצד.

בנוסף יש קובץ פירוט של Everest

אני לא מבין אם צריך להעלות מתח למעבד (ניסיתי להעלות טיפה ולא עזר).

הPCIE על 100MHZ (לא יודע כמה צריך)

פורסם

רק למעבדי EXTREME אפשר להעלות מכפלה, לשאר המעבדים אפשר רק להוריד.

את הOC אתה אמור לעשות בעזרת העלאת ה FSB.

פורסם

אכן. OC למעבדים שאינם אקסטרים יבוצע ע"י העלאת הבאס, כאשר מתח מעלים רק כשיש בעית יציבות. תקרא את הסטיקי בראש המדור, הכל מוסבר שם.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי מה לקרוא. רשום שם על טמפ' ועוד דברים שלא קושרים לפעולות שצריך לעשות.

בעקרון מה משנים? רק FSB?

פורסם

משנים את הFSB, ואז מסדרים מחלק זכרונות מתאים אם אתה לא רוצה לעשות להם גם OC, ומקבעים את הPCI-e על 100... מאותה סיבה.

וכמובן שאם צריך, אז גם מתח.

פורסם
  • מחבר

מה לסדר במחלק זכרונות? לאיזה OC כדאי להגיע? באיזה תדר של FSB זה מתחיל להיות גבולי/ מסוכן למעבד?

יש לי ninja

פורסם

מה לסדר במחלק זכרונות? לאיזה OC כדאי להגיע? באיזה תדר של FSB זה מתחיל להיות גבולי/ מסוכן למעבד?

יש לי ninja

ישנה מכפלה מסויימת לפיה הזכרונות עובדים והיא של ה FSB, כשהוא משתנה אז גם המהירות של הזיכרונות משתנה, כדיי להמנע מזאת עדיף לסדר מכלפת זיכרון שונה שתתן לך תדר זהה או כמה שיותר קרוב.

לאיזה OC להגיע? כל OC שהוא בטוח למעבד (מבחינת טמפ') ויציב.

פורסם

הדבר היחיד שיכול להיות מסוכן למעבד זה הטמפרטורה. כל עוד אתה מתקדם בצעדים קטנים ובודק טמפרטורה כל פעם (עם REALTEMP למשל), לא יהיה שום נזק. מהיא הטמפרטורה המירבית למעבד הספציפי שלך? אפשר למצוא באינטרנט בקלות, ונדמה לי שגם בסטיקי כאן במדור. ברוב הC2D לא מומלץ לעבור את ה65 מעלות.

ברוב לוחות האם היחס המינימאלי בין הזכרונות לבאס הוא 1:1, מה שאומר בפועל שעבור באס 400 הזכרון יפעל במהירות אפקטיבית 800. במקרה שלך, הבאס המקורי הוא 200 בלבד, מה שאומר שעד שלא תגיע לOC של 100% (מה שכנראה לא יקרה), אתה לא תתחיל אפילו לעשות OC לזכרונות. רק תדאג לכוון תמיד את מחלק הזכרונות כך שהמהירות שלהם תצא 800 או פחות.

גם הלוח מוגבל במהירות הבאס שהוא מוכן לסבול, אבל במקרה שלך הלוח תומך רשמית עד 333 - שזה כבר יהווה OC מכובד מאוד (66%), כך שזו לא תהיה בעיה.

פורסם
  • מחבר

אז אני מוגבל ל66% OC? עד איזה מהירות כדאי להגיע עם הזכרונות או שלא כדאי לגעת?

פורסם

תגיד לי, אתה הבנת בכלל את מה שכתבתי?

אתה צריך להגיע ל66% OC ורק אז אתה מתחיל לחרוג מהגדרות הלוח, ורק ב100% אתה מתחיל לחרוג מהגדרות הזכרונות. עם זאת, מהגדרות המעבד אתה חורג מהרגע הראשון.

הגבלות הOC שלך נובעות מהקרור והמעבד עצמו. מהן בדיוק? לא נדע עד שלא תנסה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים