עבור לתוכן

מחפש לוח אם G780 טוב

Featured Replies

פורסם

בסטיקי ממליצים על Gigabyte GA-MA78GM-S2H ובהמשך גם נטען שאין לוחות ASUS שעדיפים מבחינת ביצועים ו/או מחיר.

אני דווקא מצאתי לוח אם ASUS M3A78-EM שנראה לי עדיף.

אני לא מומחה בתחום וחוץ מיציאות בפאנל האחורי (שכאן לדעתי ל-ASUS יש היתרון גדול) אני לא ממש יכול להשוות.

בהפרשי מחירים שיש בין הכרטיסים העלות היא באמת לא פקטור ולכן אני מחפש את לוח האם שמציע הכי הרבה פיצ'רים.

מה דעתכם בעיניין? מה ההבדלים בין שני לוחות האם שעלי לקחת בחשבון כשאני בוחר אחד (פרט ל-DisplayPort ול-6 USB HUBS שיש ל-ASUS)? האם קיים לוח אם שלישי שעלי לקחת בחשבון?

נ.ב: אני מרכיב מחשב פשוט לא לגיימינג. מקסימום איזה סרט HD...

פורסם

אילו פיצ'רים או חיבורים אתה צריך? מה התקציב ללוח?

אנחנו לא יכולים להגיד לך מה עדיף סתם ככה...

פורסם
  • מחבר

תקציב - כפי שציינתי - לא פקטור כי כל לוחות ה-G780 שראיתי מסתובבים סביב ה-400 ש"ח.

לגבי חיבורים ופיצ'רים קצת קשה לי להסביר בלי לומר משהו רדוד בסגנון "כמה שיותר מהכל".

אנסח זאת ככה: הייתי רוצה לוח עם כמות חיבורים הדומה לזאת של ASUS (קרי, פחות או יותר כולם :-\) אבל אם המשמעות היא ויתור על פיצ'רים אז הייתי רוצה לדעת מה הם הפיצ'רים שאני מפסיד ואז אדע להחליט כי כשאני קורא את המפרטים אני לא מבין (פרט לחיבורים) מה ההבדלים ביניהם.

כפי שאמרתי, מבחינת חיבורים אני אדע להכריע מה עדיף. השאלה שלי מתרכזת יותר בפיצ'רים השונים שהלוחות יודעים להציע.[br]פורסם בתאריך: 28.10.2008 בשעה 19:50:17

אני לא מומחה בתחום וחוץ מיציאות בפאנל האחורי (שכאן לדעתי ל-ASUS יש היתרון גדול) אני לא ממש יכול להשוות.

מה דעתכם בעיניין? מה ההבדלים בין שני לוחות האם שעלי לקחת בחשבון כשאני בוחר אחד (פרט ל-DisplayPort ול-6 USB HUBS שיש ל-ASUS)? האם קיים לוח אם שלישי שעלי לקחת בחשבון?

פורסם

החיבורים והפיצ'רים הם בערך אותו הדבר:

יש לך חיבור eSATA, FireWire, וHDMI מהכרטיס מסך המובנה, ותמיכה בRAID בשני הלוחות.

בעיקרון, אם אתה לא צריך יותר מזה, הייתי הולך על האסוס הזול יותר.

פורסם
  • מחבר
בעיקרון, אם אתה לא צריך יותר מזה, הייתי הולך על האסוס הזול יותר.

יש לוחות G780 עם יותר ממה שיש לדגמים שציינתי?!

פורסם

עכשיו שאני רואה שאסוס זול יותר אני משנה את ההמלצה.

אף פעם אין הבדל תהומי בין לוחות מאותו הצ'יפסט. היצרנים יכולים לשחק טיפה עם הקרור והפיצ'רים

זה נכון במיוחד בלוחות זולים שהמטרה היא להוריד את העלות ככל האפשר

פורסם
  • מחבר

האמת בגלל זה פניתי אליכם, ראיתי מלא דגמים וכולם נראו לי אותו הדבר כמעט. סביר שליצרנים שונים יהיו לוחות גנריים אבל לגיגבייט למשל יש איזה 8 לוחות שלא ממש הצלחתי להבין מה בדיוק ההבדלים בינהם.

פשוט ה-ASUS נראה לי עדיף מכל הבחינות. הדבר היחידי שלא ממש הבנתי זה אם יש לו תמיכה בשידור וידאו ליותר ממסך אחד בו זמנית ואם יש לו IDE או רק SATA. זאת גם הייתה פחות או יותר השאלה שלי אליכם. חיפשתי מישהו שיגיד לי: "שמע חביבי, אם אתה הולך על ה-ASUS כך בחשבון שאין בו א' ב' ו-ג' שיש ב-Gigabyte" ואז הייתי יכול להחליט כי על פניו זה נראה שה-ASUS זול יותר ועם יותר חיבורים... האם אני צודק או שאכן יש דברים של-ASUS אין?

פורסם

בגי'גביט יש Firewire

פורסם
  • מחבר

1394 זה לא firewire?!

פורסם

כן

פורסם

בפעם האחרונה שבדקתי לשניהם היה FW...

פורסם
  • מחבר

אז בשורה התחתונה ל-ASUS יש כל מה שיש ל-Gigabyte רק שהוא עולה פחות ומציע שני חיבורי USB מאחורה וגם DisplyPort שזה אחלה לבעלי Dell UltraShart שיכולים לעשות בו שימוש...

הבנתי נכון?

פורסם

בתכל'ס, כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים